Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

таїланд

  1. Wat Rong Khun

Doi Tung - гора (висота 1 389 над рівнем моря) в провінції Чіанг Рай. Від міста Чіанг Рай їхати близько 2 годин.

У цьому місці розташовується 3 туристичних місця: музей Hall of Inspiration, резиденція матері короля Doi Tung Royal Villa, сад квітів Mae Fa Luang Park.

У касі можна купити квиток з вибраними для відвідування місцями (я взяв все три вищеперелічені 50 + 70 + 80 бат). Огляд всій території займає близько 4 годин.

Протягом навчання дітей, мати короля (Princess Srinagarindra) перебувала в Швейцарії і за її словами це був дуже щасливий період в її житті. Після повернення до Таїланду вона вирішила побудувати резиденцію в суміщеному стилі (Швейцарії і Таїланду). Дої Тунг називають маленькою Швейцарією в Таїланді. Читати далі

Пу Чи Фа (Phu Chi Fa) - одна з найвищих точок північного Таїланду, 1628 метрів над рівнем моря. Розташована на кордоні з Лаос.

О 3:00 лунати поставлений на ніч будильник. За москві це 12 ночі, я в цей час лягаю рідко, а тут вже вставати пора.

Через 10 хвилин дзвонить таксист, сповіщаючи, що він теж прокинувся і направляється в сторону готелю. Він бував вже в місці призначення ні раз, тому час підйому призначив сам. Швидко в душ, одягнутися тепліше (бо там, куди прямуємо буде не жарко), рюкзак з камерою на плечі і вперед.

Читати далі
Читати далі

По суботах ввечері вулиця Tanalai в центрі міста перекривається і перетворюється в Walking Street. З однойменної вулицею в Паттаї у неї мало спільного, в Чіанг Рай це просто такий собі базар зі свяческімі смакотою, речами, сувенірами. Народу дуже багато, не проштовхнутися.

Читати далі

Травні Салонга (Doi Mae salong) - друга назва села - Santikhiri.

Знаходиться на піку гори на півночі Таїланду, на кордоні з Бірмою. Найпівнічніша провінція Таїланду. Відома своїми чайними плантаціями.

Читати далі

Wat Rong Khun

Ват Ронг Кхун (Wat Rong Khun) він же Білий Храм (White Temple) на відміну від інших храмів Чіанг Раю і взагалі Таїланду - споруда зовсім недавня, будувався в період 1997-2008.

Читати далі

Oriental Thai виявилася простіше, ніж AirAsia, літаки такі ж невеликі. Летіли в основному місцеві, з фарангов пара людина.

На виході з аеропорту зауважив тайця з табличкою з моїм ім'ям (ну майже з моїм, у нього не вистачило таблички, щоб дописати і вийшло «Vladimi»). Значить все ж вони встигли прочитати моє вчорашнє нічний послання. Трохи пізніше, вже ввечері, він запитав як мене звуть, адже цікаво ж як звучить абракадабра з 8 букв «Vladimir». Як правило, щоб не мучити їх, говорю їм - звуть Vova, в їх інтерпретації це щось типу «Уоуа». Читати далі

Спочатку в Бангкоку планував провести кілька годин, після чого сісти на поїзд і доїхати до Лампанзі. Звідки на наступний день Автобусом до Чіанг Раю. Але маршрут довелося підкоригувати. Ще в перед- плані був заїзд в Сукхотай, але з огляду на невелику часу перебування, довелося відмовитися від Сукхотая, хоча, хотілося б.

Зупинився в готелі поруч зі станцією BTS National Stadium. Спочатку просив на ресепшн мені скинути половину добового цінника, бо я ж збираюся залишитися на 4 години. Але мене запевнили, що оплата тільки за добу, а скільки залишатися вибирай сам. Пройшов запитав у готелях поруч, там сказали те ж саме - цінник в таких випадках не скидається в даній окрузі. Ну що ж робити, після 15 годин перельоту потрібно ж відпочити і душ прийняти. А потім в Хуалампонг. Читати далі

За 2 тижні купив квиток на озон.тревел (досить зручний сервіс зробили, до речі) SriLankas Airlines.

Зазначу лише примітні моменти даного перельоту. Читати далі

Новости