Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Королівські палаци та парки Лондона - Блог The Planet of Hotels

  1. Кенсінгтонський палац
  2. Букінгемський палац
  3. Лондонський Тауер
  4. Палац Хемптон Корт
  5. Вестмінстерське абатство
  6. Гайд Парк
  7. Парк Сент-Джеймс

Пам'яток в Лондоні не злічити. Але коли час обмежений, доводиться вибирати найбільш відомі. А так як місто є столицею Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, то не дивно що тут збереглося безліч будівель тісно пов'язаних з монаршим родом.

Кенсінгтонський палац

У цьому розкішному місці живуть всесвітньо відомі герцогиня і герцог Кембриджські - Кейт і Вільям разом з принцом Джорджем. Вже більше 3-х сотень років палац є резиденцією королівської родини, а частина його шикарних кімнат і зараз доступні туристам. Одна з причин, по якій вони їдуть сюди, - сукні принцеси Діани, яка жила тут. У палаці регулярно проводяться виставки цих нарядів.

У палаці регулярно проводяться виставки цих нарядів

Фото: littletreasure

Букінгемський палац

Правителі Британії правлять державою з Букінгемського палацу ще з 1837 року, тому що він, мабуть, головна гордість Лондона. Величезний комплекс має в своєму розпорядженні не тільки 775 кімнатами, але також і розвиненою інфраструктурою - кінотеатром, поштою, садом, поліцейською дільницею і навіть вертолітним майданчиком.

Величезний комплекс має в своєму розпорядженні не тільки 775 кімнатами, але також і розвиненою інфраструктурою - кінотеатром, поштою, садом, поліцейською дільницею і навіть вертолітним майданчиком

Фото: zuraimi

Зараз пернатих в палаці немає, але раніше тут мешкали 6 фламінго, задушені згодом голодної лисицею. До палацу же сотні туристів приходять подивитися на зміну караулів - щоденну або через день (о 11.30).

Лондонський Тауер

Це помпезна споруда, зведена в далекому 1066 році нормандським герцогом Вільгельмом, до сих пір знаходиться під охороною знаменитих церемоніальних вартою - бифитеров. Ще одна збережена рідкісна посаду - рейвенсмастер, який дивиться за воронами. Існує повір'я, що птахам не можна залишати фортецю, інакше Британія впаде в безодню катаклізмів і заворушень, а Біла вежа Тауера впаде.

Існує повір'я, що птахам не можна залишати фортецю, інакше Британія впаде в безодню катаклізмів і заворушень, а Біла вежа Тауера впаде

Фото: joshuagunther

У лондонського Тауера багата історія. Тут раніше була в'язниця, в якій страчували злочинців (а ще дружин короля Генріха VIII), збройова палата, обсерваторія, скарбниця, зоопарк, а також королівський монетний двір. Але зараз тут можна відвідати унікальний музей, зокрема, його експозицію під назвою Crown Jewels, але ж в ній є 23 578 дорогоцінних каменів!

Палац Хемптон Корт

Саме в цій споруді колись жив відомий монарх Генріх VIII. Як свідчать численні свідки, палац став тим місцем, де мешкають примари покійних чоловік короля - Анни Болейн, Джейн Сеймур, а також Кетрін Говард. Вони до цих пір бродять по каплиці і в палацових коридорах.

Вони до цих пір бродять по каплиці і в палацових коридорах

Фото: ahounslea

Саме в цьому палаці туристам надана свобода переміщення - можна самостійно погуляти по комплексу і відвідати ті кімнати, які забажає душа. Найпопулярніші з них - галерея привидів, кухні часів Тюдорів, а ще садовий лабіринт, що займає близько 1350 м².

Вестмінстерське абатство

Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО заслужено має право пишатися тим, що в ньому числиться ця споруда, зведена в готичному стилі, а також прикрашене різьбленням по каменю і вітражами.

Список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО заслужено має право пишатися тим, що в ньому числиться ця споруда, зведена в готичному стилі, а також прикрашене різьбленням по каменю і вітражами

Фото: mrdphotos

Саме з часів Вільгельма (з 1066 роки) все правителі Британії коронувалися саме в цьому Абатстві. Крім того, воно стало свідком 16-ти одружень (останнє відбулося в 2011 році - весілля принца Вільяма і Кейт). Також в ньому поховані не тільки 17 правителів держави, а й найбільші вчені мужі і письменники Англії - Ісаак Ньютон, Джеффрі Чосер, Редьярд Кіплінг, Чарльз Діккенс і Чарльз Дарвін.

Гайд Парк

Раніше в ньому мешкали стада оленів, але це було багато років тому - ще за життя короля Генріха VIII. Уже 1635 рік ознаменувався перетворенням цього парку, загальною площею в 360 акрів, з приватного володіння в державне, а також його відкриттям для народу.

Уже 1635 рік ознаменувався перетворенням цього парку, загальною площею в 360 акрів, з приватного володіння в державне, а також його відкриттям для народу

Фото: bryaniceman

У парку встановлено меморіальний фонтан в пам'ять Принцеси Діани. Можна покататися на катамарані по водній гладі озера Серпентайн. Крім того, по неділях рекомендується сходити в Куточок речника та послухати виступаючого. Причому будь-який з присутніх може спробувати щастя в цьому.

Парк Сент-Джеймс

Він розташований поза межами Букінгемського палацу. Раніше парк був призначений для полювання - саме так тут проводив дозвілля Генріх VIII. Трохи пізніше Сент-Джеймс був обладнаний кегельбаном, зоопарком і королівськими запасниками. Ще в 1664 році російські посли піднесли в дар британському монарху пеліканів, що живуть тут до сих пір. Щодня о 14:00 можна поспостерігати за їх годівлею, та й самі пелікани нерідко підсаджуються до приїжджих.

Щодня о 14:00 можна поспостерігати за їх годівлею, та й самі пелікани нерідко підсаджуються до приїжджих

Фото: Colin

Ну а щоб гарантовано запастися часом для огляду всіх королівських палаців і парків Лондона, варто подбати про комфортом місці проживання. Зупинитися можна в готелях - Millennium Hotel London Mayfair, Park Plaza Westminster Bridge London та інших.

Переглядів: 508 (сьогодні: 1)

Новости