Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гіпертонія і гіпотонія: як управляти тиском

До кінця тижня в Москві знизиться атмосферний тиск. До кінця тижня в Москві знизиться атмосферний тиск

Метеочутливим люди завжди за своїм станом розуміють, коли змінюється атмосферний тиск. На думку вчених, стабільний стан організму людини відзначається, коли ртутний стовпчик в барометрі знаходиться на рівні 760 міліметрів. Проте 9 липня атмосферний тиск впав до 739 міліметрів ртутного стовпа, а до вихідним може знизитися ще на чотири одиниці. Головлікар клініки східної медицини "Параміта" Ілля Грачов розповів, що коли змінюється атмосферне показник, систолічний тиск може як падати, так і підвищуватися. В обох випадках симптоми можуть бути дуже схожі, однак методи боротьби з поганим самопочуттям будуть кардинально відрізнятися.

Ознаки підвищеного і зниженого тиску

Підвищений тиск - це тяжкість в потилиці, болі в шийно-комірцевої зоні, в крайньому ступені, бувають кровотечі з носа. Буває тяжкість в очах, очні яблука болять. При зниженому тиску у людини слабкість: йому хочеться спати, йому лінь робити звичайні справи, які він в нормальному стані робить. Апатія, млявість - ознаки зниженого тиску.

Що робити, якщо у вас підвищився тиск

Якщо у людини тиск підвищується, то, з точки зору східної медицини, у нього відбувається надлишок енергії і циркуляції крові в голові. Тому необхідно стимулювати точки для відтоку цієї енергії або крові від голови до грудей, наприклад, розминати пальці на руках навіть до больових відчуттів. Таким чином, людина стимулює зону і периферичну, і кровотік: енергія відтікає від голови, зменшуючи внутритканевое тиск, і симптоми можуть йти. Також в домашніх умовах можна робити теплі ванни для ніг. Завдяки цим процедурам кров відтікає і тиск зменшується. Можна ногами вставати на іглоапплікатор Кузнєцова

або інші аплікатори: стимулюватиметься подошвенная зона і кровотік і енергія відтікають до ніг. При підвищеному тиску не можна сильно активувати кровотік. Треба сидіти в спокійному, комфортному, прохолодному місці.

Що робити, якщо у вас знизилося тиск

При підвищеному тиску краще не робити ніяких вправ, а при зниженому, якщо ви відчуваєте слабкість, то просто встати і пройтися, розігнавши кров, вже допоможе збільшити показник. При зниженому тиску можна і кави попити, щось солодке з'їсти. Фізичне навантаження плюс помірна ходьба, тільки якщо це не спека.

Раніше повідомлялося, що найтеплішим днем ​​цього тижня стане 9 липня. Повітря прогріється до +30 градусів тепла, проте спека буде супроводжуватися грозами і зливовим дощем. Однак до вихідних в Москві похолодає. Читати далі >>

Новости