Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Один день в Парижі

  1. Оглядовий майданчик
  2. музей
  3. їжа
  4. собор
  5. сувеніри
  6. парк
  7. міст
  8. екскурсія

Як провести всього один день в місті, на знайомство з яким не вистачить і місяця? Що потрібно обов'язково побачити, а що залишити до наступного подорожі? Де пообідати, що сфотографувати, куди забратися? Безліч питань, відповіді на які краще знайти заздалегідь. І ми вам допоможемо це зробити!

Оглядовий майданчик

Письменник Гі де Мопассан ненавидів архітектурне творіння Ейфеля і завжди обідав у ресторані на першому рівні вежі, тому що "це було єдине місце в усьому величезному Парижі, звідки її не видно". Але ми ж, навпаки, хочемо побачити одну з найвищих пам'яток світу і інші краси міста, тому піднімаємося на Монмартр . Для цього потрібно подолати кілька вузьких вуличок, 237 ступенів, пройти повз площу Тертр (і не піддатися на вмовляння художників намалювати наш портрет) і завмерти ... Від тисяч дахів відбивається сонце або ж все сіро під дощем - не важливо, в будь-якому випадку під небом Парижа життя здається прекрасним.

музей

Часу на Лувр, музей Орсе і центр Помпіду у нас сьогодні, на жаль, немає. А ось музей Сальвадора Далі з його скульптурами і гравюрами - якраз по годинах. До речі, вони там є - ті самі, легендарні "м'які годинник", що стікають з дерева. Правда, виконані нема на полотні, а в металі, але не менш прекрасні. Сальвадор сам розповідає про свої роботи, його голос можна почути з усіх динаміків музею. Аудіогід російською мовою теж є.

їжа

Спускаємося з Монмартра, але не поспішаємо його залишати. Щоб продовжити екскурсію по Парижу , Потрібно щільно пообідати. Економити не варто - це ж наш єдиний обід в цьому місті. Нехай він пройде в одному з найвідоміших кафе - "Два млини" або, як його ще називають туристи, кафе Амелі. Невелике і дуже затишне місце в стилі 50-х, в якому не так вже й багато відвідувачів, завжди є кава і крем-брюле, а також великий список більш ситних страв. Середній чек - 12-15 євро, бонусом - портрет Амелі з автографом Одрі Тоту, гном-мандрівник і прекрасний вид з вікна.

собор

Щоб продовжити нашу подорож, потрібно спуститися до Сени. Зробити це можна як на метро, ​​так і пішки, петляючи старовинними вулицями міста. Біля річки нас чекає ще один символ французької столиці - Собор Паризької Богоматері. Квиток в нього купувати не потрібно, тому стовпотворіння тут немає. Для тих же, хто хоче піднятися на колонаду, є окремий вхід, і вже там - кілометрова черга. Тому ми краще підемо в сам собор і ахнем від його розмірів, величі і краси вітражів.


сувеніри

Уздовж Сени, якщо рухатися від Нотр-Дама в сторону Ейфелевої вежі , Розтягнулися торгові ряди, ціни на сувеніри в яких вважаються найдемократичнішими. Тут продають магніти, листівки, календарі з традиційними французькими сюжетами (дуже багато Мулен Ружа і Джоконди), а також книги на всіх мовах світу. Можна знайти Набокова російською або Пушкіна французькою. А ще - альбоми з ескізами художників початку 20 століття або листи часів Наполеона, правда, за них вже доведеться віддати стан.

парк

У самому серці Парижа є куточок тиші, де раніше гуляли тільки особи королівської крові - це сад Тюїльрі. Біля невеликого ставка розставлені стільці для відпочиваючих, а качки без побоювання підходять до сидячих і випрошують багети (до речі, не забути б його купити в одній з булочних Парижа). За широким алеях можна дійти до Лувру, а по шляху побачити скульптури Майоля, арку Карузель або ж покататися на колесі огляду.

міст

З усіх мостів Парижа цей чомусь люблять найбільше - міст Олександра III. Можливо, тому що саме тут потрібно загадувати найзаповітніші бажання, які, якщо вірити французам, на 99 відсотків виконуються. Або ж через енергетику миру і добра, що виходить від моста, адже він був побудований на честь франко-російського союзу. У будь-якому випадку, зробити традиційну фотографію в цьому місці ми просто зобов'язані.

екскурсія

Прогулянка по Сені з аудіогідом стане прекрасним закінченням дня. Пройти більше ми вже не зможемо - ноги гудуть від втоми, тому пливемо повз палаців і музеїв, садів і парків, бутиків і соборів. І, звичайно, повз блискучою Ейфелевої вежі, в темряві стала ще більш романтичною. Включаємо вічні хіти Едіт Піаф - і тоді здається, що ми перенеслися, як герої фільму "Північ у Парижі", зовсім в інший час.

Можливо, за один день в Париж можна закохатися (хоча багатьом достатньо і двох годин), але цього часу цілком вистачить, щоб в майбутньому мріяти повернутися назад. Ну що, бронюємо квитки, летимо і вибираємо авторські екскурсії? Ви почуєте невигадані історії від місцевих жителів: за дві-три години вони розповім те, про що не написано в жодному путівнику. І тоді ви точно захочете залишитися в Парижі назавжди!

Що потрібно обов'язково побачити, а що залишити до наступного подорожі?
Де пообідати, що сфотографувати, куди забратися?
Ну що, бронюємо квитки, летимо і вибираємо авторські екскурсії?

Новости