Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шампанське з фото

Вітаю любий друже!

Ми пропонуємо для будь-якого святкового події - неординарне рішення з приводу того, що ж подарувати молодятам, коханій дівчині, давньому другові чи подрузі, дружині в день весілля, колезі по роботі чи навчанні, шефу і т.д. - ПОДАРУЙТЕ Фірмове ШАМПАНСЬКЕ з ФОТО або кілька різних пляшок Шампанського з відображеними на них пам'ятними подіями і незабутніми моментами життя !!!

Для багатьох шампанське - це символ веселощів і життєрадісності, грандіозного торжества і аристократичності, таємного побачення і любовних утіх. Їм напуття океанські лайнери при спуску на воду і відзначають головні віхи людського життя.

А який Новий рік без шампанського!

Сьогодні саме шампанське, частіше інших вин або алкогольних напоїв, можна побачити по телевізору, і це не дивно, адже без шампанського рідко обходиться яка-небудь більш-менш значуща подія. Келих або пляшку шампанського можна побачити і в руках спортсмена, який виграв важливий старт; і в руках політика, що підписав доленосну угоду; і в руках музиканта, чий виступ був зустрінутий шквалом оплесків; і просто в руках щасливої ​​людини.

Шампанське для людей практично в усьому світі стало невід'ємним атрибутом свята, або, якщо хочете, вірним супутником ейфорії. Навряд чи в доступному для огляду майбутньому якийсь інший напій зможе стати таким же символом успіху, яким давно і міцно стало для нас шампанське.

Вартість (входить робота дизайнера + пляшка шампанського):

0,75л - 150 грн.

1,5л - 400 грн.,

- 1000 грн .;

- 2400 грн.

Що потрібно зробити для того, щоб випустилось фірмове шампанське ?:

Крок 1. Пошукати якісну фотографію в цифровому форматі (світлі обличчя, ближня зйомка)

Крок 2. Надіслати фотографію на e-mail: [email protected] з темою листа: «Шампанське з фото»; в листі вказати імена винуватців торжества, дату і назву: іменини, ювілейне, весільне, корпоративне і т.д .; мова (російська, українська, англійська)

Крок 3. Оплатити замовлення >>>>>>>> (докладніше про форми оплати)

Крок 4 - додатковий: При виникненні питань телефонуйте: (044) 228-9802; 067-6839-007

Історія Шампанського:

Історична французька провінція Шампань відома в світі, і у нас в Україні нітрохи не гірше, ніж Прованс або Коньяк Історична французька провінція Шампань відома в світі, і у нас в Україні нітрохи не гірше, ніж Прованс або Коньяк. Своєю славою вона зобов'язана, як і останні дві, нашим гастрономічним пристрастям.

Однак так було далеко не завжди. Шампань була добре відома в Європі ще в 12-му столітті, коли про шампанське ще ніхто навіть не чув. Тоді графи Шампані багатіли не з виноградників, а з доріг. Шампань лежала на перетині безлічі торгових шляхів, а тому і вважалася найбільшим європейським ринком аж до 14-го століття.

На знамениті Шампанські ярмарки з'їжджалися купці з усього континенту, а продавали на них переважно товари легкої промисловості та сировиною (добре йшли сукно, шкіра, шовк, льон, хутро, коноплі). Продукція місцевих виноробів, якщо і користувалася попитом, то тільки в якості гарного і недорогого спраговгамовувателя.

Слава шампанських ярмарків закінчилася тоді, коли захирів і вимер могутній рід графів Шампань. Після припинення цього древнього роду шампанські землі відійшли під довгу руку французьких королів, і, зокрема, Філіпа Красивого. Зазначений Пилип, незважаючи на своє прізвисько був керівником досить прагматичним, і швидко ліквідував загрозливої ​​цілісності країни економічну автономію Шампані, перевівши її в розряд звичайних провінцій. Відповідно, канули в лету і знамениті ярмарки.

Шампанським селянам (а основне населення провінції складали саме вони) довелося шукати собі нових доходів Шампанським селянам (а основне населення провінції складали саме вони) довелося шукати собі нових доходів. І вони, за допомогою ченців, знайшли його. Завдяки винаходу способу шампанізації звичайних (тихих) вин Шампані стала в один ряд з такими традиційно виноробними регіонами, як Бордо або Мозель. Більш того, зникнувши з географічної карти Шампань, завдяки цьому винаходу, надовго закріпилася на картах винних.

Лише в двадцятому столітті назва "шампанське" здобуває й історичну і комерційну цінність, що призводить до затяжних воєн за право володіння цим "брендом" (хоча насправді "шампанське" сьогодні брендом не є). Саме в двадцятому столітті французи починають домагатися, щоб назва "шампанське" уживалося лише у відношенні напоїв, виготовлених за класичною шампанською технологією з виноматеріалів, вироблених з винограду, вирощеного в історичній області Шампань.

Інші напої, що відносяться до тієї ж групи, французи пропонують називати "ігристими", і "виготовленими за шампанською технології».

Треба сказати, що подібні заяви французів зустрінуті з розумінням, хоча і далеко не в усьому світі.

Про б ігристих винах мова йде навіть в Біблії. Такі вина користувалися популярністю в Стародавньому Римі. Про "пінистих винах" згадується в творах Гомера і Вергілія, Шота Руставелі, Омара Хайяма і багатьох інших авто рів.

У самій же Франції, на півдні, в Ліму, ігристі вина вміли робити вже на початку шістнадцятого століття, тоді як в Шампані їх почали робити лише на початку вісімнадцятого століття У самій же Франції, на півдні, в Ліму, ігристі вина вміли робити вже на початку шістнадцятого століття, тоді як в Шампані їх почали робити лише на початку вісімнадцятого століття. У своїй роботі про виготовлення шампанських вин, виданої в 1722 році, якийсь Жан Годіно з Реймса написав наступне: "Ось вже більше двадцяти років французи сходять з розуму по ігристих вин. Тому багато виноторговці відчувають всі засоби, щоб зробити свої вина шипучими."

Божеволіли по знову винайденому напою в першу чергу жителі розташованого поблизу Парижа. Популярність ігристих вин з Шампані зобов'язана не вигаданому легендарному Будинку Переньон, а французьким вдовам. Перша з них - мадам Кліко. У 1805 році, в 28 років від роду, вона стала вдовою. Отримавши в розпорядження справу покійного чоловіка, вона швидко стала легендою в світі шампанського. У той час було не прийнято, щоб жінки керували великим бізнесом. Це був початок епохи Наполеона I. Країна, виснажена нескінченними війнами, була виснажена і переживала період занепаду. Однак у мадам Кліко вистачило проникливості і мужності протистояти соціальним забобонам і очолити компанію, що було нечувано в той час для представниці французької аристократії. Історики називають мадам Кліко першої діловою жінкою нашого часу.

Пізніше, успіх мадам Кліко надихнув овдовіла мадам Помері на те, що б очолити компанію чоловіка після його смерті в 1858 році Пізніше, успіх мадам Кліко надихнув овдовіла мадам Помері на те, що б очолити компанію чоловіка після його смерті в 1858 році. Якщо шампанське мадам Кліко лилося рікою в Росії, то шампанське мадам Помері стало найпопулярнішим напоєм в вікторіанської Англії. Пік розквіту популярності шампанського припав на період кінця XIX - початок XX століть, так звану еру "Білі Пок". У цей період Штраус написав оперу, присвячену шампанському, на балах танцюють польку "Шампанське". Популярність пінистого напою зобов'язана в цей період не тільки виробникам, але і торговцям. Найвідоміший з них Charles Heidsieck, званий в той час "Чарльз - продавець шампанського". Крім того, сама технологія містила багато ритуального, що із задоволенням поетизували публікою. Наприклад, перебувати в печері, де зберігаються пляшки з ігристим вином, що не захистивши особа залізною маскою, було небезпечним. На початку XIX століття в середньому 4 з п'яти пляшок вибухали, не витримуючи тиску вуглекислого газу. Остання обставина в розрахунок не приймалося. Головне було - підземелля, вино, маска, таємниця, небезпека, захоплення. Саме з цього періоду ігристе з Шампані стало шампанським.

XX століття теж не обійшовся без шампанських вдів. Вдова Каміла Роедерер очолювала компанію свого покійного чоловіка в перебігу 42 років. Мадам Боллінже, коли залишилася вдовою в 42 роки, залишила свій знаменитий слід в історії шампанського. До сих пір Том Боллінже зберігає привнесені їй традиції в виготовлення шампанського - зброжує і витримує своє вино в бочках з дуба, обов'язково угорського. Знамениті вдови, що брали в свої руки протягом кількох століть виробництво шампанського, справили величезний вплив на технологію і маркетинг цього вина. Якби не вони, може і не було б у французів і у всього світу ідеально зробленого ігристого вина. Може бути тільки завдяки їм ігристе вино з Шампані має таку чарівну гру бульбашок в бокалі, швидко приводить у захват будь-яку жінку і має такий тонкий фруктовий аромат.

Документально в історії російського шампанського залишився зафіксованим рік 1799 Документально в історії російського шампанського залишився зафіксованим рік 1799. Саме на третьому році царювання Імператора Росії Павла I в Криму, в Судаку, в маєтку академіка Палласа були проведені перші дослідні випуски шампанських вин.

Ідея і практична заслуга в здійсненні відновлення виробництва російського шампанського належить князю Леву Сергійовичу Голіцину. Він вважав, що в умовах Росії можливо створити російське шампанське, яке зможе не тільки конкурувати з французьким, але і замінити його.

ЦІКАВИЙ ФАКТ:

У 1900 р на ювілейній Всесвітньої промисловій виставці в Парижі від Росії була представлена ​​партія шампанського. Так як виставка проходила у Франції, то розраховувати на отримання будь-якої премії по шампанському було абсолютно неможливо! У цьому запевняли все. Однак віра Льва Сергійовича в можливості Росії була незламною. Всі знали, що нагороду отримає французька фірма, але до останнього моменту конкурсу було невідомо хто саме отримає ювілейний Гран Прі. Коли голова комісії попросив зняти фольгу з пляшки, що отримала вперше за всю історію дегустаційних конкурсів шампанського одноголосно Гран Прі (срібну вазу) і велику Золоту медаль, під фольгою, як того все і очікували, виявилася французька пляшка.

Зал бурхливо зааплодував. Але коли пляшку перевернули, щоб на її дні прочитати назву французької фірми, яка завоювала найпочесніший трофей, то ... на її дні під захисною етикеткою виявилася викарбувано напис: "Новий світ", завод Князя Голіцина. Це був шок для всіх. Кращим в світі за одноголосним визнання кращих світових експертів виявилося російське шампанське, про що завжди мріяв і над чим постійно трудився князь Голіцин!

Гран-Прі поїхав в Росію і саме з цього часу на пляшках з ігристими винами Росії з'явився закон красива напис Русское шампанське, а пізніше така знайома і відома всьому світу - Радянське шампанське. У 1905 р була розлита остання партія знаменитого на весь світ Голіцинського шампанського.

Відродив його царський шампаністів Антон Фролов-Багреев, що починав кар'єру виноробом-практикантом в абатстві їзмаїльтянин Відродив його царський шампаністів Антон Фролов-Багреев, що починав кар'єру виноробом-практикантом в абатстві їзмаїльтянин. Більшовики не чіпали статського радника Фролова-Багрєєва лише тому, що під час революції 1905 року він підписав петицію на захист робітників винних заводів Абрау-Дюрсо. На початку 30-х років минулого століття радянський уряд зажадав від інституту, де працював Фролов-Багреев, налагодити масове і до того ж прискорене виробництво аристократичного напою - «для потреб трудового народу». Так з'явилася технологія, за якою ігристий напій виготовлявся в емальованих цистернах ємністю до 10 тисяч літрів всього за 26 днів. Учні Фролова-Багрєєва пішли ще далі і придумали метод «шампанізації вина в безперервному потоці». Отримане вино гордо називалося «Советское шампанское». Нічого спільного зі справжнім шампанським напій не мав, його єдиним гідністю була дешевизна. Розвідник Джордж Блейк, який втік в СРСР з британської в'язниці, згадував про свої перші роки життя в Москві: «Недалеко від нашого будинку був великий гастроном. Там за 40 копійок можна було випити келих шампанського, і я був від цього в захваті. На Заході шампанське завжди вважалося чимось особливим, його пили зазвичай багаті люди, в той час як тут будь-хто міг дозволити собі келих. Я бачив в цьому ознаку наближення комунізму ».

Комунізм не настав Комунізм не настав. «Радянське шампанське» так і не стало символом перемог і успіху. На відміну від просто шампанського, без якого сьогодні не обходиться жодне свято в світі. На аристократичних прийомах рікою ллється Cristal, що з'явилося на світло завдяки російському імператору Олександру II, який попросив виноробів будинку Louis Roederer придумати для нього щось особливе. Душем з шампанського Moet закінчується кожен етап автогонок «Формула-1». Хоча знавцям відомо, що фірмове «гоночне» шампанське у великих пляшках, званих «Бальтазар» на смак - так собі, тому що його в таких пляшках не витримують, а просто туди переливають. Краще шампанське, як і три з зайвим сторіччя тому, виходить тільки в класичному «полумагнуме» - пляшці обсягом 0,75 літра, в якій «згідно із законом» напій повинен витримуватися не менше 18 місяців, а краще три роки.

Краще шампанське, як і три з зайвим сторіччя тому, виходить тільки в класичному «полумагнуме» - пляшці обсягом 0,75 літра, в якій «згідно із законом» напій повинен витримуватися не менше 18 місяців, а краще три роки

Тільки таке шампанське, як говорив великий цінитель ігристого напою Оскар Уайльд, може зробити душу безсмертною, тому як відбиває будь-яке бажання думати про гидоти земних.

Що потрібно зробити для того, щоб випустилось фірмове шампанське ?

Новости