Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лист в пляшці: Посилка досягла берегів Англії - лист, пляшка, море

Біля берегів Британії знайшли лист у пляшці, викинуте в Чорне море сім'єю з Росії. Москвичі Олександр і Світлана Богза з дітьми відпочивали на болгарському курорті Лозенец, де і стався урочистий запуск посилки.

"Всі ці ігри просто так не буває. Спочатку тато розповідає дітям якусь історію. Це був вільний переказ книги про Робінзона Крузо: крах корабля, безлюдний острів, пляшка із запискою, кинута в море. Запропонував хлопцям відправити по хвилях послання з адресою електронної пошти - якщо хтось знайде, нехай напише ", - розповідає дружина Олександра Богза Світлана, пише" КП в Україні ".

Готувалися кілька днів. Діти доклали до листа свої малюнки. Послання написали на двох мовах - російською та англійською (це за сюжетом іншої книги - "Діти капітана Гранта"). Надіслати в плавання вирішили дві пластикові пляшки. Щоб шансів побільше було.

"Як пробки пішла зім'ята папір, яку залили воском свічки. А коли щільно заткнули нею шийку пляшки, ще раз Заплава свічкою. Відплили на катамарані вчотирьох від берега, і - пляшки в воду!", - продовжує Світлана.

Втім, на те, що послання дійсно хтось знайде, дорослі сімейства Богза всерйоз не розраховували. А гра - так вона більше для самого процесу підготовки була придумана. Загалом, запустили пляшки в море так забули.

А днями Олександр раптом отримав на електронну пошту лист. Пенсіонер з Великобританії Ідріс Мартін писав, що відшукав їх послання.

"Ми спочатку подумали, що він десь на Чорному морі відпочивав. А коли перечитали його повідомлення, очманіли! Мартін розповів, що пляшку виловила з моря його собака, лабрадор на прізвисько Шеба. Це сталося на пляжі містечка Уеймут на півдні Англії - де протоку Ла-Манш ", - розповів чоловіки.

"Наш лабрадор обожнює приносити з моря пластикові пляшки, які я або дружина жбурляє для неї в море. Шеба побачила цю пляшку, яка хиталася на хвилях, і кинулася за нею. На мілководді я вже сам зумів витягнути це послання з води. Там був лист від трьох дітей і їх малюнки! Я тут же написав їм в інтернеті, що отримав цей лист! ", - пише пенсіонер на своїй сторінці в соцмережі.

Виходить, пляшка плавала по морях-океанах близько 14 місяців. Якщо без урахування особливостей течій, найкоротший водний шлях від Лозенца до Уеймут - близько 3900 миль. Виходить, з Чорного моря через Босфор - в Середземне, там через Гібралтар в Атлантику. Потім: Біскайська затока - Ла-Манш - затока Уеймут. Фахівці вважають такий маршрут сумнівним.

Втім, скептицизм вчених сім'ю Богза не особливо бентежить. Їх пляшку зловили, діти отримали відповідь з далекої країни, і це головне.

"Ми між собою це теж обговорювали. Версій може бути багато, але чи є сенс гадати? Ви знаєте, у нас в сім'ї прийнято вірити в чудеса. Ми навіть в Діда Мороза віримо (сміється). Напевно, саме тому в нашому житті чудеса іноді і трапляються ", - додала Світлана.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що в мережі опублікували лист з Луганська українським воїнам .

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Версій може бути багато, але чи є сенс гадати?

Новости