Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мультивіза - оформлення мультивиз в Києві, Запоріжжя

  1. мультивіза Якщо розбирати термін «мультивіза» в загальному, то це право багаторазового в'їзду в державу,...
  2. Відео - Заповнення анкети на отримання річної італійської мультивізи
  3. види мультивиз
  4. Кому потрібна мультивіза?
  5. Як отримати мультивізу?
  6. Дані по мультивізам для українців в цифрах
  7. Відео - Як правильно рахувати дні перебування за шенгенською мультивізу
  8. причини відмови
  9. вартість мультивізи
  10. Відео - Перспективи України в плані довгострокових віз до Канади
  11. Країни Шенгенської угоди, згідно лояльності по відношенню до видачі мультивіз українцям

мультивіза

Якщо розбирати термін «мультивіза» в загальному, то це право багаторазового в'їзду в державу, в яке отримано даний дозвіл. На відміну від інших типів, мультивіза дає своєму власникові можливість частого відвідування однієї країни, або країн Шенгенської зони, якщо мультивіза відкрита в країну, яка підписала Шенгенську угоду.
На даному документі вказується термін дії візи і максимальну кількість днів, протягом яких дозволено не залишати ту чи іншу державу. Так, наприклад, позначка 90/360 позначає, що людина може протягом року відвідувати певну країну, але сумарно він повинен пробути в її межах максимум 90 діб.

Шенгенська мультивіза - що це?

По-суті, це ваш необмежений пропуск в країни Шенгенської угоди. По ній ви зможете в'їжджати на територію зони стільки раз, скільки забажаєте, рівно до тих пір, поки ваша мультивіза буде дійсна. Терміни та цілі оформлення - це 2 основних критерії, за якими розрізняється даний вид візи.

Відео - Заповнення анкети на отримання річної італійської мультивізи

Мультивіза: особливості та відмінності

Перша особливість, якої мультивіза вигідно відрізняється від звичайної одноразової візи, це те, що вона дає своєму власникові багаторазове право в'їзду. Такі візи видаються на термін від півроку до 5 років. Але це не означає, що ви зможете весь цей час провести в певній країні. Кількість днів, дозволене для візиту по мультивізу, обмежена. Важливо пам'ятати, що їх не обов'язково використовувати за один раз. Більш того, ці дні потрібно розподілити на кілька в'їздів, адже максимальний термін безвиїзного перебування в одній країні не повинен перевищувати 90 днів.
Отримати таку візу до країн ЄС набагато складніше, ніж отримати звичайний шенген. Залежно від цілей перебування в країні, заявник сам вирішує, який тип візи для нього є більш вигідним - одноразова або мультивіза.

Зовні вони не особливо відрізняються, в обох випадках ви отримаєте візову марку (вклейку в паспорт), де буде міститися основна інформація про вас. На її полях буде відзначений термін дії і дозволена час для перебування в країні. Термін дії ви зможете контролювати за вказаними датами. А головне зовнішня відмінність мультивізи від звичайної - позначка MULT, в той час, як одноразова віза має маркування С1, а дворазова - С2.

Безсумнівною перевагою мультивізи є те, що вам не доведеться кожного разу витрачати час і, звичайно ж, гроші, для оформлення дозволу на в'їзд. Оформивши один раз багаторазову візу, ви зможете подорожувати протягом зазначеного на ній терміну, не відволікаючись на бюрократичні нюанси.

види мультивиз

Як вже говорилося, мультивізи мають різні категорії, що базуються на терміни дії і цілі візиту. Мультивіза може бути:

  • піврічна;
  • річна;
  • на три роки;
  • на п'ять років;
  • шенгенська;
  • національна.

Піврічна, річна, трирічна або п'ятирічна візи оформляються на основі запрошення від приватної особи або роботодавця (ділових партнерів). Навряд чи вийде відразу заслужити довгострокову візу, для цього потрібно буде відкривати спочатку візу на невеликий термін, а потім заявляти про продовження на більш тривалий.

Щоб стати володарем шенгенської мультивізи, необхідно вагомо обгрунтувати необхідність її отримання. Причиною може бути навчання, бізнес або робота за кордоном, тривале лікування або відвідування родичів.

Національну візу (D) можна також віднести до мультивізам, оскільки вона видається на тривалий термін з правом багаторазового в'їзду і виїзду. Якщо національна віза видана в країну, яка відноситься до Шенгенської зони, то її володар може переміщатися по територіях інших шенгенських держав. Правда, термін такого переміщення має свої обмеження, в залежності від умов країни, що видала візу.

Кому потрібна мультивіза?

Даний тип візи буде корисний всім тим, хто по своїй роботі або з інших причин змушений відвідувати певну країну досить часто. Це можуть бути:

  • бізнесмени, підприємці;
  • студенти або люди, які відвідують певні курси або семінари, розбиті на періоди;
  • батьки учнів зарубіжних ВНЗ;
  • люди, які потребують періодичного обстеження лікарів за кордоном або в планомірному отриманні призначеного лікування;
  • тим, хто працює за кордоном по плаваючому контрактом або в певні сезони;
  • людям, у яких за кордоном живуть родичі, які потребують частого відвідування, і т. д.

Як отримати мультивізу?

Стандартний процес оформлення візи займає до 10 днів. У прискореному режимі вашу заявку можуть розглянути і за 3 дні, але це обійдеться дорожче. Якщо оплата першого збору за розгляд заявки в стандартному варіанті коштує близько 30 євро, то прискорення процесу буде коштувати близько 70.

Дані по мультивізам для українців в цифрах

Найпопулярніший місто, де відкривається мультивіза шенген - Київ. Це не дивно, оскільки більшість посольств і консульств різних країн знаходяться саме тут. Тому будьте готові до візиту в столицю, адже отримати мультивізу віддалено не вийде. Згідно з новими вимогами Євросоюзу, для відкриття першої візи в зони Шенгену, необхідна особиста присутність заявника. Їхати в посольство або консульство потрібно з готовим пакетом документів:

  • Копією сторінок внутрішнього паспорта;
  • закордонним паспортом;
  • фотографіями;
  • Банківською випискою;
  • Довідкою з роботи.
  • Краще мати підстрахування у вигляді виписок про володіння нерухомістю, якщо такі є, це дасть вам певні бонуси. Також обов'язкові до пред'явлення медична страховка і документація, що підтверджує мету перебування в країну Шенгену. Такими документами можуть послужити запрошення від приватних або юридичних осіб, туристичні ваучери та інші документи.

    Ваші подальші дії після збору документів:

    • Звернення в посольство або консульство цікавить вас країни;
    • Подача документів;
    • Заповнення анкети, виданої посольством або консульством;
    • Оплата першого і другого візового збору (пільгові категорії осіб звільняються від оплати послуг за розгляд питання);
    • Особисту співбесіду з офіцером;
    • 3-10 денний очікування.

    Відео - Як правильно рахувати дні перебування за шенгенською мультивізу

    Правила використання

    Шенгенська мультивіза дає безліч переваг, якщо правильно її використовувати. По-перше, обов'язково варто дотримати правило першого в'їзду. Це означає, що якщо ви відкрили візу в одну з країн Шенгенської зони, туди ви і повинні відправитися, і весь період до повернення перебувати там, не перетинаючи кордону держави.

    Щоб уникнути депортації або ануляції вашої візи з подальшим занесенням в чорний список, ви не повинні порушувати правила перебування в тій чи іншій державі учасниці Шенгенської угоди, не перебувати в країні довше дозволеного терміну, а також не порушувати чинне законодавство держави. Якщо терміни візи закінчуються, а у вас ще залишилися справи на території країни, подавайте заяву про продовження візи.

    Якщо ви не використовуєте свою мультивізу належним чином, тобто, обмежилися лише кількома короткострокових поїздок, вас можуть її позбавити за недоцільне використання.

    причини відмови

    Якщо ви подали заяву в посольство або консульство на відкриття мультивізи, це ще не гарантує вам успіх. Ви можете отримати відмову, причому, без пояснення причин. Найбільш поширеними мотивами для відмови в пропуску на територію Шенгену:

    • Ви подали неправдиву інформацію про себе або фальсифіковану документацію;
    • У вас чистий паспорт, без відкритих раніше віз;
    • Ви скасували бронь в заявленій готелі, таким чином, анулювався ваш документ про підтвердження мети візиту;
    • Ви вже занесені в єдиний реєстр відмов, так як отримували відмову раніше;
    • Ви порушували правила перебування на території Шенгену;
    • У вас немає медичної страховки;
    • Ви володієте недостатньою кількістю коштів на банківському рахунку для того, щоб я міг пробувати в зазначеній державі;
    • Ви не підтвердили належним чином свою мету візиту або вона є сумнівною.

    вартість мультивізи

    Оплата мультивізи ділиться на дві частини: спочатку ви оплачуєте послуги консульства, який розглядає ваше запитання. Оплата варіюється від 30 до 35 євро, за терміновість доведеться сплатити 70 євро, друга частина суми складається з оплати безпосередньо за саму візу в ту чи іншу країну.

    Відео - Перспективи України в плані довгострокових віз до Канади

    Мультивізи різних країн

    У всіх країнах Шенгену приблизно однакові вимоги до заявника на відкриття візи. Проте, варто знати про деякі особливості, які можуть полегшити або ускладнити вам процес отримання заповітного пропуску.

    Згідно з рейтингами, існують найбільш лояльні і нелояльні до пропуску українців країни. До лояльним державам належить Словенія, яка вільно видає короткострокові візи, але до заявників на довгострокові візи офіцери консульства ставляться з набагато більшою увагою.

    Країни Шенгенської угоди, згідно лояльності по відношенню до видачі мультивіз українцям

    Країни Шенгенської угоди, згідно лояльності по відношенню до видачі мультивіз українцям

    Відмінно налаштовані Естонія, Латвія, Португалія і Австрія. Литва, Голландія і Данія також не особливо перешкоджають тривалого в'їзду українців.

    Непросто отримати візу в Польщу, Німеччину, Францію. Ті, хто відкривають шенгенську мультивізу вперше, іноді користуються простою схемою: виробляють відкриття в лояльну країну, дотримуються правило першого в'їзду, після чого використовують мультивізу, виходячи вже з власних потреб.

Як отримати мультивізу?
Шенгенська мультивіза - що це?
Кому потрібна мультивіза?
Як отримати мультивізу?

Новости