Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біг-Бен і Вестмінстерський палац

Вестмінстерський палац - одна з головних визначних пам'яток Лондона, гордість його жителів. Вестмінстерський палац - одна з головних визначних пам'яток Лондона, гордість його жителів Це одне з найбільш красивих і величних будівель Лондона, яке привертає до себе увагу тисяч туристів з усього світу. Палац розташований в одному з районів Лондона, що носить назву Вестмінстер, що в перекладі звучить як «Західна церква монастиря». Район розкинувся на лівому березі Темзи, уздовж її берега на 300 метрів витягнулося значний будинок Вестмінстерського палацу. Палац є центром політичного життя Англії, в ньому проходять засідання британського парламенту: Палати громад і Палати лордів. Спочатку Вестмінстер був королівською резиденцією, на жаль після пожежі від чудового середньовічного палацу збереглися лише дивовижної краси Вестмінстер-хол - Зал для прийомів і вежа коштовностей, яка була побудована спеціально для зберігання скарбниці короля Едуарда III.

Вестмінстер-хол є найстарішою частиною палацу, побудованої в 1097 році, в кінці XIV століття він піддався перебудові, збереглися лише унікальні дерев'яні перекриття, що досягають 21 метра в ширину і не мають ніякої підпори в центрі. Площа Залу дорівнює 1800 кв. м., а висота становить майже 28 метрів. Після пожежі в середині XIX століття палац був відбудований заново в неоготичному стилі за проектом архітекторів Ч. Баррі і О. В. Пьюджина. Палац має досить незвичайну планування і складну композицію, т. К. В комплекс необхідно було включити вцілілі під час пожежі будівлі. Загальна площа палацу становить близько 3,2 га, в ньому 1200 приміщень і 100 сходів, загальна довжина коридорів становить кілька кілометрів.
Вестмінстер-хол є найстарішою частиною палацу, побудованої в 1097 році, в кінці XIV століття він піддався перебудові, збереглися лише унікальні дерев'яні перекриття, що досягають 21 метра в ширину і не мають ніякої підпори в центрі На півночі і півдні цього дивного палацового комплексу розташовані найбільш знамениті палацові вежі - Годинна і вежа Вікторії. Вежа Вікторії знаменита тим, що в ній знаходиться королівський вхід до Будинку парламенту, під час сесій саме на цій башті майорить британський прапор. Годинникова вежа - це сама знаменита вежа з головним годинником країни - Біг-Бен. Вежа є частиною архітектури палацового комплексу і була побудована в 1858 році за проектом архітектора О. Пьюджина. 31 травня 1859 року на вежі були встановлені і запущені в хід годинник. Висота вежі без шпиля становить близько 61 метра, зі шпилем вона спрямовується увись на висоту 96,3 метра. Нижня частина годин розташовується на висоті 55 метрів від землі, діаметр циферблата досягає 7 метрів, довжина великої стрілки дорівнює 4,2 метра, а малої - 2,7 метра. Довгий час ці години були найбільшими в світі. Назва Біг-Бен має і найбільший дзвін з шести, розташованих на Часовий вежі.
Існує дві версії походження назви. За першою версією, найважчий на той момент дзвін, що важив 13,7 тонн, був названий Біг-Бен в честь сера Бенджаміна Холла, який керував роботами з лиття цього дзвони. Згідно з другою версією, Біг-Бен названий на честь вельми популярного тоді боксера у важкій вазі Бенджаміна Каунта. Біг-Бен є своєрідним символом Великобританії, її візитною карткою, він широко відомий і пізнаваний у всіх куточках світу.
Велика увага і величезний інтерес викликав інтер'єр Палати лордів. Стіни палати оброблені чудовими дерев'яними панелями, а стеля покрита зображеннями геральдичних птахів, квітів і звірів. У Палаті встановлений величний трон Королеви. Вестмінстерський палац перестав бути простим музеєм, тут проходять засідання англійського парламенту, щорічна церемонія відкриття якого проводиться традиційно за участю королеви. Щороку, починаючи з 2004 року, палац відкриває на кілька тижнів свої двері для допитливого погляду туристів. З 7 серпня по 16 вересня, коли парламент йде на канікули, відвідувачі можуть помилуватися всією красою Вестмінстерського палацу, отримати насолоду від шедеврів образотворчого мистецтва і безцінними скульптурами, а також відвідати перлину англійської архітектури - Вестмінстер-Холл. У 1987 році Вестмінстерський палац в Лондоні увійшов до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Схожі записи:

Новости