Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екскурсія в Бангкок - Храм смарагдового Будди, Королівський палац і сама шанована буддійська святиня Таїланду - Золота ступа

Екскурсію в Бангкок брали через місцевого тур-оператора.

По приїзду в Бангкок нас посадили в довгі, вузькі моторні човники і повезли кататися по каналах. По боках пропливали дуже мальовничі будиночки, що стоять на палях, приголомшливо красивий Храм Ранкової Зорі, види Бангкока. У одного з храмів нам роздали по буханці хліба для годування рибок, рибки дуже активно висувалися з води, захоплюючи хлібець.

Після прогулянки нас привезли в храмовий комплекс Ват По, де розташована статуя лежачого Будди (46 метрів в довжину і 15 у висоту), покритого сусальним золотом, у нього дуже цікаво розписані ступні, на них перламутром зображені сцени з життя Будди.
Після прогулянки нас привезли в храмовий комплекс Ват По, де розташована статуя лежачого Будди (46 метрів в довжину і 15 у висоту), покритого сусальним золотом, у нього дуже цікаво розписані ступні, на них перламутром зображені сцени з життя Будди

Там же в храмі можна купити миску з монетками за 20 бат, ці монетки треба, загадавши бажання кинути в 108 чаш, розташованих по периметру храму. Якщо у вас співпало число монет і число чаш, значить бажання обов'язково збудеться.

Після Ват По ми прибули на величезний комплекс, що включає в себе Храм смарагдового Будди, Королівський палац і саму шановану буддійську святиню Таїланду - Золоту ступу. При вході на територію комплексу ви пройдете контроль, де охорона оцінить ваш зовнішній вигляд. Заборонено вхід в шортах, коротких спідницях, в одязі з відкритими плечима, у взутті без задників (правда щодо взуття - це не так строго, у нас 90% групи були в сланцях). У кого немає відповідного одягу, на вході в комплекс можна взяти в оренду довгу спідницю і хустку на плечі, заставу 100 бат, прокат спідниці 30 бат.

Раджу обов'язково взяти з собою воду і головний убір, тому що на території дуже жарко і задушливо, а ходити там досить довго.

Словами не описати красу і незвичність цих храмів і палаців, очі розбігаються, а голові доводиться крутитися на 360 градусів, щоб постаратися все розглянути і нічого не упустити.
Словами не описати красу і незвичність цих храмів і палаців, очі розбігаються, а голові доводиться крутитися на 360 градусів, щоб постаратися все розглянути і нічого не упустити
На вході стоять величезні 6-метрові різнокольорові статуї ракшасов - демонів, озброєних піками - абсолютно фантастичне видовище.

Багато храмів прикрашені золотом, мозаїкою.

Після храмів, втомившись від ходьби і видовищ нас привезли в найвищий будинок Бангкока «Bayoke Sky» Висота 88 поверхів. У скляному ліфті ми приїхали на самий верх. Там нас чекав смачний обід і оглядовий майданчик, з якого відкривається дуже гарний вид.

Через годину нам дали час на невеликий шопінг і повезли назад в Паттайї
Через годину нам дали час на невеликий шопінг і повезли назад в Паттайї.

Екскурсію рекомендую всім, бо на мою думку, щоб краще пізнати країну, в якій ти відпочиваєш столицю відвідати просто необхідно.

Оглядовий пост екскурсії ви знайдете тут - екскурсії в Паттаї .

Новости