Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мультивіза Шенген на 1 рік

  1. Правила дії річної шенгенської мультивізи
  2. Підстави для отримання мультивізи на рік
  3. Як отримати шенгенську візу на 1 рік
  4. Скільки коштує оформлення річної шенгенської візи
  5. Як краще оформляти візу: через агентство або самостійно

Отримання річної шенгенської візи дозволить вам безперешкодно відвідувати протягом періоду її дії 26 європейських країн. Базова ціна мультивізи Шенген на 1 рік дорівнює 35 євро, але зазвичай вартість оформлення документів виявляється трохи вище.

ціна мультивізи Шенген на 1 рік дорівнює 35 євро,

Правила дії річної шенгенської мультивізи

Шенгенська віза на рік дає можливість відвідування будь входить до Шенгенської угоди країни. Існує дуже важливе «правило першого в'їзду». Обов'язково потрібно спочатку заїхати саме в країну, в посольстві якої оформлялася віза. Тут не варто намагатися якимось чином схитрувати, тому що згодом можуть просто не дати візу.

Після початкового заїзду в Шенген далі можна відвідувати країни угоди вже зовсім вільно, в будь-якому порядку. Існує також положення, що річна шенгенська віза повинна оформлятися в посольстві держави, яке ви збираєтеся відвідувати найчастіше, але це не є строгим правилом.

Хоча віза і відкривається на рік, фактично можна перебувати в країнах Шенгену тільки 180 днів, з них 90 - за останні півроку. Може бути встановлений і менший термін - 60 або 45 діб на півроку. Це визначає орган, який видає вам річну шенгенську візу.

Півроку починають відраховуватися з вашого першого відвідування Шенгену. Якщо ви поїхали з деякою затримкою, то перше півріччя перекриває друге. Тоді у вас на решту місяців збережуться всі 90 днів від другого півріччя.

Підстави для отримання мультивізи на рік

Якщо ви звертаєтеся до посольства вперше, ймовірність відразу отримати шенгенську мультивізу на рік дуже невисока. У таких випадках зазвичай видають разові або короткострокові дозволи. Простіше стати володарем річної візи, якщо ви раніше неодноразово відвідували держав Шенгену.

Існують і інші фактори, які можуть полегшити отримання права в'їзду на рік. Отримати річну візу Шенген буде легше, якщо ви:

  • Регулярно здійснюєте ділові поїздки в Європу;
  • У вас є які проживають в шенгенській зоні родичі
  • Чи маєте нерухомість в одній з держав угоди;
  • Чи збираєтеся отримувати за кордоном освіту;
  • У вас є ділові контакти з підприємствами, що знаходяться в ЄС;
  • Можете підтвердити власну фінансову спроможність.

Навіть наявність подібних підстав не завжди є гарантією для отримання дозволу, хоча і значно полегшує вирішення питання. Існує також ряд категорій громадян, яким оформити шенгенську мультивізу на рік простіше, ніж іншим. До них можна віднести:

  • журналістів;
  • Учасників офіційних делегацій;
  • Учасників фестивалів культури, наукових конференцій, симпозіумів, освітніх заходів, спортивних змагань;
  • Провідників міжнародних потягів;
  • Водіїв, які здійснюють регулярні міжнародні перевезення.

журналістів;   Учасників офіційних делегацій;   Учасників фестивалів культури, наукових конференцій, симпозіумів, освітніх заходів, спортивних змагань;   Провідників міжнародних потягів;   Водіїв, які здійснюють регулярні міжнародні перевезення

Як отримати шенгенську візу на 1 рік

Для отримання візи слід подати заяву з документами в посольство, консульство або візовий центр однієї з держав зони. Список необхідних документів в різних країнах може трохи відрізнятися, але є стандартний необхідний для всіх набір. Для оформлення мультивізи в Шенген на рік заявник зобов'язаний надати у візовий орган:

  1. закордонний паспорт;
  2. Копії своїх попередніх закордонних паспортів;
  3. Копію внутрішнього паспорта;
  4. Довідку з роботи;
  5. Дві фотографії;
  6. страховку;
  7. Виписку і довідку з банку;
  8. Додатково для пенсіонерів, безробітних та ін. Представників соціально незахищених категорій - спонсорські листи.

Зверніть увагу, що довідка з роботи повинна містити ряд обов'язкових відомостей: стаж, посада, розмір зарплати, назва підприємства та ін. Детально заповнена довідка допоможе вам при складанні анкети. З особливою увагою варто також поставитися до медичної страховки. Бажано оформити її відразу на рік, з активацією при перетині кордону.

Навіть якщо ви звертаєтеся в консульство з чистим закордонним паспортом без відміток про поїздки, річна віза Шенген все одно може бути отримана. У такій ситуації потрібно надати максимальне підтвердження ваших намірів. Це може бути запрошення від ділових партнерів, лист від організаторів конференції або культурного заходу і ін.

Якщо в перший раз візу отримати не вдалося, то перед наступною поїздкою ваші шанси зростуть. Врахуйте також, що ряд країн Шенгену традиційно ставляться до росіян лояльніше інших при видачі мультивізи. Це Фінляндія, Латвія, Польща, Греція, Іспанія, Словаччина.

Скільки коштує оформлення річної шенгенської візи

Ціна шенгенської мультивізи на рік стандартна і постійна для всіх країн угоди - 35 євро. Але не варто розраховувати, що вам вдасться обійтися цією сумою. Вам знадобиться оформити страховку, зробити копії документів, фотографії. За прискорене отримання мультивізи стягується подвійна плата. При зверненні до візового центру доведеться сплатити сервісний збір.

Існують також агентства, які полегшують і прискорюють вирішення питання. Їхні послуги оплачуються окремо.

Як краще оформляти візу: через агентство або самостійно

Для поїздок в Шенген віза на рік вельми зручна, але в принципі можна обійтися і короткостроковими дозволами. Тому якщо віза не потрібна вам «до зарізу» - можете самостійно подати заяву в посольство. Якщо навіть ви не станете володарем бажаною мультивізи, то хоча б придбаєте корисний досвід.

Якщо ж питання, як оформити шенгенську візу на рік, викликає труднощі - варто звернутися до відповідного агентство. Аналогічним чином краще вчинити, якщо вам важливо отримати річну мультивізу швидко і гарантовано. Ціна в цьому випадку виходить вище, зате ви заощадите час.

Відео: 5 цікавих фактів про отримання шенгенської мультивізи

Новости