Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чому рух на Кіпрі лівосторонній

  1. Рух на Кіпрі - лівосторонній
  2. Відмінності в ПДР

[Dropcap] М [/ dropcap] ногие мандрівники воліють оглядати нові місця, пересуваючись на орендованій машині. У Республіці Кіпр це робити досить зручно, можна об'їздити всю країну. До того ж взяти в оренду автомобіль тут легко: пункти прокату розташовані у всіх великих курортних містах, а вимоги до водіїв - мінімальні.

Рух на Кіпрі - лівосторонній

Це найголовніше питання, яке задають багато іноземних туристів: який рух на Кіпрі
Це найголовніше питання, яке задають багато іноземних туристів: який рух на Кіпрі? Адже в більшості країн прийнято правосторонній рух. Однак в Республіці Кіпр автомобілі рухаються по лівій стороні. Таке правило діє з часів, коли територія острова була під контролем Британської імперії. І хоча з 1960 року Кіпр отримав незалежність, звільнившись від статусу колонії, лівосторонній рух, прийняте у англійців, залишилося.

Водіям з інших країн (в тому числі і росіянам) доведеться бути уважнішими. І через деякий час можна звикнути до того, що зустрічна смуга тепер - права, і при повороті ліворуч не потрібно перетинати зустрічну смугу. Також можна звикнути до праворульним машинам, яких більшість на Кіпрі, і не включати «двірники» замість сигналів повороту, а також не шукати ручку перемикання передач праворуч.
Водіям з інших країн (в тому числі і росіянам) доведеться бути уважнішими Бувалі мандрівники радять брати в прокаті машину з автоматичною коробкою передач, щоб було хоч трохи простіше адаптуватися. Таких автомобілів досить в орендних компаніях. Також варто звернути увагу на тип автомобіля: якщо ви збираєтеся в основному добиратися з одного міста в інший - вибирайте недорогу малолітражку. Якщо ж ви хочете поїздити і по гірських дорогах, беріть в прокаті джип, він набагато зручніше на кам'янистих ділянках.

Відмінності в ПДР

Крім лівостороннього руху, особливих проблем у іноземних водіїв на Кіпрі виникнути не повинно. Правила дорожнього руху уніфіковані в усьому світі, за винятком невеликих деталей. На Кіпрі, за свідченнями багатьох туристів, місцеві водії не надто суворо дотримуються правил дорожнього руху. Це, з одного боку, змушує іноземних мандрівників бути більш уважними за кермом. З іншого боку, місцеві водії багато «прощають» іноземцям, навіть випадковий виїзд на зустрічну смугу. Кіпріоти знають, що для багатьох гостей острова зустрічна смуга є попутної, коли вони вдома, у своїй країні.

Якщо ви зібралися в самостійну подорож на автомобілі, і не знаєте, де взяти на прокат авто в Айя-Напі, то необхідно прочитати нашу статтю;   оренда авто в Айя-Напі Якщо ви зібралися в самостійну подорож на автомобілі, і не знаєте, де взяти на прокат авто в Айя-Напі, то необхідно прочитати нашу статтю; оренда авто в Айя-Напі .

Ось кілька правил, які можуть стати несподіванкою для іноземців, але які необхідно дотримуватися:

  • У машині не можна курити, якщо в ній знаходяться діти (до 16 років).
  • За кермом заборонено їсти, пити і розмовляти по стільниковому телефону без системи «hands free» (в Росії, звичайно, теж є заборона на телефони, але на Кіпрі за це доведеться заплатити набагато більший штраф).
  • У місті обмеження швидкісного режиму - 50 км / ч.
  • За містом швидкість обмежена 80 км / год на звичайних трасах, а на автомагістралях - 100 км / ч, причому на автомагістралях заборонено пересуватися повільніше 65 км / год.

Якщо вам виписали штраф в Республіці Кіпр, а це найчастіше трапляється за неоплачену або неправильне паркування - у вигляді квитанції на лобовому склі, його потрібно оплатити
Якщо вам виписали штраф в Республіці Кіпр, а це найчастіше трапляється за неоплачену або неправильне паркування - у вигляді квитанції на лобовому склі, його потрібно оплатити. Справа в тому, що несплата штрафу вважається адміністративним правопорушенням, і за це можуть не впустити в країну в наступний раз.

Автомобільного руху на Кіпрі не варто боятися. В основному, іноземних туристів чекають хороші дороги, коректні співробітники поліції, знайомі правила дорожнього руху. Але все ж варто робити знижку на місцеві особливості, і найголовніше, на прийняте в країні лівосторонній рух. Будьте уважні - і автоподорожі по Кіпру будуть вам в радість!

Розповісти про цю новину в соцмережах

Booking.com

Новости