Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Особливості правил дорожнього руху Таїланду

Багато туристів, вибираючи для відпочинку Таїланд , Бажають відвідати численні куточки цієї дивовижної країни. Оптимальним способом реалізації такого бажання буде оренда байка в Таїланді , Однак, варто задуматися про можливі наслідки після попадання в ДТП . Прокатні організації знаходяться майже повсюдно, а перевагами оренди є:

  • мінімальна кількість необхідних документів;
  • прийнятно доступна ціна;
  • повна свобода у виборі маршруту.

Але, щоб вільно кататися на байку, вам Поремба тайські права , Підійдуть іноземні міжнародні, але тайські були б краще!

Для більшості туристів саме ця азіатська країна стає першим полігоном освоєння мотоцикла. Дотримуючись правил дорожнього руху в Таїланді і відкинувши непотрібну самовпевненість, відпочивальник зможе отримати більш повне уявлення про цю країну і побувати в її різних районах.

ПДР Таїланду мають певну специфіку, хоча багато положень схожі з наявними у нас стандартними уявленнями про водіння. Ознайомлення з порадами досвідчених водіїв, неодноразово перетинали країну на мотоциклі, не буде ні для кого зайвим.

Ознайомлення з порадами досвідчених водіїв, неодноразово перетинали країну на мотоциклі, не буде ні для кого зайвим

Пробки в Бангкоку

Особливості правил дорожнього руху Таїланду, які слід знати:

  1. У країні лівосторонній рух, що буде незвичним для вітчизняних водіїв.
  2. «Пропусти» означає моргання фарами зустрічним транспортом.
  3. При червоному сигналі світлофора дозволяється повернути ліворуч, пропускаючи при цьому попутний транспорт.
  4. Шолом при русі на мотоциклі обов'язковий, хоча їм з місцевих майже ніхто не користується. Однак туриста саме за відсутність шолома поліція покарає.
  5. Страховка, що нагадує ОСАГО. Вона необхідна власнику транспортного засобу, але при його оренді самому оплачувати страховку не треба - це проблеми господаря.
  6. При русі під час дощу фари повинні бути обов'язково включеними, оскільки клімат в Таїланді робить видимість в такі періоди самої мінімальної.
  7. Обгін дозволяється виключно з правого боку, хоча розслаблятися не варто, оскільки місцеві рідко дотримуються цього правила.
  8. Їзда в п'яному вигляді обійдеться водієві в 300-400 доларів, сплачених на місці поліцейському. Не зробивши цього, водій відразу потрапляє в тайську в'язницю до суду з мінімальним терміном на 2 дні. такий закон в Таїланді .
  9. Знак «Головна дорога» побачити практично нереально, хоча принцип його дії аналогічний загальноприйнятим правилам. На перехресті за відсутності знака краще перестрахуватися і виходити з правила рівнозначності доріг.
  10. Водій повинен пропускати транспорт за правилом «перешкоди зліва». Винятком з правил складає круговий рух, яке вважається «головною дорогою».

Фаранга зупинили за порушення правил дорожнього руху - їзда без шолома

Вивчивши ПДР Таїланду, водієві буде незайвим знати ще деякі «неписані» правила:

  1. Дотримання дистанції під час руху, оскільки для місцевих жителів характерні різкі підрізання іншого транспорту. Це часто призводить до аварій, уникнути яких допоможе витримування безпечної дистанції.
  2. Відносини туристів з поліцією в різних регіонах країни складаються по-різному. на острові Пхукет до водіїв-туристам більш жорсткий підхід.
  3. Правило трьох «Д», що розшифровується як «Дай дурневі Дорогу» і цілком прийнятне в наших умовах. Але на дорогах Таїланду це особливо актуально, оскільки місцеві жителі на генетичному рівні не можуть нормально їздити, ігноруючи існуючі правила і елементи здорового глузду.
  4. Парковка транспорту здійснюється всюди, де заманеться водієві. Тому варто бути уважним і не знести раптово відкрилася двері автомобіля. Для місцевих жителів головне зупинитися, а дивитися, чи рухається хтось ззаду, вони не вважають за потрібне. Знісши дверцята автомобіля, ви можете ще й винуватим виявитися.
  5. Дороги Таїланду за великим рахунком непогані. Але звикати до того, що вони скрізь такі не треба, оскільки раптово ліпша вибоїна або камінчик, а також вискочив на дорогу п'яний турист можуть привести до неприємних і катастрофічних наслідків.

Сподіваюся, що описані правила допоможуть туристам успішно пересуватися по дорогах Таїланду. Хоча слід розуміти, що даний перелік зовсім не повний.

Новости