Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Букінгемський палац

  1. Цікаві для відвідування:

Лондон. Букінгемський палац - символ королівства, розташований в самій відомій своїми пам'ятки частини Лондона - Вестмінстері. У 1837 році при королеві Вікторії палац отримав статус офіційної резиденції британських монархів. Лондон

Букінгемський палац в Лондоні

Вхід в Палацові ворота вінчає біла мармурова з позолотою скульптурна композиція на честь королеви Вікторії. Букінгемський палац складається з 755 кімнат (включаючи 52 королівські спальні, 92 офісу, 188 спалень для гостей і співробітників, 78 ванних кімнат, 5 км червоних килимових доріжок) і призначений для прийомів, офіційних церемоній, банкетів. Зараз тут живе і працює Її Величність Єлизавета II і королівська родина (займають північне крило палацу). Його охороняє Придворний дивізіон. З квітня по серпень щодня о 11:30 проходить знаменита зміна варти королівських гвардійців, яка так приваблює туристів!

З квітня по серпень щодня о 11:30 проходить знаменита зміна варти королівських гвардійців, яка так приваблює туристів

Букінгемський палац Біла вітальня

У серпні - вересні частина палацу відкрита для відвідування туристів, які можуть помилуватися величними парадними залами, перлиною яких є золотий Тронний зал (місце для фотосесій). Зелена вітальня з позолоченим стелею і «шовковими» стінами знаменита зборами прекрасної живопису, художніх меблів. Тут представлена ​​частина колекції виробів з фарфору короля Георга IV, годинник і вази з французького Севрського порцеляни - кращої колекції в світі. Також варто відвідати Білу вітальню, Музичну кімнату і величезний Бальний зал. Червоні шовкові стіни Парадній їдальнею урочисто перегукуються з каміном і 3-х метровим портретом короля Георга IV над ним і портретами в коронаційних шатах членів королівської родини, а також великим столом з червоного дерева, за яким можна розмістити 600 чоловік.

Цікаві для відвідування:

Букінгемський палац - резиденція королеви Великобританії

Картинна галерея, де експозиція з 50 картин (Рембранта, Хальса, П.П. Рубенса, Ван Дейка та інших живописців), постійно змінюється. Вхід сюди - тільки за спеціальними дозволами або під час прийомів за розпорядженням королеви.

Скульптурна галерея з італійського мармуру становить колекцію короля Георга IV з 137 скульптур.

Галерея Королеви, відкрита в 1961 році і розташована на місці колишньої каплиці палацу. Це публічна галерея, де виставляються оригінали картин з художнього зібрання Королеви.

Це публічна галерея, де виставляються оригінали картин з художнього зібрання Королеви

Букінгемський палац Музей Карет

Також для публіки відкриті Королівські стайні з кіньми. Тут відкрито знаменитий Музей Карет з його головною визначною пам'яткою - чудовою Державної каретою (робота італійського художника Чіпріані). Букінгемський палац - це «містечко» зі своїм відділенням поліції, поштою, госпіталем, дискотекою, кінотеатром, басейном, баром, двома спортивними клубами, що займає 20 гектарів, на 17 з яких розташований найбільший приватний чад в Лондоні з штучним озером і водоспадами.

Статті по темі Великобританія:

Великобританія.
Столиця Великобританії - місто Лондон.
Міста Шотландії: столиця Едінбург, Глазго, Стерлінг.
Середньовічні Замки Шотландії: Глеміс (Glamis), Абботсфорд .
Замок Інверарі - Чарівний палац із казки.
Резиденції Королеви Великобританії: Балморал і Віндзорський Замок.
Палаци і замки Королеви Великобританії Єлизавети II.
Олімпійські об'єкти - пам'ятки Лондоні 2012 .
Вежа «поголені» - пам'ятка оновленого Лондона.
Діамантовий ювілей правління королеви Великобританії Єлизавети II.

Новости