Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пхі Пхі - як дістатися до острова, паром Пхукет - Пі Пі, який пляж вибрати, Пхі Пхі на мапі

  1. Як доїхати на Пхі Пхі з Пхукета
  2. Де жити на Пхі Пхі
  3. Карта готелів на Пхі Пхі Дон
  4. Чим зайнятися на Пхі Пхі
  5. Увага! У 2019 бухта Майя і затоку Лосама закриті для відвідування. У бухті Майя не можна виходити...

Якщо острів Пхукет - це Перлина Андаманського моря, то острова Пхі Пхі по праву можна назвати діамантами Таїланду. Архіпелаг, що складається з шести островів, включає: великий Пхі Пхі Дон, маленький Пхі Пхі Лей, Біда Най, Біда Нок, Москито і Бамбі. Розсип діамантів розкинулася в сорока хвилинах їзди на швидкісному катері від острова Пхукет і рік з року вабить туристів з усіх країн білосніжними пляжами і незайманою природою.

острів Пхукет

Екскурсії на Пхі Пхі не проводить тільки ледачий турагентсва. Але за один день, проведений в цьому тропічному раю, залишається трохи помітне враження недомовленості і відчуття, що ви чогось не побачили. Найкраще поїхати на Пхі Пхі з ночівлею або на кілька днів. Звичайно, провести два тижні відпочинку там може тільки вже дуже втомлений від метушні великого міста людина. А пару-трійку днів поплавати серед різнокольорових рибок, побачити те місце, де ступала нога Ді Капріо, і насолодитися видами блакитного моря - в самий раз.

А пару-трійку днів поплавати серед різнокольорових рибок, побачити те місце, де ступала нога Ді Капріо, і насолодитися видами блакитного моря - в самий раз

Як доїхати на Пхі Пхі з Пхукета

Найбільш бюджетний і через це популярний спосіб дістатися на Пхі Пхі Дон, населений острів, - це паром. Подорож на ньому починається з пірсу Розсада на східному узбережжі Пхукета близько Пхукет-тауна. Дістатися до нього можна з пляжів Пхукета або з аеропорту приблизно за годину на таксі, або заздалегідь купите квитки в турагентстві разом з трансфером за невелику доплату, тоді вас будуть забирати з готелю. Пороми відправляються за маршрутом острів Пхукет-Піпі о 8:00, 8:30, 11:00, 11:30, 13.30 і о 15:00, назад - о 7:30, 9.00, 11:00, 13:30, 14 : 00 і 14.30, час у дорозі становить близько 1-2 годин.

Пороми, гордо іменуються Express Ferry Boat, являють собою двоповерхові судна з відкритою палубою і кондиціонованим приміщенням, не треба думати, що ви поїдете на розкішному круїзному лайнері, все простенько і невигадливо. У барі порома можна купити напої і чіпси, і благо цивілізації - туалет - теж присутній на борту. Раджу запастися таблетками від заколисування, але не просто запастися, а випити перед поїздкою за 20-30 хвилин. А якщо ви плануєте сидіти на верхній палубі, захопити сонцезахисні креми або легкі накидки, щоб не згоріти. Всі пороми пристають до пірсу Тонсай (Tonsai). якщо ваш готель знаходиться на іншому узбережжі, уточніть, чи надають вони лонгтейл від пірса (як правило, так) або ж доведеться брати лонгтейл-таксі. Дістатися до Пхі Пхі на швидкісному катері можна в приватному порядку або через агентство. Деякі з них пропонують такий тип трансферу, в цьому випадку у вас буде можливість приєднатися до екскурсії на Пхі-Пхі і побачити острів Пхі Пхі Лей. Вартість такої послуги становить близько 1500 бат в одну сторону на людину, при замовленні трансферу в обидві сторони - знижки.

Вартість такої послуги становить близько 1500 бат в одну сторону на людину, при замовленні трансферу в обидві сторони - знижки

Де жити на Пхі Пхі

Життя на Пхі Пхі дивовижна і різноманітна. Маленький в порівнянні з Пхукет острівець Пхі Пхі Дон, єдиний населений, на ньому живуть близько 2000 чоловік місцевих жителів, розташоване близько 100 готелів і гестхаузе . У віддалених районах можна зняти ліжко-місце від 300 бат в добу, кімнату або хіжінку зі зручностями за рогом від 600 бат. Готелі Пхі Пхі пропонують номери від 900-1500 бат за ніч в низький сезон до 2000-4000 бат. Пляжів, де можна зупинитися не так вже й багато, але вони різноманітні.

Карта готелів на Пхі Пхі Дон

Пляжі острова Пхі Пхі Дон

Тонсай Бей - пляж з найнасиченим нічним життям. Саме сюди припливає паром. Вибір готелів дуже великий, багато ресторанчиків, кафе і барів. Затишні пішохідні вулички (адже на Пхі Пхі з транспорту є тільки велосипеди і лонгтейли) з десятками магазинів, крамничок і навіть 7-11. Через наявність поруч пристані купатися тут досить брудно, краще пройти ближче до Лонг Біч.

Лонг Біч - пляж, що знаходиться в пішої доступності від Тонсай Бей, море тут краще, а атмосфера набагато тихіше. На Лонг Біч розташовано кілька готелів. Цей пляж - кращий варіант, щоб поєднати релакс днем ​​у купівельної моря і близькість нічний тусовки.

Ло Далам - місце з найбільш бюджетним житлом, але море там дрібне: помітні відливи, до глибини йти досить далеко. Ло Далам відомий своїми дискотеками прямо на піску. Вечорами узбережжі перетворюється в Ібіцу. Бари, що вишикувалися в ряд, навперебій намагаються закликати туристів саме до них, влаштовують конкурси та шоу з вогнем. Види з вікна гестхаузе, що знаходяться на горі, відкриваються шикарні.

Лем Тонг - тиха бухта зі східного боку острова, хороша своїм приголомшливим снорклингом на півночі і властивістю моря залишатися спокійним навіть в літні місяці сезону дощів. Рекомендую відпочивати тут від суєти з травня по жовтень. На пляжі є кілька магазинчиків, кафе і бари.

Крім перерахованих вище пляжів, на Пхі Пхі можна знайти відокремлені бунгало Phi Phi Relax на пляжі рантьє і розкішні вілли Phi Phi Island Village на пляжі Ло Ба Као (Loh Ba Khao), вони розташовані на сусідньому з Лем Тонгом пляжі, але ресторанно-кафейного інфраструктурою не блищать.

Чим зайнятися на Пхі Пхі

Розваг на Пхі Пхі Дон не так вже й багато: сноркелинг на сусідніх острівцях, чудові пляжі, відокремлені бухти, катання на каяках, глибоководна риболовлі, дайвінг, оглядовий майданчик, самобутня нічне життя, дискотеки на піску і масажі. Розповім про найбільш цікаві.

Треккинги по Пхі Пхі Дону тернисті і не завжди безпечні. Але насолодитися видом з оглядового майданчика на перешийок, що з'єднує два крила метелика (Пхі-Пхі Дон часто називають острів-метелик через обрисів), варто обов'язково. Підйом займе 20-30 хвилин в залежності від рівня фізичної підготовки, нічого складного на цьому шляху немає, виключаючи нескінченну сходи довжиною близько 200 метрів. Кращий час відвідування оглядового майданчика - світанок або захід, в 6 ранку або в 6 вечора.

Кращий час відвідування оглядового майданчика - світанок або захід, в 6 ранку або в 6 вечора

Поїхати по довколишніх острівців для сноркелинга і купання в прозорому морі можна організовано з екскурсією, які масово продають у всіх турагентствах перешийка або готелів від 500-600 бат на людину або взяти таксі-лонгтейл за 1500-2000 бат в залежності від програми. Гроші за водне таксі рекомендую віддавати по закінченню поїздки. Маски і трубки видають на човні. Якщо ви хочете поїхати в бухту Майя Бей (Maya Bay) на безлюдному острові Пхі-Пхі Лей, де знімали фільм "Пляж", варто пам'ятати, що найкращі години її розміреного відвідування без натовпів туристів до 10 ранку і з 15 дня. На пляжі стягують збір за національний парк в розмірі 250 бат з людини. На Пхі Пхі Леї є ще дві бухти: Лосама (Losama) для плавання з маскою, звідки видно скелі в море - острова Біда Най і Біда Нок, і Пилі (Pielae), де розташовується природний басейн глибиною до 20 метрів і куди прилітають на канікули летючі лисиці.

На Пхі Пхі Леї є ще дві бухти: Лосама (Losama) для плавання з маскою, звідки видно скелі в море - острова Біда Най і Біда Нок, і Пилі (Pielae), де розташовується природний басейн глибиною до 20 метрів і куди прилітають на канікули летючі лисиці

Пхі Пхі Лей знаменитий своєю Печерою Вікінгів (Viking Cave), де були знайдені наскальні малюнки джонок, а також там добувають Ластівчине гніздо, відомі своїми цілющими властивостями. Цей делікатес вживають в їжу у вигляді супу, скоро я вам розповім, де на Пхукеті можна його спробувати і який він на смак. Острів Пхі Пхі Дон усіяний затишними бухтами і кращими місцями для плавання з маскою. Не забудьте про Пляж Мавп, де є можливість погодувати бананами довгохвостих жителів Пхі Пхі Дона.

Не забудьте про Пляж Мавп, де є можливість погодувати бананами довгохвостих жителів Пхі Пхі Дона

Острови Бамбі (Bamboo) і Москито (Moskito) розташовані навпроти пляжу Лем Тонг. Москито скелястий і сповнений рибок, а Бамбі пустельний і добре підходить для пляжного відпочинку. Багато екскурсійні катери запливають на Бамбі під час одноденного туру.

Нічне життя на острові Пхі Пхі Дон підходить для любителів пляжних вечірок. Тут можна випити екзотичний коктейль прямо з цього кокоса або ананаса в якості склянки, затишно розташувавшись в одному з місцевих барів на перешийку або прямо на піску узбережжя ЛоДалам. Ресторанчики з недорогими морепродуктами, тайської, італійської та європейською кухнею здивують вас приємними цінами. Родзинкою нічного життя вважається вогняне шоу з жонглерами і глотателямі факелів, яке показують в деяких барах Пхі Пхі Дона. І, звичайно ж, танці на піску всю ніч безперервно під звуки запальних європейських мелодій!

Для любителів злитися з природою місцеві турагентства пропонують ночівлю в бухті Майя Бей на острові Пхі Пхі Лей. Краще відправитися в цю поїздку в повний місяць і, як і герої фільму "Пляж", насолоджуватися видами нічного бухти, сидячи на маті.

Увага! У 2019 бухта Майя і затоку Лосама закриті для відвідування. У бухті Майя не можна виходити на берег, але можна заплисти і сфотографувати місця з човна або корабля. Через закриття затоки екосистема почала відновлюватися. У бухті були помічені леопардові акули, які раніше не запливали сюди з-за великої кількості туристів.

Яскраві враження та яскраві фото обіцяє поїздка на острови Пхі Пхі. Замовляйте одноденну поїздку або дводенну екскурсію онлайн , по телефону +66 84 905 6656 ( WhatsApp , Viber ). Не забудьте сонцезахисний крем!

Статті по темі:
Плавучі готелі на озері ЧОО Лан
Актуальні ціни на екскурсії на Пхукеті
Національний парк Кхао Сік

Новости