Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екскурсія в Пекіні «Ламаїстський Храм і Літній палац»

опис екскурсії

Маршрут екскурсії: Пекін Маршрут екскурсії: Пекін

1 Ламаїстський Храм Юнхегун (Yonghegong Lama Temple) - один з головних історичних і архітектурних пам'яток в Пекіні.

Храм знаходиться під захистом держави. Це один з найбільших монастирів тибетського буддизму, який залишився в Пекіні. Храм витягнувся уздовж осі південь-північ, його довжина 480 метрів, а ширина 120 метрів. Весь комплекс займає площу близько 66,440 квадратних метрів.

Будівництво на місці храму почалося в 1694 році при імператорі Кансі (Kangxi 康熙) династії Цин. Спочатку він служив для проживання імператорських євнухів. Потім він став палацом принца Юнчженя (Yongzheng 雍正) - сина імператора Кансі. Після сходження на трон в 1722 році половина будівлі була перероблена в ламаїстський монастир, в той час як інша залишилася імператорським палацом. Новий імператор став правити під девізом Юнчжен - Гармонія і Справедливість, за палацом закріпилася назва Юнхегун, що, з одного боку, може бути переведено, як «Палац Миру та Гармонії», а з іншого - може бути витлумачено, як «Палац Юна, Став імператором ».

2 Літній Імператорський Палац один з найвидатніших імператорських садів в Китаї. Він знаходиться на північному заході Пекіна в 20 кілометрів від його центру. Площа паркового комплексу дорівнює 290 гектарів, з яких три чверті становить вода. Парк служив резиденцією і садом для китайських імператорів, а озеро відігравало важливу роль у водопостачанні Пекіна і транспортному повідомленням з його околицями. Кажуть, що один раз побувавши тут, ви відвідали всі красиві місця в Китаї.

Літній Палац - прекрасний зразок класичного східного мистецтва пейзажного архітектури. Його великі розміри, архітектурне пишність, майстерний дизайн і природну красу неможливо знайти ніде в світі ще. Тут природна і штучна краса об'єднані в одне ціле.

Літній Палац налічує історію більше 800 років. В 1153 році, коли династія Цзінь зробила Пекін (тоді Яньцзін - Yanjing) своєю столицею, був побудований імператорський палац - Палац Золотого Пагорба (Golden Hill Palace) на місці сьогоднішнього Літнього Палацу. У 1750 році імператор Цяньлун (乾隆 Qianlong) витратив 4,48 мільйонів лян срібла (140.000 кг) і 15 років на будівництво Саду Чистих Хвиль (Цініюань - Qingyiyuan - Garden of Clear Ripples).

Цей сад об'єднав п'ять садів і три пагорба на північному заході Пекіна в єдине ціле: ароматні Пагорби (香山 - Сяншань - Xiangshan - Fragrant Hills), Холм Нефритових Струмків (玉泉 山 - Юйцюаньшань - Yuquanshan - Jade Spring Hill), Холм Довголіття і Сад Досконалості і Чистоти (圆明园 - Юаньмінюань - Yuanmingyuan - Garden of Perfection and Enlightenment), Сад
Радісною Весни (畅春园 - Чанчуньюань - Changchunyuan - Garden of Cheerful Spring), Сад Чистих Хвиль (清 漪 园 - Цініюань - Qingyiyuan - Garden of Clear Ripples), Сад Спокою і Насолоди (静宜 园 - Цзініюань - Jingyiyuan - Garden of Serenity and Delight) і Сад Спокою і Чистоти (静 明 园 - Цзінмінюань - Jingmingyuan - Garden of Serenity and Brightness).

У 1860 році під час Другої опіумної війни об'єднані англо-французькі сили захопили Пекін і зруйнували сад. У 1886 році уряд династії Цин початок відновлення саду для імператриці Ци Сі (Cixi), на що було витрачено 10 років і 30 мільйонів лян срібла (937,500 кг) призначених для розвитку флоту. Два роки по тому він був перейменований в Сад Світу і Гармонії, але більше став відомий під назвою Літній Імператорський Палац.

Новости