Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Італію для росіян в 2017 році

  1. шенгенська віза
  2. Важливі документи для оформлення
  3. Терміни і вартість оформлення візи
  4. Відмова в отриманні візи

Віза в Італію для росіян в 2017 році потрібна. Багато громадян РФ вважають, що ініціативне оформлення візи в цю прекрасну країну представляє собою складний і трудомісткий процес. Якщо візу в Італію робить посередницьке агентство, то всі обов'язки з доставки пакета документів в італійське консульство лежать на ньому. Це єдина відмінність від самостійної реєстрації візи. При цьому важливо знати, що підбір необхідних паперів лежить на кожному, хто хоче оформити шенгенську візу. Однак отримати візу в Італію в дійсності не так важко, найголовніше, щоб вся необхідна документація була в порядку.

шенгенська віза

Є різні види шенгенських віз, але якщо її оформляє турист, то для нього, швидше за все, буде цікава звичайна туристична віза типової форми. Турист також може оформити транзитну візу при подорожі по різних країнах з візитом до Італії.

Італійська шенгенська віза, видана посольствами, підрозділяється на 3 групи:

  • транзитна (А і В) - призначається для тих, хто прямує до країн інших регіонів, але може відвідати Італію;
  • короткострокова (В) - призначена для короткочасного проживання в Італії строком до 5 днів;
  • довгострокова (С) - оформляється для тривалого перебування.

Видається такий документ для поїздки в Італію на рік або інше тривалий час, коли головна мета його оформлення пов'язана з постійним проживанням в Італії Видається такий документ для поїздки в Італію на рік або інше тривалий час, коли головна мета його оформлення пов'язана з постійним проживанням в Італії. У всіх інших випадках здійснюється видача типовий шенгенської візи.

Основний перелік обов'язкових для оформлення паперів на отримання візи і іншу важливу інформацію ви можете знайти на стендах міграційної служби.

Крім туристичної, часто оформляються такі візи, як: транспортна, студентська, ділова та інші. Робоча віза в Італію дозволяє в'їхати в країну для здійснення робочої діяльності.

Важливі документи для оформлення

Перед тим як відправитися в цю чудову країну для постійного проживання або на відпочинок, важливо знати, як отримати візу в Італію правильно, не вдаючись до допомоги турагенств. Самий скрутний питання, з яким стикається практично кожен громадянин Росії, це саме оформлення візи в Італію. Вам слід попрямувати за зверненням в посольство Італії або їх візовий центр і принести наступні документи на візу в Італію:

  1. Закордонний паспорт, термін закінчення дії якого не менше 3 місяців з моменту завершення поїздки. У такому документі необхідна наявність двох вільних сторінок, куди слід обов'язково вклеїти візу.
  2. Ксерокопія, зроблена з початкової сторінки паспорта, де знаходяться П.І.Б. дата народження, місце проживання громадянина та підпис особи, яка здійснює звернення.
  3. Анкета на візу в Італію, заповнення якої здійснюється зазвичай друкованими літерами, використовуючи англійську або італійську мови. У ній необхідно наявність фотокартки розміром 3 * 4, яка повинна бути приклеєна на білий фон без куточків і овалів. У цьому документі слід проставити підпис заявника. Зразок заповнення анкети представлений на рис. 1.

    Зразок заповнення анкети для оформлення дозволу на в'їзд до Італії

  4. Поліс медичного страхування для країн Шенгену, оформити який можна в самому консульстві. Страхове покриття і його мінімальний розмір визначений в сумі 30 000 євро. Зразок поліса представлений (рис. 2).

    Приклад міжнародного страхового поліса

    При оформленні важливо визначити розмір фінансів, необхідних для перебування кожної людини. Граничні розміри суми грошових коштів конкретно визначені (рис. 3). При оформленні важливо визначити розмір фінансів, необхідних для перебування кожної людини

  5. Паспорт громадянина РФ з наявної пропискою в РФ або реєстрацією в РФ в строк не менше 3 місяців.
  6. Одне кольорове фото, яке має розмір 30 * 40 мм або 35 * 45 мм.
  7. Довідка з місця роботи, заповнення якої здійснюється на спеціальному бланку фірми з необхідним згадкою адреси і телефону роботодавця. Крім цього, в ній слід вказати найменування вашої посади, загальний трудовий стаж і загальну суму вашої оплати праці. У цій довідці знаходиться підпис директора організації. Приклад складання такої довідки представлений (рис. 4).

    Зразок довідки з місця роботи

  8. Письмове підтвердження суми грошових коштів для запланованої подорожі. Сюди відносяться банківська виписка заявника (надається оригінал), гарантія банку та інші важливі документи для оформлення та заповнення.
  9. ЖД квитки або квитки в обидва напрямки, копії цих документів або наявність в письмовій формі факту бронювання.
  10. Чек про сплату консульського збору в сумі 35 євро. Оплата збору не береться з осіб, які не досягли 6-річного віку, родичів, що є громадянами Євросоюзу, або інвалідів (підтвердити довідкою по інвалідності). Даною квитанцією потрібно скористатися не пізніше 90 днів з моменту її отримання.
  11. Документ, що підтверджує бронь готелю, із зазначенням в ньому П.І.Б. заявника та доказ, що все оплачено.
  12. Якщо тур придбаний через турагентство, слід надати всі оригінали документів, що підтверджують повну оплату турпакета. Ордер повинен містити факт оплати всіх послуг, таких як проживання, харчування, квитки та інші.
  13. Попередній закордонний паспорт і / або другий закордонний паспорт у разі його існування.

Якщо даний пропускний квиток в країни Шенгенської зони робиться в робочих цілях, то на додаток до вищезгаданого списку документів додаються документи, що вказують, де ви проживаєте, і папери, що засвідчують ділові відносини.

Багато громадян замислюються, чи потрібна віза до Італії, якщо прямуєш туди для навчання. В даному випадку, крім всіх загальних документів, в тому числі анкети на візу в Італію, надається заброньований квиток в одну сторону, документи з навчального закладу про сплату, чинний російський атестат або диплом, медичний поліс, фінансова гарантія.

Всі перераховані документи мають бути представлені в консульство індивідуально і передбачати подальше отримання угоди.

Терміни і вартість оформлення візи

Фото мультішенгенской візи

Російські громадяни перед відвідуванням Італії повинні знати, скільки коштує віза до Італії. Як показує практика, щороку розмір консульського та сервісного збору змінюється. У 2015 році прийнято такі параметри:

  1. Громадяни РФ і мешканці інших країн здійснюють оплату шенгенської візи типів А і С в будь-якій валюті, вартість якої становить 35 євро. Шенгенська віза, що має тип D, в Італію передбачає собою поїздку на період від 90 діб для здійснення деяких цілей: медичного лікування, супроводу родичів, оформлення ПП і навіть на постійне місце проживання за умови подальшого повернення. Розмір вартості даної візи становить 116 євро. При необхідності зробити термінове угоду слід сплатити 70 євро і підтвердити його необхідність.
  2. Діти, які не досягли 12 років, не несуть відповідальності за сплату зборів.
  3. Громадяни, які направляються в Італію для навчання, також звільнені від оплати необхідних платежів у вигляді зборів.
  4. Громадянам інших країн, крім Росії, слід зробити шенгенську візу в Італію будь-яких типів, крім типу D, вартість візи дорівнює 60 євро.

За часом оформлення все дуже елементарно. Віза в Італію для росіян робиться за 5 днів, враховуючи день подачі документів. Якщо в цей період подано велику кількість заяв, термін може збільшитися до 2 тижнів. Це важливо взяти до уваги.

Відмова в отриманні візи

Не завжди все може складатися благополучно. Бувають випадки, коли відмовляють в отриманні візи в Італію. Відмова у візі може бути обумовлений такими причинами: невисокий рівень доходу, відсутність майна, подача неповного списку документів і факт неправильного заповнення, раніше був наданий відмову в оформленні, надана інформація не має обґрунтування та інші причини.

Крім основних причин відмови в отриманні угоди, він може бути спровокований іншими важливими причинами. У разі якщо ви один раз отримали відмову в Шенгенській зоні, це може негативно позначитися на подальшому візовому справі.

Готовий перелік всіх важливих документів повинен бути зібраний так, щоб представник візового відділу чітко розумів, з якою метою ви відвідуєте цю країну, і вам в подальшому була видана італійська віза. До того ж всі зібрані документи повинні підтверджувати вашу надійність, фінансовий стан і відсутність приводів залишитися в Італії.

Самостійне отримання візи і заповнення всіх документів вийде нижче в ціні, ніж оформлення через турагентство, але буде більш трудомістким. Важливо, щоб вся передана в консульство інформація була достовірною. Оформляти самостійно візу в Італію потрібно тільки в тому випадку, якщо ви маєте минулий досвід співпраці з їх консульством і вам відомі всі подробиці і нюанси. У разі якщо вам не хочеться возитися з паперовою тяганиною, всі потрібні документи готові для заповнення і вам відомо, скільки коштує віза, то можна віддати все на оформлення посередникам.

Задайте своє питання нижче і отримаєте безкоштовну індивідуальну консультацію нашого експерта за 5 хвилин!

Новости