Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Календар майя: кінця світу не буде

  1. Кінець календаря майя: закінчення часів
  2. Як розрахувати за календарем майя час: знахідка в Гватемалі
  3. Календар майя: кінець світу
  4. Древній календар майя: про що говорять його знаки?

Таємниці цивілізації майя розгадані! В ході проведення археологічних розкопок в Гватемалі було виявлено нові артефакти, які розкривають секрети календаря майя.

Величезне місто, побудований стародавньою цивілізацією Майя, був виявлений майже сто років тому на території сучасної Гватемали. Артефакти, знайдені в стінах древнього зниклого з лиця землі міста, містять апокаліптичні прогнози. Вони свідчать про те, що «дата кінця часів», зазначена в календарі майя могла бути вказана неправильно.

Кінець календаря майя: закінчення часів

При проведенні розкопок в величезному комплексі Петен в Гватемалі археологи вперше виявили приміщення, стіни яких прикрашені унікальними картинами. На одній з них зображені чоловіки в чорних шатах, і навколо них розрахунки, пов'язані з календарем майя. Дати вказують на події, які повинні відбутися в майбутньому, протягом поледующіх 7000 років.

Археолог проводить реконструкцію поверхні стіни в місті, що колись належав народам майя. Вік цих малюнків сходить до IX століття нашої ери.

Таємниці цивілізації майя розгадані

Календар майя: відкриття

Чотири довгих номера на північній стіні одного із зруйнованих приміщень будинку відносяться до календаря майя і розрахунками про рух Місяця, Сонця, і можливо, Венери і Марса. Події, описані на цих малюнках, йдуть на 7000 років в майбутнє. Це перші цифрові позначення народів майя, виявлені археологами, які дозволяють звести всі розрахунки в одну систему.

Як розрахувати за календарем майя час: знахідка в Гватемалі

Дослідники виявили, що стіни священного храму прикрашені унікальними картинками. На них зображені чоловіки в чорній формі, а також сотні номерів, пов'язаних з календарем майя.

Ці зображення нанесені на стіни «Будинки майя» в Гватемалі в зруйнованому місті Хултун.

Кінець календаря майя

Будівлі древньої цивілізації Майя в Гватемалі стали об'єктом дослідження вчених з сімдесятих років минулого століття.

Вже відомі результати проведення розкопок, профінансованих National Geografic, який поділився з людством подробицями донині невідомих подробиць про колендаре Майя і життя цієї цивілізації.

Календар майя: кінець світу

Календар майя: кінець світу

Одна зі стін будівлі покрита крихітними в міліметр шириною символами, написаними червоною і чорною фарбою.

Деякі малюнки, по всій видимості, є різні календарні цикли, відмічені майя:

  • 260-денний календар урочистостей;
  • 365-денний сонячний календар;
  • 584-денний цикл планети Венера;
  • 780-денний цикл Марса.

Всі події, відмічені в цьому календарі, мають протяжність не менше 7000 років.

Хоча всі ці дати пов'язані з кількома ключовими календарними і астрономічними циклами, точне значення цих конкретних проміжків часу до сих пір до кінця не відомі.

Кінець календаря майя

Археолог Вільям Сатурно з Бостонського університету в США, який очолював розкопки, сказав:

«Вперше ми виявили артефакти, які можна визнати офіційними доказами існування календарної системи Майя. Малюнки, зображені на стіні цього приміщення нагадують епізод з фільму «Теорія Великого Вибуху».

Вчені вважають, що незважаючи на поширене в суспільстві думку про настання деяких подій 21.12.2012г., Ніяких ознак того, що календар майя вказує на цю дату як кінець часів. Вона відзначається лише як один з періодів в календарі.

Древній календар майя: про що говорять його знаки?

Написи на будівлях етнічних майя інтерпретуються як апокаліптичні прогнози. Однак, замість цього, записи стародавніх народів містять відомості про кінець однієї ери і початок нової.
Астрономічні записи були ключем до календаря майя, який отримав величезну популярність останнім часом через попередження про кінець світу в грудні цього року.

Експерти кажуть, що такого прогнозу в записах календаря майя не існує. Завдяки новому відкриттю стало відомо, що розрахунки календаря майя включають проміжок часу не менше, ніж в 6000 років.

Авеню і Вільям Сатурно з Бостонського Університету, США днями заявили про це для журналу Science.

У кімнаті розміром трохи більше 6-ти квадратних футів, що є частиною великого комплексу руїн, які залишилися від цивілізації майя в тропічних лісах в місті Хултун на північному сході Гватемали, також виявлені зображення царя на троні і інших персон.

«Однак, ясно, що вони не мають ніякого відношення до астрономічних розрахунків Майя," - стверджують вчені.

Одна містить календар, заснованих на фазах Місяця, мають циклічність в 13 років. За словами дослідників, вони використовували ці розрахунки, щоб дізнаватися, в який час релігійний ідол Майя протегують Місяці. Ці знання використовувалися при проведенні ритуалів, а також прогнозів для царя: який час краще для військових походів або збору врожаю.

«Астрономічний розрахунки народів майя були обумовлені релігією», - пояснив авеню.

На сусідній стіні зображені цифри, що вказують на чотири цикли приблизно від 935 до 6700 років. Поки не ясно, що вони означають. Але як стверджують вчені, вони представляють собою комплексні спостереження про важливі астрономічні події: руху Марса, Венери і Місяця.

За матеріалами National Geografic

Дивіться також:

10 таємниць цивілізації майя

Що віщувало загибель цивілізації майя: загублене місто

Древній календар майя: про що говорять його знаки?

Новости