Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Весілля в Празі: ціни, організація, поради нареченим у 2015 році

  1. Де захований магніт?
  2. Чи тільки багаті одружуються в Празі?
  3. Що придумати або, як не стрибати вище голови?
  4. Ціни на весільні церемонії в Празі на 2016/2017 рік
  5. Розпис в чеському замку

З кожним роком все більше і більше молодят з Росії, України, Казахстану та інших країн східної Європи місцем реєстрації власного шлюбу вибирають столицю Чеської Республіки. Весілля в Празі - це справжня мрія, яку можна легко втілити в життя, якщо уважно і відповідально підійти до питання планування цього заходу. У цій статті я поділюся своїми спостереженнями на цю тему.

У цій статті я поділюся своїми спостереженнями на цю тему

Де захований магніт?

Що ж так приваблює женихів і наречених з усього світу в столицю Чехії? Якщо подивитися на всі ті весілля, які мені пощастило фотографувати в Празі, можу зробити дуже усвідомлений і зважений висновок: всі закохані, які одружуються в Чехії, в своєму прагненні відірватися від застарілих весільних традицій, женуться за легкістю і красою. Поясню.

Якщо подивитися на процес одруження в загальному сенсі, то різниці між весіллям в Староміської Ратуші з одного боку, а з іншого - в РАГСі московського району, немає ніякої. Обидва шлюби будуть офіційними зі штампами в паспорті і шампанським. Погодьтеся: прийшли, послухали, погодилися, обмінялися обручками, поцілувалися. Це в загальних рисах.

Я дуже часто порівнюю РАГСи з ресторанами швидкого харчування. По суті ви отримуєте їжу, втамовує голод, але належного задоволення від самого процесу поїдання немає. Точно так виглядає ситуація з питанням одруження. Хтось готовий стояти на червоному килимі під кришталевою люстрою минулого століття і слухати затерті до дірок слова привітання від будинку цивільних обрядів. А хтось довгі місяці планує захід за тисячі кілометрів від дому, щоб скріпити поцілунком дану клятву на вірність під бій астрономічних годин на Староміської площі.

У всіх женихів і наречених, яких ми одружили в Чехії, я питав і питаю про причини вибору саме цього міста. Тому я можу вам назвати десять найпоширеніших причин, чому закохані хочуть зіграти своє весілля саме в Празі. Процитую найцікавіші відповіді.

  • це місто асоціюється з казкою. У школі я була тут на екскурсії і загадала бажання на Карловому Мосту. Воно збулося! Я вийшла заміж в улюбленій Пражечке. Аня
  • червоні дахи запаморочили нам голову, коли ми подорожували по Європі на машині. Пропозиція Поліні я зробив в Італії, так як запланував це заздалегідь, а весілля вирішили грати в Чехії. Вадим
  • ми уважно прочитали доступну інформацію на сайтах вивчили відгуки наречених, зважили всі і вибрали Прагу як найкраще місце по співвідношенню ціна-якість. У нас була символічна весілля для двох. Нам були потрібні пригоди і красиві фотографії на пам'ять. Ми отримали і те й інше. Ольга

Це лише три різних відповіді на питання. Як бачите, причини у кожного свої. Якими вони будуть у вас, вирішуйте самі.

Чи тільки багаті одружуються в Празі?

Багато з моїх друзів і колег переглядаючи фотографії з весіль часто ставлять одне і те ж питання. «Напевно весілля в Празі - це дороге задоволення, доступне не кожному?». Чи не погодитися з цією думкою я не можу. Звичайно, будь-яка подорож за кордон пов'язана з певними фінансовими витратами. Перельоти, готель, послуги організаторів, ресторан, фото, відео, букет, сукню.

І тут все залежить від запитів і можливостей нареченого, нареченої і їх батьків. Є варіанти і на мільйони, є варіанти і на більш скромні бюджети. Що стосується доступності, то ситуація наступна. Якщо не хизуватися на кареті після розпису, не влаштовувати банкет в одному з дорогих ресторанів, то можна вкластися у вельми скромний бюджет.

Погодьтеся, весільні витрати - це далеко не покупка нового автомобіля або вибір чергового телефону, сорочки або бутерброда. Весілля - це подія, яка трапляється раз у житті, і зробити його максимально незабутнім і красивим цілком природна мета для всіх закоханих. Тому всі витрати потрібно вважати і вивчати варіанти церемоній, яких в Празі дуже багато. Як це зробити? Залишайте свої побажання в розділі контакти і отримуйте точні відповіді на всі свої питання.

Є серед наших рідних і близьких ті, хто одружуються в Празі з розмахом. Сервіс, який надають весільні агентства в Празі, завжди разюче відрізнявся від того, який люди отримують в країнах колишнього СРСР. Це стосується не тільки організації весілля в чеському замку або в празької ратуші, святкового банкету в ресторані або весільної фотосесії. Координатори, фотографи, відеограф і всі менеджери, які працюють на проектах - це справжні професіонали і фанати своєї справи.

Найчастіше такі пари приїжджають не одні. Їх супроводжують найближчі друзі і родичі. Наречений і наречена точно знають, чого хочуть від фотографа і фінального матеріалу. І для мене це дуже важливо. Тому такий весільний день завжди проходить спокійно, я б навіть сказав, плавно. Правда бувають і винятки з цього правила. Деякі пари, які приїжджають в Прагу, щоб одружитися вже після декількох років життя в цивільному шлюбі, ламають стереотипи і влаштовують легке божевілля, яке плавно переростає в вечірні танці на банкеті. Висновок: потрібно бути собою і робити так, як хочеться!

Висновок: потрібно бути собою і робити так, як хочеться

З іншого боку до мене за послугами весільного фотографа часто звертаються, як я їх ласкаво називаю, пари-одинаки. Хлопці тікають від предсвадебной суєти своїх родичів, викупів, нескінченних «гірких» тостів та інших архаїзмів весільної церемонії. Їм потрібні лише вони самі і їх любов. З такими парами дуже цікаво працювати, так як вони часто привозять з собою цікаві ідеї власної історії кохання Love story .

Вони готові день і ніч безперервно гуляти по середньовічних вуличках з фотографом, незважаючи на втому і наряди. План такого варіанту реєстрації нової сім'ї простий до не можна: приїхали, розмістилися, погуляли-озирнулися, прокинулися, зібралися, розписалися і все - вся Прага у ваших ніг.

Що придумати або, як не стрибати вище голови?

Прага і абсолютно будь-який куточок Чехії дарує молодятам неймовірні можливості для того, щоб перетворити свій весільний день в справжня подія, яка запам'ятається на все життя. Організувати реєстрацію шлюбу можна як у празькій ратуші, так і за містом, в одному з декількох десятків чеських замків. Весілля в замку Глубока над Влтавою, церемонія в замку Шато Бароко або в одному з найстаріших замків Чехії, дозволить вам зануритися з головою в найщиріші почуття, які з лишком доповнять старовинні середньовічні звичаї церемонії.

Завдання кожного професійного фотографа не втратити за тими красотами, які будуть оточувати молодих, саму суть торжества. Адже на весільних знімках головними дійовими особами повинні бути саме наречений з нареченою. Позування на тлі пам'яток у весільному вбранні - справа хороша, але ж такі фотографії можна зробити в будь-який час.

Куди складніше зловити швидкоплинні, але такі яскраві емоції хвилювання, радості, і любові на обличчях закоханих.

Саме тому я завжди заздалегідь спілкуюся з молодими. Зустрівшись в Skype або в одному з празьких ресторанів за чашкою кави, ми обговорюємо план проведення весілля в Празі або будь-який інший точці світу, знаходимо цікаві ідеї та варіанти їх втілення.

Ціни на весільні церемонії в Празі на 2016/2017 рік

Наводити детальні бюджети, в яких будуть враховані всі деталі, я не бачу сенсу, так як у кожного агенства-організатора є свої фішки, які особливим чином в більшу або меншу сторону впливають на загальну суму до оплати. Ми ж з вами парканом вартість організації церемонії для двох в найпопулярніших місцях Чехії без урахування додаткових витрат на переліт, готель та інше. Отже, скільки ж коштує весілля в Празі?

Розпис в чеському замку

  • Шато Мцели - від 2000-2500 Євро
  • замок Глубока над Влтавою - від 1500-2000 Євро
  • замок Добриш - від 1500-2000 Євро
  • замок Карлштейн - від 1000-1500 Євро

Розпис в Празі

  • Тройский замок - від 2000-2500 Євро
  • Клементінум - від 1500-2000 Євро
  • Сади - від 1500-2000 Євро
  • Староміська ратуша - від 1500-2000

Ще раз підкреслю, що це лише загальні цифри, які повинні допомогти провести первинну оцінку варіантів і можливостей. Більш детальні розрахунки та кошториси ви отримаєте після спілкування з організаторами, яких я щиро вам порекомендую. Залишайте свої побажання в розділі контакти .

З повагою, весільний фотограф в Празі Артур Якуцевіч

Де захований магніт?
Чи тільки багаті одружуються в Празі?
Що придумати або, як не стрибати вище голови?
Де захований магніт?
Що ж так приваблює женихів і наречених з усього світу в столицю Чехії?
Чи тільки багаті одружуються в Празі?
«Напевно весілля в Празі - це дороге задоволення, доступне не кожному?
Як це зробити?
Що придумати або, як не стрибати вище голови?
Отже, скільки ж коштує весілля в Празі?

Новости