Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зберігання вина будинку. Як зберігати вино в пляшках?

  1. При довгому зберіганні

правила зберігання вина в пляшках правила зберігання вина в пляшках   Чи можна створити запаси вин, не маючи спеціально обладнаного винного льоху

Чи можна створити запаси вин, не маючи спеціально обладнаного винного льоху? Які вина піддаються зберіганню? Коли і яке вино краще пити? На цю тему існує безліч питань, і на деякі з них ми постараємося дати і відповіді, і корисні поради. Дивіться також статтю про зберіганні винних колекцій.

Для невеликого домашнього запасу вин необов'язково обладнати «ідеальний» льох, але в будь-якому випадку вино не повинно піддаватися сильним коливанням температури і впливу сторонніх запахів. До речі кажучи, зауважимо: для подальшого розвитку вина в пляшці температура від 8 до 12 ° С є практично ідеальною умовою. Багато нескладні яскраві вина Ви можете без проблем протягом декількох місяців зберігати прямо в квартирі. Для цього потрібно лише трохи місця і винний стелаж, який зараз можна недорого придбати практично усюди.

При цьому слід враховувати такі моменти: закриті пробками пляшки повинні зберігатися в горизонтальному положенні, щоб вино постійно змочувати пробку і не давало їй висихати. І, крім того, вино слід зберігати в самому темному і прохолодному місці. На щастя, завдяки сучасній технології виноробства вина не так вразливі, як раніше: так, наприклад, їм не зашкодять і кілька підвищені температури, якщо дотримуватися деякі основні правила.

Кожне вино живе своїм власним, особливим життям, тому і тривалість життя у нього буває різною. Чим вище якість, тим краще передумови для тривалого зберігання.

Загальновідомо, що для тривалого зберігання необхідно високий вміст у вині екстрактивних речовин, кислот, зрілої солодощі або алкоголю. Для збереження свіжого, елегантного характеру білих вин необхідно, наприклад, збалансоване співвідношення його компонентів.

У червоного вина особливе значення має вміст дубильних речовин. Існують певні роки врожаю, сорту винограду і місця обробітку, які немов спеціально створені для вироблення вин тривалого зберігання. Тому не соромтеся запитувати рекомендації по винам у постачальника. Навіть німецькі вина кайзерівських часів можуть зберегти чудовий смак або навіть поліпшити свій смаковий букет. Це свідчить про те, що при правильній закупівлю і грамотному зберіганні вина можуть стати і хорошим вкладенням капіталу. Втім, для більшості любителів вин це підвищення грошової вартості вина не так важливо, як постійне посилення задоволення і спогади про довгі роки, коли повільно йшло дозрівання цього вина.

При довгому зберіганні

Якщо відкрити при заручини вино, створене в рік народження нареченої, або на срібному ювілеї весілля пригостити гостей вином, яке було вироблено з урожаю, зібраного 25 років тому в рік одруження, то смак цього вина здатний доставити Вам особливу радість. Тим більше, що у зрілого вина більш складний і цікавий смак.

отже:

Запаси вин слід визначати з тим розрахунком, щоб їх можна було періодично дегустувати. Так можна буде стежити за розвитком і дозріванням вина. Тому основне правило говорить, що краще закласти на зберігання 12 пляшок одного вина, ніж по одній пляшці вин 12 різних сортів.

Для більшості знавців вина предметом особливої ​​радості і гордості є те, що вони можуть точно визначити час досягнення вином повної зрілості і перетворити його в кульмінацію святкового застілля. Але для цього необхідний досвід і поради сомельє , Які Ви можете знайти в книгах або на спеціальних майстер-класах по винам .

Які вина піддаються зберіганню?

Новости