Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туристичний гід по Шарм-ель-Шейху

  1. Як дістатися в Шарм-ель-Шейх
  2. Погода в Шарм-ель-Шейху
  3. Бухти Шарм-ель-Шейха
  4. Пляжі Шарм-ель-Шейха
  5. Готелі Шарм-ель-Шейха
  6. Розваги в Шарм-ель-Шейху

Ми склали для вас гід по Шарм-ель-Шейху, щоб ви змогли спланувати своє ідеальне подорож на цей курорт   Єгипту

Ми склали для вас гід по Шарм-ель-Шейху, щоб ви змогли спланувати своє ідеальне подорож на цей курорт Єгипту . Ми розповімо все, що вам потрібно знати про погоду в Шарм-ель-Шейху, бухти і пляжі, готелі та розваги.

Як дістатися в Шарм-ель-Шейх

Дістатися в Шарм-ель-Шейх дуже просто. Цілий рік з Москви і Пітера, а також і інших міст літають чартери. Це самий простий і швидкий спосіб: всього 4 години перельоту - і ви вже на курорті.

Можна дістатися в Шарм-ель-Шейх і регулярними рейсами зі стикуванням в Каїрі. Але це виходить на порядок дорожче і довше за часом. Хоча, якщо ви плануєте екскурсійний тур до Єгипту і хочете не тільки повалятися на пляжі, але і відвідати Каїр і Олександрію, цей варіант зручніше.

Погода в Шарм-ель-Шейху

Погода в Шарм-ель-Шейху

Отримати детальну інформацію можна в нашій статті « Погода в Єгипті ». Там детально розглядається погода в Шарм-ель-Шейху по місяцях, а також температура води і час, коли найкраще сюди їхати на відпочинок.

Якщо ж говорити в загальних рисах, то погода в Шарм-ель-Шейху суха і спекотна. Він захищений горами від вітрів з пустелі. У прохолодний сезон це є плюсом. Так, в листопаді-березні тут затишно і тепліше, ніж, наприклад, в Хургаді. А ось в літні місяці погода в Шарм-ель-Шейху нестерпно жарка, в цей час краще відпочивати в інших курортних зонах Єгипту.

Бухти Шарм-ель-Шейха

Бухти Шарм-ель-Шейха

Весь курорт являє собою райони, особливості яких важливо знати, купуючи тур до Єгипту.

Бухти Шарм-ель-Шейха:

  • Набк;
  • Шаркс-Бей;
  • Наама-Бей;
  • Рас-Умм-Сід;
  • Шарм-ель-Майя.

Набк - найпівнічніша бухта Шарм-ель-Шейха і наймолодша. Вона зараз на піку розвитку, тут відкриваються сучасні готелі, кафе і магазини. Варто мати на увазі, що в Набк панують вітру і яскраво простежуються припливи-відпливи.

Бухта Шаркс-Бей стала розвиватися недавно, тому тут вас чекають сучасні готелі з високим рівнем сервісу, а також красиві коралові рифи.

Наама-Бей - найпопулярніша і тусовочна бухта Шарм-ель-Шейха. Пляжний відпочинок тут буде дуже гучний: уздовж моря йде променад з клубами, кафешками, магазинчиками і безліччю готелів. Ця бухта першої стала приймати туристів, тому готельна база тут застаріла.

Рас-Умм-Сід йде за Наама-Бей. Ця бухта манить туристів поплавати з маскою або аквалангом і милуватися багатствами підводного світу.

Шарм-ель-Майя може похвалитися своїм піщаним пляжем. Для розваги туристів тут є Старе місто з колоритним ринком. Також неподалік розташований природний заповідник Рас-Мохаммед.

Пляжі Шарм-ель-Шейха

Пляжі Шарм-ель-Шейха

Пляжі в Шарм-ель-Шейху різні, тому не варто вірити тим, хто стверджує, що на цьому єгипетському курорті вони погані. Все залежить від того, в якій бухті Шарм-ель-Шейха ви будете відпочивати.

  1. Купуючи тур в районі Набк, варто розуміти, що за зниженою ціною в порівнянні з іншими бухтами, ховаються якісь нюанси. Пляжі в Набк коралові. Тут розташований природний заповідник, а тому корали не те що вирубати можна на догоду туристам, а навіть містки над ними будувати проблематично. Це ювелірна робота, що вимагає багато грошей, навичок і письмових дозволів від влади. Тому, купуючи тур до Єгипту в бухту Набк будьте готові до того, що ніжитися на пісочку і мати плавний вхід в море, у вас не вийде. У деяких готелях, щоб поплавати, потрібно від берега пройти по понтону метрів 500, а то і більше.
  2. Бухта Шаркс-Бей також складається з коралових пляжів. Сім'ям з дітьми навряд чи сподобається вхід в воду по понтону і відразу на глибину. А ось любителі різнокольорових рибок і коралів оцінять цю бухту.
  3. У Наама-Бей корали на пляжах вирубали, щоб зробити зручний захід у море для туристів. Але краще використовувати гумові тапочки, щоб не наступити на осколки від коралів або інші колючки.
  4. Пляжі в Рас-Умм-Сіде дуже вузькі. Щоб розмістити своїх постояльців, готелі роблять для відпочинку тераси з шезлонгами і парасольками, від них до моря потрібно спуститися сходами. У цій бухті різко починається глибина, вхід в море можливий в спеціального взуття, а краще скористатися понтоном.
  5. Пляжі Шарм-ель-Майя повністю піщані. Корали на них відсутні, захід у воду зручний, біля берега мілководді.

Готелі Шарм-ель-Шейха

Готелі Шарм-ель-Шейха

Готельна база курорту досить розвинена. Є безліч варіантів розміщення: від економ-готелів 3 * до фешенебельних 5 *. Все виходить від вашого бюджету і потреб.

В цілому готелі в Шарм-ель-Шейху НЕ нові, що добре простежується в Наама-Бей, Рас-Умм-Сід і Шарм-ель-Майя. Цей район був першим відкритий для туристів, його швидко заполонили готелі, які стоять там і зараз. Само собою, регулярно проводиться косметичний ремонт, але, якщо ви любитель нових сучасних готелів, то їх варто шукати в більш молодих бухтах Шаркс-Бей і Набк.

Якщо вибирати готелі в Шарм-ель-Шейху, орієнтуючись по пляжу, то пісок з пологим входом в море буде у готелів в Шарм-ель-Майя. Також щодо зручні пляжі в Наама-Бей. В інших бухтах будуть корали, а вхід в воду тільки по понтонах.

Якщо на відпочинку вам важлива можливість вийти за межі готелю, то бронюйте готелі в районі Наама-Бей або Хадаба. В Шаркс-Бей побудований прогулянковий променад Сохо, в Набк також знайдуться кафешки і магазинчики, але не у великій кількості.

Так як Шарм досить привабливий для туристів курорт, то серед готелів Шарм-ель-Шейха багато світових ланцюжків: Rixos, Hyatt, Four Seasons, Hilton, Marriott, Savoy, Sheraton і інші. Можете сміливо бронювати ці готелі, високий рівень сервісу вам забезпечений.

Є непогані місцеві готелі. Всі туристи знають і люблять ланцюжок Albatros за її відмінне харчування та активну анімацію. Добрі відгуки у готелів Rehana, Tropitel, Novotel, Nubian.

Розваги в Шарм-ель-Шейху

Розваги в Шарм-ель-Шейху

Чим можна зайнятися в Шарм-ель-Шейху?

  • Дайвінг. Це причина номер один, по якій на цей курорт стікаються натовпи туристів, а також саме затребуване розвага в Шарм-ель-Шейху. У більшості випадків красиві рибки і корали можна побачити прямо біля берега готелю. А любителі екзотичної морської живності можуть пірнути з аквалангом. Біля острова Тиран можна вивчити не тільки підводних мешканців, а й затонулі кораблі.
  • Паломництво в Ізраїль. Це ще один вид розваг в Шарм-ель-Шейху. Навіть, якщо ви не вважаєте себе релігійною людиною, Ізраїль вразить вас своєю енергетикою. Крім того Мертве море коштує того, щоб побувати на ньому хоча б раз в житті.
  • Шопінг. Фірмові бутики зі світовими брендами тут знайти проблематично. А ось купити красиві сувеніри, аромамасла і ювелірні прикраси на базарі в Старому місті можна.
  • Soho Square. Це друге, після Наама-Бей, місце розваг в Шарм-ель-Шейху. Тут вас чекають магазини, ресторани, дискотеки і навіть крижаний каток.
  • Палац «Тисяча і одна ніч». Сюди приходить багато туристів, особливо з дітьми, для яких тут побудований парк атракціонів Fun Town.

Це лише малий перелік розваг Шарм-ель-Шейха. Приїжджайте сюди і самі оціните всю його красу!

Читайте також:

Новости