Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

саморобні плавзасобів

Сьогодні за гроші можна все! Наприклад, взяти будь-який вид відпочинку. Будь-то активний: стрибки з парашутом, серфінг, дайвінг або пасивний: рибалка, поїздка на яхті або теплоході - все це можна купити. Можна навіть найняти провідника і піти в гори. Невже за гроші можна все?

А чи можна відпочивати без вкладення коштів ?! Як виявилося, організувати свій відпочинок можна навіть за допомогою ... відходів.
У минулому році в голову прийшла ідея зробити пліт з пластикових пляшок. Однак, відразу ж виникли мільйон питань: скільки необхідно пляшок, ніж їх скріплювати, які матеріали необхідні, в кінці кінців, якою має бути конструкція?
А чи можна відпочивати без вкладення коштів
Від ідеї до практичного втілення пройшов майже рік. Човен фантазій довгий час розбивалася об побут. Ідеї ​​«крутилися» тільки на рівні розмов, підготовок і малюнків. Я перебирав у своїй голові тисячі ідей:

Нарешті, зупинившись на одній з них, озвучив її на чергових зборах майбутніх туристів-водників. Для експерименту були необхідні ретельні розрахунки (особисто я від цього далекий), час і гроші. Час знайти нескладно. З грошима гірше. Отже, було прийнято рішення будувати «наосліп» (без креслень і розрахунків), конструкція була промальована тільки в моїй уяві, інші просто довірилися. Моя ідея, власне, полягала в будівництві катамарана, оскільки він, на мій погляд, більш маневрені на воді, що було необхідно на річці Сіверський Донець. Приблизно розрахувавши водотоннажність на загальну вагу (аби людина шість-вісім вмістилося з речами), вийшли невеликі розміри: 6 метрів - в довжину, 2,5 метра - в ширину.

Найважливіша умова - міцна рама. З обмеженої кількості вихідних матеріалів треба було зробити якомога жорсткіший каркас. Голова «хворіла» від двох проблем: як врахувати скручування і злам. Раму зробив з 50-го бруса, обшив її фанерою - це хоч якось вселяло надію, що скручування буде незначним. Днище катамарана обшив бляхою (надалі виявилося, не дарма!).

Друга важлива умова - саморобний плавальний засіб необхідно було транспортувати до місця сплаву. Тому конструкція повинна була бути розбірний.

Потім приступили до укладання ПЕТ тари. І ось 2000 пляшок, трохи будматеріалів, невгамовне бажання, «хороші» чоловічі руки - і пліт готов !!!

З замітраніем серця З замітраніем серця   спускали пліт на воду спускали пліт на воду. І коли він все-таки виявився плавучим, моєму щастю не було меж!

І тільки тепер, сівши на місце капітана, я зміг розслабитися за останні несклоько днів, звичайно ж з ..... кухликом ПИВА !!!

Своїм творінням я залишився більш, ніж задоволений (і не тільки я!) Пливли, природно, зі швидкістю течії річки, все б добре, але одна маленька неприємність все ж була - на крутих поворотах доводилося підгортати веслом.

Подолавши за дня маршрут від Черкаського Бишкин до Андріївки, привертаючи до себе здивовані погляди, команда з 7 чоловік (влізло б і більше !!!) впоралася з поставленим завданням на ВІДМІННО !!! Сподіваємося, пліт буде борознити простори ще не один рік і не тільки річкові !!! Подолавши за дня маршрут від Черкаського Бишкин до Андріївки, привертаючи до себе здивовані погляди, команда з 7 чоловік (влізло б і більше

Невже за гроші можна все?
А чи можна відпочивати без вкладення коштів ?
Однак, відразу ж виникли мільйон питань: скільки необхідно пляшок, ніж їх скріплювати, які матеріали необхідні, в кінці кінців, якою має бути конструкція?

Новости