Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Готель в замку або готель в палаці. Де можна пожити, як в казці

  1. Palazzo Viviani - Castello Di Montegridolfo , Ріміні, Італія

Як ви будете почуватися - жити по-королівськи? В наші часи не потрібно мати гучний титул, щоб дізнатися. Ворота замків, палаців і палаццо розкриті для кожного, хто хоче побути халіфом - хоч на годину, хоч на тиждень. Звичайно, за задоволення відчути себе аристократом доведеться заплатити, але ціни не такі високі, як можна було б очікувати.

Скайсканнер вибрав 11 розкішних в колишніх королівських палацах, княжих маєтках і графських садибах, де час ніби завмерло.

Чудовий ірландський замок XIII століття, розташований на березі мальовничого озера Лох-Корріб, другого за величиною в країні. У 1939 році замок почав приймати постояльців, пропонуючи крім стародавніх кам'яних стін, оповитих плющем, старовинних веж і стрілчастих вікон розкішні номери, декоровані лицарськими обладунками і картинами середньовічних художників. У цьому замку чудесним чином поєднуються класичні забави знаті і сучасна розкіш: після полювання на лисиць, лову форелі і кінної прогулянки можна пограти в гольф або поніжитися в спа-центрі готелю.

Як ви будете почуватися - жити по-королівськи

Грандіозна фортеця тисячоліттями захищала французька Каркассон від ворогів. Тепер її стіни надійно вкривають гостей готелю de la Cité від очей всюдисущих туристів. У фортеці тисячолітня історія, але новий виток слави прийшов до неї після виходу фільму про Робіна Гуда з Кевіном Костнером у головній ролі. Навколо готелю розбитий чудовий сад з тінистими алеями і маленькими столиками, за якими так приємно снідати домашньою випічкою, милуватися видами і відчувати, ніби час повернув назад, перенісши вас у французьке середньовіччя.

Навколо готелю розбитий чудовий сад з тінистими алеями і маленькими столиками, за якими так приємно снідати домашньою випічкою, милуватися видами і відчувати, ніби час повернув назад, перенісши вас у французьке середньовіччя

Готель-замок на вершині скелі, з якої відкриваються приголомшливі види на заповідник «Чеський рай». Замок був побудований в XIV столітті і довгі століття переходив з рук в руки, переживши грабежі австрійських і шведських військ, пожежі і навіть примхи профспілкових діячів, коли ненадовго перетворювався в санаторій. У наші дні це відокремлений чотиризірковий готель з затишними і стильними номерами, прекрасним парком і захоплюючими видами на околиці. Щоб ще більше підсилити ефект подорожі в минуле в замку регулярно проводять костюмовані бали.

Щоб ще більше підсилити ефект подорожі в минуле в   замку   регулярно проводять костюмовані бали

Читайте також: 10 ідей коротких подорожей з Праги

Бутік-готель , Що розмістився в особняках часів Османської імперії в лабіринті вузьких вуличок Акко. Венеціанські реставратори та архітектори працювали над оформленням готелю вісім з половиною років: вони зберегли кам'яні стіни епохи хрестоносців, розмістивши в них винний льох, відновили 400-річну турецьку лазню, витончену ліпнину на стелях і старовинні фрески. З вікон Efendi відкривається чудовий вид на Середземне море і даху стародавнього Акко.

фото: © Efendi Hotel

Двохсотрічне родовий маєток Строганових - Голіциних в 60 км від Санкт-Петербурга. Пишний особняк довгий час був в запустінні, поки не був викуплений і відновлений петербурзької галеристкою Галиною Степанової. За старими фотографіями крок за кроком відновили інтер'єр і відтворили парк садиби. Тепер з усіх номерів « Мар'їно », Декорованих шовками, гобеленами і картинами, відкриваються види на англійський парк з кам'яними містками і мальовничими ставками.

Фото: © Садиба «Мар'їно»

Готель в самому серці палацового комплексу римського імператора Діоклетіана. Його будівля, як і весь історичний центр хорватського міста Спліт вважається Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО. Насправді Vestibul Palace складається трьох палаців різних епох: римської, готичної і ренесансу. Вийшов витончений синтез старовини і сучасності - цегляні стіни римських часів підкреслює мінімалістський інтер'єр з меблями ручної роботи, строгість якого пом'якшує ніжний світло, що ллється крізь скляний дах вестибюля.

Фото: © Hotel Vestibul Palace

Відомий ще з XVI століття готичний Мирський замок кілька століть поспіль був свідком княжих прийомів, лицарських турнірів і палацових інтриг, поки не став архітектурною пам'яткою, відкритим для простих людей. У 2013 році в замку відкрили готельний комплекс на 13 номерів, і тепер всі бажаючі можуть приблизно уявити якщо не «кому», то хоча б «як» на Русі жилося добре. Після прогулянки по коридорах, що зберігають багатовікові таємниці, можна постріляти з лука чи арбалета, оглянути мальовничі околиці, повечеряти в замковому ресторані білоруської кухні, переночувати в князівських покоях і зустріти приголомшливий світанок.

розкішний палац Фрейшу в стилі португальського бароко, побудований італійським архітектором Нікколо Назона в середині XVIII століття. Готель займає весь палацовий комплекс (в ньому розташовані ресторан, зал відпочинку, спа-салон і стійка реєстрації) і будівля колишньої борошномельної фабрики по сусідству. З 1910 року палац вважається національним пам'ятником, і переночувати в ньому, на жаль, вже не можна: все 87 номерів готелю знаходяться в рожевому фабричному будівлі, зате з них відкривається приголомшливий вид на бароковий Фрейшу і на річку Дору.

З 1910 року палац вважається національним пам'ятником, і переночувати в ньому, на жаль, вже не можна: все 87 номерів готелю знаходяться в рожевому фабричному будівлі, зате з них відкривається приголомшливий вид на бароковий Фрейшу і на річку Дору

Фото: © Pousada Do Porto

Читайте також: Куди поїхати і що подивитися в Португалії

Замок Анхольт височіє посеред озера в доглянутому парку, як казковий палац. Це один з найромантичніших замків Німеччини, і невипадково готель, який розташувався тут, так і називається: Romantik Parkhotel Wasserburg Anholt . Княжий рід фон Зальм-Зальм досі володіє замком. У старовинній і найрозкішнішої його частини князі влаштували музей своїх власних колекцій картин, китайського та японського фарфору. До послуг гостей також розкішна бібліотека з рідкісними книгами і головна гордість маєтку Анхольт - величезна паркова зона з озерами, полями для гольфу і навіть власним зоопарком.

До послуг гостей також розкішна бібліотека з рідкісними книгами і головна гордість маєтку Анхольт - величезна паркова зона з озерами, полями для гольфу і навіть власним зоопарком

Palazzo Viviani - Castello Di Montegridolfo , Ріміні, Італія

Готель у стінах величного романтичного замку XIII століття з довгої і частково трагічною історією. Через свого вдалого стратегічного розташування замок не раз був предметом чвар серед претендували на нього знатних родин. На щастя, замок уцілів в боях, і сьогодні кожен може пожити в ньому, і зрозуміти, через що ж італійська знати століттями хотіла дістати його. В Палаццо Вівіані є номери на будь-який смак і гаманець: розкішні аристократичні люкси в головному палаці, затишні апартаменти в старій частині фортеці, відокремлені кімнати-студії у саду і романтичні двомісні номери біля басейну з чудовою панорамою пагорбів і Адріатичного узбережжя.

В   Палаццо Вівіані   є номери на будь-який смак і гаманець: розкішні аристократичні люкси в головному палаці, затишні апартаменти в старій частині фортеці, відокремлені кімнати-студії у саду і романтичні двомісні номери біля басейну з чудовою панорамою пагорбів і Адріатичного узбережжя

Фото: © Palazzo Viviani - Castello Di Montegridolfo

Дивіться також: Незвичайна Італія - подорож по Амальфітанськом узбережжю

Оточене зеленими пагорбами озеро Пічола в індійському Удайпурі - чемпіон серед озер за кількістю замків. Старовинні палаци, вілли і садиби так щільно тісняться на його березі, що деяким просто не вистачило місця. В результаті чотири палацу розташувалися на крихітних островах посеред озера. Найшикарніший з них - білосніжний «Озерний палац». Кілька століть він служив літньою резиденцією правителів Удайпура, поки в середині XX століття один із зубожілих раджей не розв'язав перетворити палац в шикарний готель. Королівський антураж, втім, ретельно підтримують в « Озерному палаці »І сьогодні: ставок з ліліями, прислуга в тюрбанах, антикварні меблі, плюс осипання пелюстками троянд при вході і овеваніе пишними віялами в спеку. Справжня індійська казка!

Справжня індійська казка

Ще по темі: Життя як в кіно. Знамениті готелі з фільмів

Новости