Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Райський Пляж Блакитна Лагуна

  1. Відпочинок на пляжах Олюденіза

невелике курортне селище Олюденіз знаходиться в красивій затишній бухті, оточеній з трьох сторін горами з хвойними деревами. Знаменитий на весь світ Турецький пляж Блакитна лагуна, особливо популярний.

Селище Олюденіз і його пляж розташовані біля підніжжя гори Бабадаг (Babadağ) і в 15 кілометрах від популярного курорту Фетхіє , Що знаходиться на Середземному морі. Прилегла до них територія близько 950 гектарів є національним природним заповідником з платним парком. За вишукану красу природи Олюденіз може змагатися з кращими курортами Європи.

За вишукану красу природи Олюденіз може змагатися з кращими курортами Європи

Блакитна лагуна

Блакитна лагуна являє собою округлої форми затоку, з одного боку оточений високими горами, з іншого - майже повністю відокремлений від моря косою, відомої як Черепаший острів. Пляж Блакитна лагуна підтверджує своє значення природного заповідника. У бухту часто запливають великі черепахи, і побачити їх можна просто з пірсу.

Крайня точка коси практично впирається своїм вістрям в що знаходиться на протилежному боці гору і вважається найкращим місцем відпочинку. Від неї на інший берег можна перейти пішки. Вода у всій лагуні кристально чиста і має фантастичні кольори, переливаючись відтінками сапфіра, смарагда і малахіту. Тут багато хвойних дерев і повітря насичене казковими ароматами.

Крім тутешніх природних красот, відпочиваючих привертає море з прозорою блакитною водою. Узбережжя неглибоке, мелкокаменістое і зручно для відпочинку з дітьми. Завдяки глибоко вклинюється в затоку косі, море в лагуні Олюденіза завжди спокійне і тепле. Купаються тут практично до листопада, коли вода в Егейському та Середземному морях вже холодна.

Відпочинок на пляжах Олюденіза

Блакитна лагуна

Пляжів в Олюденіз три: безпосередньо Блакитна лагуна, Бельджекіз і Кідрак .

Пляжі мілководні, з добре прогрітій сонцем водою, де маленькі діти можуть довго купатися. Глибина в затоці невелика, в основному - по коліно, максимально - до підборіддя. Так що його можна перетнути вбрід, спостерігаючи підводне життя морських мешканців.

Мис коси утворює вузьку протоку, через який лагуна з'єднується з морем, тому з одного боку хвилі, а з другої - тиха заводь.

Вхід на пляж Блакитна лагуна платний, через турнікети. Є лежаки і парасольки, невеликі ресторанчики. Безкоштовно користуватися можуть тільки проживають в готелях, просто відпочиваючим доведеться оплачувати пляжні приналежності.

Загалом безкоштовному користуванні на пляжах є кілька чистих туалетів, прісних душів і кабінок для перевдягання.

Пляж Блакитна лагуна - це прекрасне місце для комфортного спокійного відпочинку в Туреччині разом з дітьми .

Відео про пляжі Блакитна Лагуна

Новости