Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кносський палац | Історія культури

Що ж собою являє критське суспільство і критське держава? Яка була модель суспільства першого європейської держави, першою європейською цивілізації? Тут потрібно чітко собі уявляти, що основним поняттям, основним елементом, основним структуроутворюючих елементом мінойської критської цивілізації є палац. І в силу цього крітська цивілізація відноситься до палацових типам цивілізації.

Палац - це є не тільки якесь архітектурна споруда, не тільки. Палац - це є поняття більш ємне, це те, що організує всі сфери життя. По-перше, багато висновків робляться на підставі знайомства з археологічними розкопками. У чому особливості критських палаців? По-перше, історики говорять про те, що після землетрусу, коли в різних частинах Криту палаци були відновлені, були створені так звані нові палаци, мова йде про те, що на Криті існує об'єднане критське держава, тобто існує крітська держава. Так вона зафіксована була в і в грецьких міфах, і в грецькій історії. І центром цієї держави стає Кноський палац. Це палац, який зараз, повторюю, доступний завдяки розкопкам Еванса для відвідування туристів, і якщо їхати на Крит, то єдине, що там варто дивитися - це звичайно Кноський палац. Хоча є там і інші деякі речі корисні.

Хоча є там і інші деякі речі корисні

Кносський палац

Так ось в чому особливості Критського палацу? Чи розумієте, це явище в архітектурному плані не має аналогів в сучасному мистецтві, в сучасній архітектурі. Але деякі елементи зближуються зі східними державами. Це так зване споруда, яка не має зовнішнього фасаду. Ось коли ви підходите до будівлі хімічного факультету МДУ, ви наближаєтеся, скоріше за все, ось з тієї сторони і бачите зовнішнє оформлення цієї будівлі - це є зовнішній фасад, це головне, те, що прикрашає. Коли ви дивитеся туди ось, в сторону висотки, ви знову-таки бачите контур і всі ті прикрашення, які на нашій будівлі присутні. Зазвичай будівля, яке спостерігається, ось ця зовнішня сторона фасаду, вона є головним, що повинен побачити людина.

Все критські палаци мають так званий внутрішній фасад. Головна точка огляду та огляду палацу знаходиться в центрі. Всі палаци мають в своїй центральній частині ось такий майданчик. І все найголовніші споруди, які тут розташовуються - це ось ці ось споруди, вони самі парадні, вони найголовніші. Тут буде тронний зал і інші, пов'язані з релігійними діями і т.д. А от всі інші будівлі, які тут будуть присутні, вони вже мають другорядне значення. І навіть не в цьому основна їх суть. Справа в тому, що все критські палаци, і особливо саме Кноський палац, він і не міг мати зовнішнього фасаду. Ні, ну ви побачите реконструкції, там показано, як вважають, це виглядало зовні при підході.

Але справа в тому, що Кносский палац був палацом, який ніколи не був завершений. Від свого центру він постійно зростав в просторі. Кносський палац має загальну площу 10000 кв.м. Там кілька сотень приміщень. Причому якщо ви будете коли-небудь на Криті, будете там гуляти серед цих самих руїн, врахуйте, що ви гуляєте по першому поверху, в деяких випадках по напівпідвальним приміщенням. Там було точно як мінімум два поверхи, тобто подвоюйте всю площу. А швидше за все там було три поверхи, а деякі вважають, що деякі частини, по крайней мере, були чотириповерховий.

Далі - Два типу поселення

Що ж собою являє критське суспільство і критське держава?
Яка була модель суспільства першого європейської держави, першою європейською цивілізації?
У чому особливості критських палаців?

Новости