Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мультивіза шенген: що це таке, як отримати і на який термін видається

  1. Мультивіза шенген: що це таке
  2. Як отримати мультивізу шенген
  3. Терміни мультивізи шенген
  4. Які країни легше дають мультивізу шенген

Не так давно я розповідала про видах шенгенських віз і відмінності їх між собою. Сьогодні хочу більш детально зупинитися на понятті мультивіза шенген, і пояснити, що воно означає. Багатьом досвідченим туристам воно вже знайоме, а от новачкам, які здійснюють свої перші кроки в самостійні подорожі, буде корисно дізнатися, як же отримати цю мультивізу на 5 років, про яку всі навколо тільки й мріють.

Багатьом досвідченим туристам воно вже знайоме, а от новачкам, які здійснюють свої перші кроки в самостійні подорожі, буде корисно дізнатися, як же отримати цю мультивізу на 5 років, про яку всі навколо тільки й мріють

Мультивіза шенген: що це таке

Якщо ви часто відвідуєте країни Шенгену, то отримання мультивізи вам просто необхідно. Вона допоможе вам заощадити час і гроші на організацію поїздки. Якщо у вашому паспорті сяє мультивіза, вам більше не потрібно міркувати, а чи дадуть вам візу і тому пропускати привабливі квитки і тури. Адже погодьтеся, щоб отримати вигідні ціни, потрібно приймати рішення блискавично. Відсутність часто стає перешкодою в подорож. Я і сама багато разів стикалася з цим і пропускала вигідні пропозиції. Ні, я не сумнівалася, що мені дадуть візу, але на підготовку документів і її оформлення йде мінімум тиждень, а палаючі пропозиції зазвичай з'являються з вильотом через 2-3 дня. Ось і доводиться дивитися на такі пропозиції і шкодувати про втрачені можливості.

Мультивіза шенген - це вид візи, який дозволяє в'їжджати на територію країн шенгену необмежену кількість разів протягом заставленого їй терміну.

Розберемо на практичному прикладі, що це означає.

Уявіть, що ви зробили все правильно, зібрали повний комплект документів на шенгенську візу, який в очах консула склав про вас думка, як про доброчесну громадянина, що володіє необхідним обсягом грошових коштів для подорожі. У відповідь на це консульство видало вам мультивізу на 1 рік з правом перебування не більше 90 днів кожні півроку. Що це означає? Це означає, що протягом року ви можете відвідувати країни шенгену і навіть жити в них, але не більше 90 днів кожні півроку. Ви можете, наприклад, місяць пожити в Празі, місяць в Берліні, а потім повернутися в рідну Москву і їздити на вихідні в Ригу чи Вільнюс. Тобто ніхто не буде враховувати скільки разів ви в'їхали в шенген, але будуть враховувати, скільки часу ви там провели. Раджу, не порушувати візовий режим і уважно підраховувати число проведених днів в шенгенській зоні, щоб не мати в майбутнім візові складнощі. Таким чином, одного разу зібравши документи на мультивізу шенген, виполучаете максимальну свободу подорожей по багатьом європейським країнам.

Навіть якщо ви подорожуєте 2-3 рази на рік мультивіза значно вигідніше одноразової візи, адже ніхто не любить витрачати час на відвідування посольство і збір папірців. Тому будь-який турист так радіє, коли йому дають візу на рік і більше. А уявляєте, якщо 3 або 5 років вам не доведеться замислюватися про оформлення документів. Крім того, кожна шенгенська віза - це додаткові витрати на подорожі. Вартість однієї візи зараз це 35 євро. Причому абсолютно не важливо на який термін вона видана - на тиждень або на рік. Ціна мультивізи шенген від строку не змінюється. На одну подорож вона лягає важким тягарем, здорожуючи його вартість. Але якщо розтягнути її на кілька поїздок, отримавши мультивізу на три роки, то ці витрати вже стають менш помітні. При організації поїздки, а особливо перед подачею документів не забудьте оформити медичну страховку на всі дні перебування в шенгенській зоні.

Мультивіза дає можливість відвідувати будь-які країни шенгену. Наприклад, мультивізу на три роки вам видала Іспанія, але по ній ви можете з'їздити і в Чехію, і в Німеччину, і до Франції і в усі інші країни шенгенської угоди. Раніше діяло правило першого в'їзду, тобто першої потрібно було отримувати візу в ту країну, де ви перетинали шенгенської зони. Зібралися відпочивати в Іспанії, але летите через Берлін, отримуйте німецьку візу. Адже саме в Німеччині вам поставить штамп в паспорт про перетин кордону. А при вильоті з Німеччини до Іспанії ніяких перевірок немає. Але зараз на сайтах усіх візових центрів і консульств країн шенгену значиться, що візу потрібно отримувати в ту країну, де ви збираєтеся провести найбільше часу. У нашому прикладі з перельотом до Іспанії через Берлін слід оформляти візу до Іспанії. Своє перебування в цій країні ви підтверджуєте бронюванням готелю.

Як отримати мультивізу шенген

Мультивіза шенген зовні нічим не відрізняється від звичайної візи. Для її отримання здаються точно такі ж документи, як і для отримання одноразової або дворазовою візи. На який термін буде видана віза залежить від рішення консула. На скільки сильно зможуть переконати його ваші документи у фінансовій спроможності та бажанні багаторазово подорожувати, на стільки і буде видана віза. Адже країнам Шенгену вигідні туристи, які приїжджатимуть до них і витрачати у них свої гроші, розвиваючи їх економіку. А значить, щоб отримати мультивізу на рік і більше потрібно підтвердити свій дохід довідкою з роботи і випискою з банківського рахунку . при заповнення анкети на шенгенську візу відзначте, що вам необхідна багаторазова віза.

Якщо у вашій отриманої візою в рядку Number of entries значиться mult, вітаю, ви стали володарем мультивізи шенгену. Як тільки отримаєте свій паспорт на руки, перевірте, яку візу ви отримали.

Терміни мультивізи шенген

Терміни дії візи також можуть різнитися:

  • На місяць;
  • На півроку;
  • На рік;
  • На три роки;
  • На п'ять років.

Найчастіше видають мультишенген на півроку і рік і значно складніше отримати його на три і п'ять років. Термін дії мультивізи позначається from від і до until. У цей проміжок часу власник візи може в'їжджати і виїжджати з країн шенгену. Шанси отримати мультишенген зростають, якщо у туриста вже були шенгенські візи і не було ніяких візових порушень.

Які країни легше дають мультивізу шенген

Серед країн можна виділити ті, які легко дають мультивізу шенген від півроку, а є, хто дає візу лише на дати поїздки. У відгуках туристи згадують Іспанію, Італію, Францію, Грецію, як країни з найбільш лояльним візовим режимом. У посольствах цих країн більш охоче ставлять візу на довгий термін. Я свій перший шенген в життя отримувала в Іспанію. Не очікувала, але отримала мультик на півроку. При другій подачі на візу Іспанці дали візу на рік. А ось одним моїм знайомі греки дали мультивізу на три роки, а інших французи. Найгірше візу видають Німеччина, Чехія, країни Прибалтики. У них перший раз на півроку точно не отримаєш. Але навіть володіючи такими знаннями, можна отримувати візу в одну цих країн, якщо не плануєш її відвідувати. У цих країнах багато цікавих місць і прекрасних курортів, тому краще вибрати для першої поїздки одне з них. А потім, ставши володарем мультивізи шенген, на кілька років можна їздити по всій Європі.

Тепер ви знаєте, що таке мультивіза шенген і які її основні переваги. Впевнена, що отримати такий вид візи для вас не складе великих труднощів, а значить, шлях до частих поїздок буде вільний від обмежень.

хороших подорожей

Про автора: Катерина

На сторінках мого блогу ви знайдете інформацію про місця, де я була, секрети і Лайфхак самостійних подорожей.

Що це означає?

Новости