Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ром | Росіяни в Домінікані

Бідні не обов'язково в матеріальному плані, бо прилетіти на відпочинок в Домінікану, нехай навіть і по бюджетному туру - це вже свідчить про не бідність. А бідні в тому, що в кожній країні їх неодмінно намагаються обдурити і виманити грошиків якомога більше. Все починається відразу ж після прильоту, коли при трансфері в готель, приймаюча сторона так намагається залякати туриста, що того страшно носа висунути за ворота готелю. Гаразд в Пунта Кане - там в туристичній резервації навіть до виходу з готелю доводиться топати, часом, не один кілометр. Та й вийшовши за ворота, турист виявляється в чистому полі. Але ось у нас, в Хуан Доліо або, прости мене господи, в Бока Чіке - саме місце розташування готелів дозволяє туристу безпосередньо стикнутися з місцевим життям. Звичайно, ніхто при здоровому глузді не стане стверджувати, що в Домінікані абсолютно безпечно - а й думати про те, що за воротами готелю тебе тут же пограбують, уб'ют, згвалтують - теж не варто. Дотримуватися елементарних правил безпеки варто в будь-який, навіть цивілізованій країні, а в Домінікані їх варто дотримуватися подвійно. Але й не бути заляканими настільки, що при поїздці на екскурсію мені доводиться чути: «Микола, а ось ми зараз в автобусі їдемо - це безпечно? На нас ніхто не нападе? »Хлопці, у нас не Гаїті або якесь там Сомалі зі Сьєрра-Леона - у нас можна навіть самостійно проїхатися на громадському транспорті! А, значить, ви можете заглянути в місцевий магазин, де придбаєте потрібні вам продукти або сувеніри з не туристичних цінами. Тобто можете заощадити! І подякувати мене за поради!
Багато хто з вас чули про місцеве «чудодійний» напої Mamajuana .
Бідні не обов'язково в матеріальному плані, бо прилетіти на відпочинок в Домінікану, нехай навіть і по бюджетному туру - це вже свідчить про не бідність

У кожному сувенірному магазині вам із задоволенням запропонують продегустувати цей напій. І в кожному магазині він матиме свій смак. І туриста вмовляють придбати вже готовий настій саме в їхньому магазині, стверджуючи, що тільки їх склад унікальний і оригінальний. І турист купує пляшку, сплачуючи за неї чималі гроші. А міг би чимало заощадити, якщо б спочатку почитав Вікіпедію, де дається опис і спосіб приготування, а потім в простому народному магазині купив би набір цих «стружок» за 2 копійки за кілограм і приготував б настій будинку самостійно!
У кожному сувенірному магазині вам із задоволенням запропонують продегустувати цей напій
І, до речі, для цього зовсім не треба купувати «чорний» ром за 50 доларів, про який вам розповідають гіди, пропонуючи його в «своїх» магазинах. Заходьте в будь-який місцевий магазин і купуєте дуже навіть непоганий ром Columbus всього за 6 доларів! Рекомендую, мій улюблений напій!

А «кульки какао»? Як же вам так заморочуватися мізки в своєму бажанні заробити на вас? 10-15-20 доларів за кілька кульок з звичайного какао?

Зайдіть в місцевий магазин і за два долари купите точно таке ж какао - але тільки в плитках. Ок, розумію, кульки вам здаються більш оригінальними. Ну добре, купите в плитках, а вдома зімніть їх в бажані кульки! Економія! Чекаю подяк!

Або таке:

А останнім часом пішла прямо епідемія: всім неодмінно хочеться придбати «чудо-крем» Baba de Caracol. Під цією маркою випускається і крем, і шампунь, і кондиціонер. Нібито він виготовлений з слизу равликів! На банку прямо так і написано! Але в складі немає ніяких равликів, там є тільки це: Deionized water, acrylates / acrylamide copolymer mineral oil polysorbate 85, propanotriol, mineral oil, ciclomethicone, collagen, decyl oleate, propylene glycol, vitamin E, vitamin A, allantoine, urea, hidrolized elastin, glicolic acid, propyl paraben, methyl paraben, fragrance.

Добре, силу навіювання ніхто не відміняв, ви налаштувалися, що купите цей крем неодмінно і, якщо вам справді здається, що він вам допомагає - то хоча б постарайтеся не дати себе обдурити і не купуйте такий крем в сувенірних магазинах за 20-30 доларів. Так навіть за 5 не купуйте! А зайдіть в місцевий магазин і купіть за неповних 2 долари!

Хлопці, я все розумію: незнайома країна, коротку відпустку, спека, безкоштовний ром в готелі - але постарайтеся не втрачати голови і не давайте себе обдурити!

Хлопці, я все розумію: незнайома країна, коротку відпустку, спека, безкоштовний ром в готелі - але постарайтеся не втрачати голови і не давайте себе обдурити

Але й не бути заляканими настільки, що при поїздці на екскурсію мені доводиться чути: «Микола, а ось ми зараз в автобусі їдемо - це безпечно?
На нас ніхто не нападе?
А «кульки какао»?
Як же вам так заморочуватися мізки в своєму бажанні заробити на вас?
Доларів за кілька кульок з звичайного какао?

Новости