Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжі острова Закінтос (Закінф)

  1. Як пересуватися по острову
  2. Пляжі Закінтос на західному березі
  3. бухта навазі
  4. Порто Рокс і Порто Лімніона
  5. Порто вромя
  6. Пляжі Закінтос на північно-східному березі
  7. Пляж Агіос Ніколаос (Agios Nikolaos)
  8. Пляж Макрис Гіалос
  9. Пляж Ціліві (Tsilivi)
  10. Пляжі Закінтос на південному березі
  11. Аргассі
  12. Banana Beach
  13. Порто Коуклі

Природні пейзажі острова Закінф (Закінтос), що включають як круті схили, так і пологі зелені рівнини, дають туристам чудову можливість відпочити на самих різних пляжах. А так як з інших пам'яток на Закинфе дивитися особливо нема чого, вибирати пляжі на острові Закінтос потрібно з розумом.

Зміст статті:

Як пересуватися по острову

Ми традиційно розташували всі згадані місця на карті, але писати про те, як до них дістатися на громадському транспорті, не стали.

Справа в тому, що Закінтос, незважаючи на всю свою запаморочливу красу, - острів маленький і бідний, а в однойменній столиці острова проживає всього близько 10 тис. Чоловік. Автобусне сполучення ( маршрути можна подивитися тут ) З'єднує хіба що найбільші міста (за російськими мірками - села), і до багатьох пляжів можна дістатися виключно на орендованій машині.

тут можна знайти і орендувати яхту з капітаном в Греції. Вся платформа по функціоналу дуже схожа на Airbnb, тільки замість апартаментів і кімнат шукаємо маленькі і великі яхти. Місце відплиття - будь-які великі курортні точки Греції, в т.ч. різні місця на Закінтосі.

Ще один пункт про пересування, і переходимо до пляжів. Так як з автобусами на Закінтосі справи обстоять не дуже добре, головним транспортом для туристів, які не будуть орендувати авто, стане таксі. Сайт найбільшої компанії таксі на Закінтосі можна подивитися тут . Вони ж організовують міні-тури по острову, а ціни з міста Закінтос (або з аеропорту) до пляжів, про які піде мова нижче, вже показані в таблиці на сайті.

Карта пляжів острова Закінф:

Пляжі Закінтос на західному березі

Західне узбережжя Закінтос наймальовничіше - якраз тут знаходяться бухта навазі, своєрідні «фіорди» в Порто Лімніона і Порто Рокс. Пояснюється це тим, що західна частина узбережжя - гориста, і тут, особливо ближче до північного берега, найвищі обриви. Якщо ви просто шукаєте красиві місця і не дуже-то зацікавлені в дослідженні іншої частини острова, то від західного узбережжя можете нікуди і не від'їжджати.

бухта навазі

Пляж в цій бухті - один з найбільш фотографованих пляжів Греції. І правда, фотографії тут виходять дивовижні, особливо якщо дивитися на бухту з висоти скелі.

Але от якщо тут купатися, то це вже інше питання - провести тут цілий день і назагоралісь до відвалу не вийде. По-перше, через розташування бухти дістатися сюди по землі не можна, так що туристів сюди привозять на прогулянкових катерах або паромчікі. У сезон, як ви вже можете здогадатися, туристів привозять цілими «пачками» - людей буває дуже багато, що навіть ніде лягти.

У сезон, як ви вже можете здогадатися, туристів привозять цілими «пачками» - людей буває дуже багато, що навіть ніде лягти

Крім того, на цьому пляжі немає зручностей і розваг, а на палубу катера або порома, до речі, вас попросять піднятися вже через пару годин. Так що ви хіба що зробите кілька красивих фото, пару раз поринете і ледь встигнете зігрітися на сонці.

Деякі туристи можуть обуритися через критику такого красивого пляжу, але з практичної точки зору це дійсно не саме краще місце, щоб провести тут цілий день, особливо з дітьми.

Порто Рокс і Порто Лімніона

У Порто Рокс і Порто Лімніона пляжів як таких немає, зате погрітися на сонечку можна на терасах, що виходять на ці маленькі «фьюрди» (в Провансі подібні місця називають каланкамі). Плюс в тому, що до послуг відпочиваючих - шезлонги, парасольки, смачна місцева їжа і напої. Хороший варіант для тих, хто хоче добре відпочити на сонці, але не дуже і любить пляжну суєту.

Поплавати тут, в принципі можна - в воду є спуски, але розслабленим плаванням це не назвеш - дно кам'янисте і нерівне, об скелі при вітрі б'ються хвилі. В основному, туристи їдуть сюди за красивими видами перед заходом. Якщо будете проїжджати повз цього місця ввечері після поїздки на інший пляж, то обов'язково зробіть тут зупинку.

Порто вромя

Це ще один місцевий «фіорд», але тут вже є невеликий, зате дуже мальовничий пляж, з якого відкриваються види на волохаті скелі. Течії, хвилі, сильний вітер - всього цього тут не буває, оскільки берегова лінія надійно захищена скелями, що відходять від пляжу вузьким коридором.

Звідси, до речі, організовують поїздки на катерах в бухту навазі і в інші красиві місця острова - пропозиції злегка змінюються в залежності від пори року, подробиці див. тут .

В цілому, це все. Уздовж західного узбережжя можна знайти ще кілька маленьких пляжів, але вони будуть вже зовсім крихітні, а спуск до них буде зручний далеко не для всіх. Більш придатні для купання і легкодоступні пляжі Закінтос знаходяться на північно-східній стороні острова.

Пляжі Закінтос на північно-східному березі

Ландшафт північного і східного узбережжя вже більш пологий - різких спусків тут не зустрінеш, тому можна нарешті вдосталь накупатися. Якраз на цьому березі знаходяться блакитні печери.

Пляжі тут або піщані, або з суміші гальки і піску. Найпопулярніші курорти знаходяться якраз на північ від міста Закінтос.

Пляж Агіос Ніколаос (Agios Nikolaos)

Пляж Агіос Ніколаос (не плутати з однойменним містом на Криті!) Знаходиться приблизно в 30 км на північ від міста Закінтос. Це просторий, добре обладнаний (кафе, парасольки, зручності) пляж, зате вода досить глибока, так що за дітьми краще доглядати. На березі - дрібна галька, тому краще заздалегідь взяти з собою пляжну взуття.

Це, до речі, єдина село, звідки відпливають пороми до Кефалонии. Плисти до міста Песада на Кефалонии всього годину.

Пляж Макрис Гіалос

Цей пляж Закікнтоса просто зроблений для того, щоб красуватися на поштових листівках. Вже сама дорога до пляжу відкриває захоплюючий вид. Знаходиться пляж на півдорозі з села St. Nicolas в Katastari і вже куди краще підходить для того, щоб провести на сонці цілий день. Від міста Закінтос їхати близько 30 км (по місцевих дорогах - 40-50 хвилин)

Сам пляж складається з суміші піску і гальки, він дуже довгий, а за гладдю води на віддалі можна розгледіти міні-версію блакитних печер - хороший вибір, якщо на «ті самі» блакитні печери ви з якихось причин потрапити не зможете.

Сам пляж складається з суміші піску і гальки, він дуже довгий, а за гладдю води на віддалі можна розгледіти міні-версію блакитних печер - хороший вибір, якщо на «ті самі» блакитні печери ви з якихось причин потрапити не зможете

Це місце також підійде для любителів снорклинга і дайвінгу - глибоке дно всіяне різнобарвними мінералами, а недалеко від пляжу є кілька підводних печер.

Пляж Ціліві (Tsilivi)

Це один з найжвавіших пляжів - туристи тут є практично завжди. Від Закінтос їхати всього 5 км.

Пляж піщаний, і перші 30-40 метрів узбережжі щодо дрібне, зате потім різко стає дуже глибоким.

Пляж піщаний, і перші 30-40 метрів узбережжі щодо дрібне, зате потім різко стає дуже глибоким

Туристична інфраструктура тут чи не найкраща на острові - повно кафе, спортивних розваг, є можливість зняти водний скутер або катамаран. Для любителів більш активного відпочинку - параплани і віндсерфінг. Неподалік знаходиться кілька хороших готелів зі своїми басейнами і спа.

Пляжі Закінтос на південному березі

Все південне узбережжя являє собою заповідну територію, організовану для збереження популяції місцевих черепах. Однак купатися тут все одно разращено - обмеження стосуються, по більшій мірі, руху водного транспорту і розміщення виробництв.

На самих пляжах зазвичай не так людно, як на східному березі - є навіть парочка місць, де з дуже великою болів ймовірності ви будете купатися одні, якщо їхати не в самий пік сезону.

Аргассі

Це найбільший курорт на південному узбережжі, але більш компактний в порівнянні з Ціліві. Знаходиться він в 4 км на південь від міста Закінтос, так що дістатися сюди на таксі буде максимально недорого.

В окрузі знаходиться безліч затишних кафе і ресторанчиків, готелів курортного типу зі своїми басейнами і спа, а на пляжі є можливість зайнятися різними видами спорту. Сам пляж, природно, дуже добре обладнаний (кафе, зручності, парасолі, шезлонги і ін.).

Banana Beach

Наступний пляж - один з найдовших на острові. Він не так сильно піддався туристичного впливу, як Ціліві, і незважаючи на те, що деякі частини пляжу обладнані зручностями, парасольками і шезлонгами, а якщо відійти трохи в сторону, можна опинитися в повній самоті. Також є можливість зайнятися водними видами спорту.

Напевно, це найкраще місце на Закінтосі для відпочинку з дітьми - сам берег піщаний, дно стає глибоким дуже далеко від пляжу, а туристичний суєти, як ви вже зрозуміли, тут практично немає.

Порто Коуклі

Порто Коуклі - дуже вузький (буквально в один людський зріст), але дуже довгий пляж, з якого відкривається панорамний вид на острів Марафонісі. Берег піщаний з домішкою гальки, але тільки спускатися до берега не дуже зручно.

Прямо біля моря, до речі, знаходиться готель Gloria Maris Hotel з красивими видами на море. А якщо пройти від готелю трохи західніше, то потрапите на продовження пляжу Коуклі - білий гальковий пляж камін, де можна майже гарантовано позасмагати на самоті.

Новости