Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як давати чайові в США

  1. відсотки чайових
  2. У салонах краси
  3. Чайові - це узаконена форма додаткової оплати праці
  4. Як я економлю на готелях до 20%?

Чому американців люблять у всьому світі - та тому що вони залишають щедрі чайові! Щоб ваша подорож по Америці пройшло без ексцесів - запам'ятайте відсотки чайових, які треба давати працівникам сфери послуг. Чому американців люблять у всьому світі - та тому що вони залишають щедрі чайові

Скільки давати на чай в США: неписані закони і обов'язкові винагороди, фото Mikhail hoboton Popov

У Росії чайові вважаються добровільним винагородою обслуговуючому персоналу. У США все інакше. Чайові тут обов'язкові. На жаль, нас ніхто не вчив кому і скільки треба залишати в якості винагороди за надані послуги. Якщо збираєтеся в подорож по Америці, то запам'ятайте відсотки чайових.

відсотки чайових

  • Таксист чекає від вас не менше 20% від суми за лічильником;
  • водієві шаттла, що доставив з аеропорту до готелю, слід залишити $ 1;
  • носіям і коридорним платять по $ 0,5- $ 2 з кожного валізи;
  • $ 1 покладається швейцара, який викликав для вас таксі;
  • покоївки готелю залишають на тумбочці $ 2- $ 10, в залежності від «зірковості» закладу;
  • інструкторам з серфінгу або дайвінгу прийнято платити по 15-20% понад базову вартість занять.

У ресторанах

Чайові, фото mastermilmar

У ресторанах розмір чайових пропорційний сумі замовлення і становить 15-30%. Якщо в меню є рядок «tips included» - винагорода включено в рахунок правилами закладу. Але все одно потрібно залишити ще й додаткові чайові, 5-10%.

Суму чайових можуть списати з вашої картки. Якщо ж ви розраховуєтесь готівкою і відмовитеся заплатити чайові сумлінному офіціантові, виникне конфлікт. Якщо залишити менше необхідної суми, менеджер може запитати про причини вашого невдоволення: погане обслуговування вам постараються компенсувати.

Дати бармену менше $ 1 за напій вважається непристойним. Прийнято платити 15% від вартості замовлення, а в дорогих ресторанах - до 30%.

В Америці дають «на чай» $ 1-2 навіть в McDonald's.

У салонах краси

У перукарнях і б'юті-салонах «преміальні» у розмірі $ 5 $ 15 записуються на рахунок майстра, обслужити клієнта. Старший менеджер або власник розподіляє винагороди після зміни. Гроші діляться з молодшим персоналом, які не мають прямого контакту з відвідувачами.

Не можна пропонувати чайові американським поліцейським або чиновникам - це кримінальний злочин.

Чайові - це узаконена форма додаткової оплати праці

Туристам в Штатах доводиться постійно давати «на чай». У США чайові - це узаконена форма додаткової оплати праці в сфері послуг.

Розміри винагород розрізняються в різних штатах і містах: вони залежать від величини місцевих зарплат.

Американська сфера обслуговування передбачає мінімальні заробітки. У деяких штатах офіціанти взагалі отримують тільки клієнтське винагороду: так роботодавці «мотивують» співробітників, оптимізуючи свої витрати на оплату праці.

З 2014 року держава враховує ці доходи: чайові в США припадає декларувати. Обов'язковий податок з таких працівників досягає 9% (розраховується приблизна сума, яку можна отримати за звітний період).

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях до 20%?

Новости