Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що подивитися в Парижі

  1. Що подивитися в Парижі?
  2. Що подивитися в Парижі за 2-3 дня
  3. оглядові майданчики
  4. Ви в Парижі не вперше або у Вас більше часу?
  5. Ідеї ​​тематичних екскурсій з гідом

Нотр-Дам в Парижі

Що подивитися в Парижі?

- найчастіший і, на перший погляд, досить дурне питання, яке задає собі кожен, вперше збираючись в цей чудовий місто. Насправді, питання не таке вже й дурний і зовсім не пусте. Чим ретельніше Ви сплануєте свою поїздку, тим більше приємних спогадів у Вас залишиться.
«Париж так добре описаний, про нього стільки розказано, що навіть ні разу не бачили міста знають, як він виглядає». І це правда. Ми всі знаємо, що в Парижі потрібно обов'язково відвідати Лувр, Ейфелеву вежу, прогулятися по Єлисейських полях, сфотографуватися біля фасаду Нотр-Дам, побродити по Монмартру.
Але Париж багатошаровий, його історія приголомшливо багатогранна, тому все залежить від тривалості Вашого перебування.

Що подивитися в Парижі за 2-3 дня

Якщо Ви їдете в Париж на 2-3 дня, то рекомендую для початку прокотитися на кораблику по Сені. Причому, це можна зробити в будь-який час року, так як кораблики криті, Ви не замерзнете, а скляний дах не завадить Вам милуватися панорамою міста. За одну годину Ви побачите всі основні визначні пам'ятки Парижа.

Можна також помилуватися містом з висоти однієї з численних оглядових майданчиків.

Ейфелева вежа. Вид з оглядового майданчика Нотр-Дам.

оглядові майданчики

  • Ейфелева вежа, найзнаменитіша, але не єдина оглядовий майданчик Парижа
  • Нотр-Дам
  • Тріумфальна арка
  • Монмартр, біля підніжжя базиліки Сакре-Кер, якщо цього мало, то можна піднятися на вежу Сакре-Кер
  • вежа Монпарнас

Обов'язково знайдіть трохи часу, щоб посидіти з келихом вина або чашкою кави за столиком в одному з численних кафе (і не на просторій терасі, а саме на вузькому тротуарі). Ліниве філософське спостереження за життям міста - це, дійсно, в дусі французів.

І, звичайно ж, більше гуляйте пішки. З вікна туристичного автобуса Ви ніколи не побачите того, що можна помітити, гуляючи по вузьких вуличках середньовічного кварталу Маре, або, спустившись під Новий міст, вийти на край колишнього Єврейського острова. На жаль, ніякої місто світу, і Париж в тому числі, не розкриває своїх таємниць туристу, що сидить на другому поверсі туристичного автобуса, хоча даний спосіб пересування непоганий для того, щоб зорієнтуватися в незнайомому місті.

Ви в Парижі не вперше або у Вас більше часу?

Якщо ж Ви в Парижі не вперше або плануєте провести тут більше часу, то є багато місць, може бути не таких відомих, але які заслуговують відвідування.

  • Квартал Маре, мабуть, єдиний район Парижа, який не торкнулися грандіозні перетворення барона Османа, тому Маре до наших днів зберіг вузькі середньовічні вулиці, кривуваті фасади будинків, середньовічні міські садиби і якийсь свій особливий шарм. Тут в різний час жили (ну, або живуть) французькі королі, лицарі могутнього ордену тамплієрів, євреї, бідні, які не платили податків, китайці і навіть геї.
  • Королівська усипальниця Сен-Дені, знаходиться в передмісті Парижа. Саме тут зародився новий стиль в архітектурі, згодом отримав назву готичний. Згідно з переказами сюди, з відрубаною головою в руках прийшов з Монмартра перший єпископ Парижа святий Діонісій. Над гробницею святого побудували першу базиліку, Людовик Святий наказав перенести сюди прах своїх предків, і з цього моменту церква слугувала усипальницею для французьких королів.
  • Кладовище Пер-Лашез, одне з найвідоміших місць поховання в світі. Тут покояться Абеляр і Елоїза, Мольєр, Едіт Піаф, Джим Моріссон, Оскар Уайльд і багато інших.
  • Музей Оранжери, для тих, хто цікавиться мистецтвом імпресіоністів і вже побував в музеї Оранжери.
  • Музей каналізації, цікавий музей, хоча пахне аж ніяк не французькими парфумами. Музей дозволяє дізнатися історію розвитку каналізаційної системи, ознайомитися з різними методами очищення води, що практикувалися в Парижі протягом його історії: від римських часів до сьогоднішніх днів. Експонати музею виставлені в підземних галереях діючої каналізаційної системи, що дозволяє відвідувачеві не тільки побачити каналізаційний тунель зсередини, але і зрозуміти структуру каналізаційної мережі міста.

Ідеї ​​тематичних екскурсій з гідом

Якщо Ви хочете подивитися Париж з гідом, я проводжу екскурсії по музеях і тематичні екскурсії по різним кварталах Парижа .

У Вас є свої ідеї та пропозиції? Пишіть, із задоволенням розгляну і постараюся допомогти.

Що подивитися в Парижі?
Ви в Парижі не вперше або у Вас більше часу?
У Вас є свої ідеї та пропозиції?

Новости