Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Китаї скопіювали цілу австрійську альпійське село

Фоторепортаж. Новини.Відень, 3 червня.Китай відомий виробництвом копій всього цінного, виготовленого в інших місцях.У провінції Гуандун прагнення китайців до копіювання досягло нового рівня.Там скопіювали відразу цілу альпійське село.У суботу, 2 червня, в Китаї урочисто відкрита копія альпійської села, зарахованою до світової спадщини ЮНЕСКО, повідомили агентства новин.

Натисніть на фото, щоб відкрити галерею!

Городок Гальштат в австрійському регіоні Зальцкаммергут випромінює мальовничий шарм, який неможливо відобразити у всій красі на найякісніших поштових листівках. Тепер громада придбала «близнюка» в Китаї. У китайському районному центрі Боло провінції Гуандун просто скопіювали улюблений туристами містечко, подумали навіть про місцевому озері і церкви.

«Можна дізнатися відразу. Це Гальштат », - повідомляє бургомістр оригіналу Александер Шойтц агентству новин АРА по телефону з південного Китаю. Австрійські ЗМІ розважаються кількома невеликими неточностями, як, наприклад, порушення пропорцій, помилки в правописі і зовсім не австрійськими пальмами в копії.

Розташована в зворотну сторону копія популярного туристичного міста з населенням в 800 чоловік служить, за повідомленнями в пресі, інвестиційним проектом в 1000 разів більшого китайського міста, який повинен привернути забезпечених жителів. Будівництво імітації на площі один квадратний кілометр було завершено всього за рік.

В австрійському оригіналі, що дав назву Гальштатської культурі раннього залізного віку і гордого своєю традицією видобутку солі, китайські плани спочатку викликали велику бурю. Комітет і жителі містечка хвилювався з приводу того, що громада була сповіщена про проект.

Згодом жителі Гальштата розглядають справу спокійніше. До церемонії відкриття нового житлового району для забезпечених китайців прибула делегація з Австрії. Бургомістр Гальштата Александер Шойтц підписав договір про культурне взаємообмін і сказав, що «дуже гордий» тим, що його село скопійована в Китаї.

Новости