Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На дачу по Дніпру відвезе теплохід, а закоханих покатає гондола

На гондолі по Дніпру. За 200 грн. можна влаштувати романтичне побачення. Фото з архіву М. Копотієнко

На дачу по Дніпру відвезе теплохід, а закоханих покатає гондола Бондарчук Ольга https://cdn.segodnya.ua/img/article/2466/80_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/2466/80_tn. jpg 2011-04-25T19: 41: 15 + 03: 00 Україна минулої суботи о 7.30 з Дніпропетровського річпорту відчалив теплохід «Галина Андрусенко»

Теплохід "Галина Андрусенко" відкрив сезон водних прогулянок по Дніпру. Як розповіли "Сегодня" співробітники річвокзалу, судно поки здійснює так звані дачні перевезення: по суботах - до селища Поляна через Обухівку і Орільський ліс, а по неділях - тільки до Тягинки.

"Вартість квитка в цьому році через подорожчання пального підвищили в середньому на 4 грн. Так, двогодинна поїздка з міста в Орільський ліс коштує 19 грн., А 3,5-годинна до Тягинки - 30 грн. У суботу на кінцеву зупинку теплохід прибуває о 9.30, а назад повертається в 17.30 і о 19.30 вже в Дніпропетровську. у неділю о 6.50 відпливає на Тягинку, а прибуває о 10.20. дорога назад починається о 17.00, і в 20.30 теплохід в порту ", - розповіли" Сегодня "в касі річвокзалу.

За словами начальника Середньодніпровського регіонального представництва Мінтранспорту і зв'язку головною держінспекції України з безпеки судноплаванія Віктора Оршлета, в цьому році дачників по Дніпру возитимуть чотири судна, а до кінця травня відкриється ще й сезон прогулянкових катань на теплоходах. Але городяни все ж вважають за краще суду, які возять дачників. "Маршрут прогулянкового теплохода тільки до Комсомольського острова. Така прогулянка в минулому році тривала годину і коштувала 24 грн, а в цьому році вартість і до 30 грн дійде. А на перевізному судні катають 2-3,5 години з вилазками в ліс на пару годин - і цікавіше, і економніше. Головне, встигнути взяти квитки ", - переконаний житель міста Андрій Сокол.

Тим часом до річкового сезону активно готуються і приватники. Капітан яхти "Сапфір" Сергій Марков розповів "Сегодня", що з 1 травня готовий катати по Дніпру по три години на день групу максимум 8 чоловік, коштує задоволення 600 грн. "З однієї людини виходить не так вже й багато - по 75 грн. За три години. Звичайно, в минулому році, з людини брали по 50 грн., Але з огляду на те, що бензин подорожчав, ціну доведеться підняти", - розповів Сергій Марков і додав, що на його яхті городяни люблять відзначати дні народження і часто орендують її на цілий день.

А ось улюбленець всіх романтиків Дніпропетровська - гондольєр Мирослав Копотієнко з'явиться "на плаву" зі своєю гондолою "Джульєттою" тільки в перших числах червня, але обіцяє: ціна залишиться колишньою "200 грн. За годину." Зараз якраз фарбую човен. А бажаючі покататися записуватися в чергу почали ще місяць тому. Багато хто хоче на борту моєї гондоли зізнатися дівчині в коханні чи зробити пропозицію. Я був свідком не одного десятка таких випадків, завжди приємно спостерігати, як люди роблять сюрпризи один одному ", - розповів гондольєр Мирослав Копотієнко і додав, що його клієнти воліють вечірні прогулянки. А 26-річна Євгенія зізналася, що в минулому році замовила нічну прогулянку на день народження свого чоловіка. "Ми пливли по Дніпру під місяцем і були щасливі, а чоловік сказав, що кращого подарунка він не отримував", - поділилася вона.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости