Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огляд пляжів і бухт в Льорет-де-Марі

  1. Центральний пляж Льорет-де-Мара (Playa Lloret)
  2. оснащення пляжу
  3. Розваги і спортивні клуби
  4. Як дістатися
  5. Пляж Феналс (Playa Fenals)
  6. оснащення пляжу
  7. Розваги і спортивні клуби
  8. Пляж Са-Боаделья (Sa Boadella)
  9. оснащення пляжу
  10. Пляж Санта-Крістіна (Santa Cristina)
  11. оснащення пляжу
  12. Як дістатися
  13. Пляж Кала-Каньельес (Cala Canyelles)
  14. оснащення пляжу
  15. Розваги і спортивні клуби
  16. Як дістатися

Городок Льорет-де-Мар - один з найбільш відвідуваних курортів Коста-Брава , Він славиться своїми розважальними закладами і пляжами. Завдяки нічним клубам і ресторанам його називають другою Ибицей , А завдяки пляжам Льорет можна назвати перлиною узбережжя! Тут кожному знайдеться підходяще місце: молодий веселій компанії, сім'ї з маленькими дітьми, закоханій парі або групі пенсіонерів. Природа нагородила околиці Льорет надзвичайною красою: хвойний ліс, мальовничі скелі, бірюзова вода, піщані пляжі роблять це місце дивно прекрасним. Пляжі Льорет-де-Мара удостоєні чотирьох блакитних прапорів : Нагороду отримали Центральний пляж, Феналс, Санта-Крістіна і Са-Боаделья в 2008 році.

блакитних прапорів

Чим знаменитий кожен пляж Льорет і які можливості має? Читайте в нашому огляді.

Центральний пляж Льорет-де-Мара (Playa Lloret)

Протяжність - 1630 метрів, ширина - 45 метрів. Пісок - великий. Ухил - 10%. купальний сезон офіційно вважається відкритим з 15 березня по 30 листопада, але комфортна температура води в морі встановлюється з середини червня до середини вересня.

оснащення пляжу

на пляжі є туалети, дитячі столи для зміни підгузників, пляж пристосований для купання інвалідів, оснащено пандусами та спеціальними душами. На пляжі коштують душі з кранами для миття ніг.

На пляжі працює служба безпеки і служба порятунку на воді з 15 травня по 15 жовтня з 10:30 до 18:30. Працівники пляжу проводять прибирання піску з 06:00 з 09:00 і з 18:00 до 21:00, очищають прибережні води з 11:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00. У літній сезон вночі проводиться полив пляжного піску прісною водою.

Прибережна зона оснащена буйками на відстані 200 метрів від берега, працюють два пункти надання першої допомоги .

Близько пляжу є автомобільна парковка, що дає можливість залишити машину зовсім поруч.

Розваги і спортивні клуби

На пляжі Льорет широко представлені водні види спорту і розваги: ​​парасейлінг, водні лижі, катання на «банані», водні мотоцикли. Можна взяти напрокат каяк або катамаран.

На пляжі можна орендувати лежаки і парасольки. Вартість за день оренди: парасолька - 7 євро, лежак - 7 євро. Є також «пакет»: парасольку і 2 лежака за ціною 19,50 євро в день. Час оренди - з 9:00 до 18:00.

Щогодини від центрального пляжу відходить екскурсійний корабель в Тосса-де-Мар , Квитки можна купити в кіоску на набережній, ціна дорослого квитка - 21 євро (туди і назад), діти до 4 років проходять на корабель безкоштовно.

Щогодини від центрального пляжу відходить екскурсійний корабель в   Тосса-де-Мар   , Квитки можна купити в кіоску на набережній, ціна дорослого квитка - 21 євро (туди і назад), діти до 4 років проходять на корабель безкоштовно

Від пляжу відпливають також «Розважальні» катера , Де можна добре провести час з друзями: насолодитися музикою і коктейлями , Купатися у відкритому морі. Наприклад, компанія "The Catamaran cruise" пропонує денну екскурсію на яхті "Lady Joana", c позначкою «все включено».

На Центральному пляжі в літні місяці щодня проходить спортивна зарядка з інструктором о 10:00, до якої можуть приєднатися всі бажаючі, заняття проходить в правій частині пляжі на Roca d'en Maig (недалеко від пам'ятника Доні Марінер).

З кінця червня до середини вересня на пляжі працює дитячий міні-клуб і пляжна бібліотека. Тут ви можете залишити своїх дітей з аніматорами максимум на 45 хвилин, послуга безкоштовна. При вході в клуб на дитину надінуть браслет, на якому ви можете написати свій контактний телефон, у вас також можуть попросити номер паспорта або DNI. У міні-клуб приймають дітей з 3 до 12 років. Графік роботи: з 11:00 до 14:00 і з 16:00 до 18:00.

У лівій частині пляжу на набережній є дитячий майданчик у вигляді корабля.

На центральній набережній ви знайдете кіоски з морозивом, коктейлями та піцою, безліч кафе і ресторанів , Де можна пообідати.

В даний час Playa Lloret є самим «густонаселеним» пляжем міста в літній час, сюди приходять жителі всіх готелів в центрі. Навряд чи вийде тут усамітнитися і посидіти в тиші. Якщо ви відпочиваєте з маленькими дітьми, то краще піти в будь-яку з країв пляжу - там є бухти і заплави, де дуже дрібно і вода прогрівається набагато швидше, діти із задоволенням грають в цих місцях.

Як дістатися

З інших міст - автомагістраль C-32, з'їзд Мальграт- Бланес -Льорет; автомагістраль AP-7, з'їзд C-63 на Льорет-де-Мар.

Якщо ви перебуваєте в районі Феналс, то до центрального пляжу можна доїхати на міському автобусі L2 або дійти пішки.

Пляж Феналс (Playa Fenals)

Це другий за величиною пляж в Льорет-де-Марі. Він розташований в бухті, захищеної від вітру гірським масивом, який розділяє місто на Феналс від центру міста. Протяжність - 700 метрів, ширина - 45 метрів. Пісок крупний. Ухил - 10%. Пляж Феналс відрізняється особливим затишком, він оточений сосновим лісом - це надає повітрю чарівний аромат.

оснащення пляжу

Також як і на Центральному пляжі, тут є автомобільна парковка прямо біля пляжу. На набережній є кіоски з морозивом і напоями, кафе, ресторани і магазинчики з пляжними приладдям. На набережній обладнана зона з тренажерами для занять спортом. Що може бути краще спортивного тренування прямо на березі моря ?!

На пляжі встановлені туалети і душі. В середині пляжу є зона для купання інвалідів з пандусом і спеціальними кріслами для прийняття водних процедур. Працівники пляжу безкоштовно допомагають купатися людям з обмеженими можливостями, але ці працівники дотримуються певного розкладу, уточнити його можна на сайті адміністрації міста. На пляжі Феналс працює служба безпеки і служба порятунку на воді.

Розваги і спортивні клуби

На пляжі Феналс також можна орендувати парасольки і лежаки, катамарани з гірками, покататися на водних лижах і «банані», політати над морем на парашуті і поїхати звідси в Тосса-де-Мар на екскурсійному кораблі. На пляжі є каякінг-центр недалеко від готелю Рігате.

У літні місяці на пляжі Феналс проходять ранкові тренування з інструктором, як правило, це спортивні танці , До яких можуть приєднатися всі бажаючі. Тренування проходять близько 10:30 ранку поруч з тренажерами.

На пляжі Феналс працює дитячий клуб, де можна залишити дитину на 45 хвилин з аніматорами, послуга безкоштовна. Розклад роботи клубу уточнюйте на сайті адміністрації. Два дні на тиждень у дитячому міні-клубі на пляжі проходять дитячі пінні вечірки: аніматори під музику пускають різнокольорову піну, а потім поливають і бризкають дітей водою - дуже веселе і яскраве заняття.

У правій частині пляжу ви знайдете затишне кафе Punta Garbi прямо на березі моря. Поруч розташовується дайвінг-центр, де можна взяти напрокат обладнання або урок з дайвінгу з інструктором.

Пляж Феналс - це улюблене місце російськомовних туристів, а Феналс взагалі вважається «російським» районом. Пляж відмінно підходить для відпочинку з дітьми , Вода найкраще прогрівається в правій і лівій частинах пляжу, там більш пологий вхід в море і є невеликі заплави.

Пляж Са-Боаделья (Sa Boadella)

Цей пляж істотно відрізняється від двох попередніх. Сюди трохи важче дістатися, і завдяки цьому тут можна усамітнитися і в тиші насолодитися красою природи . Дорога до пляжу пролягає через ліс по піщаній стежці, пляж недоступний для людей з обмеженими можливостями, в це місце непросто пройти з дитячою коляскою . Проте відпочиваючих з дітьми тут досить багато, так як пляж має зоною для купання з дітьми.

Протяжність - 250 метрів, ширина - 40 метрів. Пісок крупний. Ухил - 10%. Тут дозволено купатися голяка , І, як правило, пляж умовно поділяють на дві частини: в одній відпочивають нудисти, а в іншій - всі інші. Це важливий момент для тих, хто не сприймає голі тіла по сусідству - в цьому випадку на Са-Боаделья краще не приходити.

оснащення пляжу

На пляжі діють душі і туалети, є кафе. У воді встановлені буйки на відстані 200 метрів від берега. Тут є один пункт надання допомоги на воді, а також працює служба прибирання та очищення води.

автомобільна парковка знаходиться в 200 метрах від пляжу.

Пляж Са-Боаделья відрізняється особливою красою і затишність, а зовсім поруч ви знайдете одну з головних визначних пам'яток Льорет - Сади Святий Клотільда.

Пляж Санта-Крістіна (Santa Cristina)

Цей пляж знаходиться між двома містами, Бланес і Ллорет-де-Мар, і його можна віднести його до будь-якого з цих населених пунктів. Два високих пагорба з обох сторін захищають пляж від вітру і хвиль, і тому його води завжди спокійні. Тут дрібний пісок, що дуже подобається дітям .

Протяжність - 450 метрів, ширина - 40 метрів. Пісок дрібний. Ухил - 10%.

оснащення пляжу

На пляжі є душі і туалети, кіоски з морозивом і напоями , Кафе. Можна орендувати парасольки і лежаки. Тут працює служби порятунку на воді та очищення піску і води.

Як дістатися

З Льорет-де-Мара потрібно виїхати в сторону Бланеса по дорозі уздовж моря; у церкві Санта Крістіна можна залишити автомобіль на парковці і далі пройти пішки по лісовій стежці. Дорога мальовнича, але не дуже легка інвалідів і для людей з колясками.

Пляж Кала-Каньельес (Cala Canyelles)

Пляж знаходиться на виїзді з Льорет у напрямку до Тосса-де-Мару. Протяжність - 450 метрів, ширина - 40 метрів. Пісок крупний. Ухил - 10%. Головною відмінною рисою є наявність єдиного в Льорет спортивного порту .

оснащення пляжу

Пляж обладнаний душами і туалетами, є кіоски з морозивом і напоями . Тут працюють кафе і кілька ресторанів неподалік. На пляжі діє прокат парасольок і лежаків, а також служби порятунку на воді та очищення піску і води.

Розваги і спортивні клуби

На пляжі представлені водні види спорту і розваг: парасейлінг, водні лижі, катання на «банані», водні мотоцикли. Можна взяти напрокат каяк або катамаран. Від Кала-Каньельеса відходять катери в Тосса-де-Мар. На пляжі є кайкінг-клуб , Де можна взяти все необхідне в оренду.

Як дістатися

На автомобілі: виїзд на трасу GI-682 Бланес-Тосса; в літні місяці з Льорет до Кала-Каньельеса ходить автобус L3.

Завдяки тому, що пляж не знаходиться в пішої доступності, тут набагато менше людей в літній сезон, ніж на Центральному пляжі. У цьому місці можна спокійно відпочити і насолодитися природою , Хвойним лісом і шикарними видами.

У цьому місці можна спокійно відпочити і насолодитися   природою   , Хвойним лісом і шикарними видами

В районі Льорет-де-Мара є ще й невеликі бухти , Де також можна купатися і приймати сонячні ванни, особливо якщо ви бажаєте усамітнення і злиття з природою.

  • Бухта Кала-Баніс знаходиться праворуч від центрального пляжу за пам'ятником Дони Маринер. Тут можна зробити красиві фотографії, а також це прекрасне місце для занять сноркелінгом. Можна пройти пішки з Центрального пляжу або проїхати на машині від вежі Сан Джоан.

Можна пройти пішки з Центрального пляжу або проїхати на машині від вежі Сан Джоан

  • Бухта Са-Калета розташовується в лівій частині центрального пляжу прямо під замком . Це рибальське містечко, де завжди можна побачити багато човнів.

Це рибальське містечко, де завжди можна побачити багато човнів

  • Бухта Ла-Тортуга знаходиться між Центральним пляжем і Кала-Каньелесом. Пройти туди можна через приватну урбанізацію. Це свого роду приватний маленький пляж для жителів району.

У сервісну службу пляжів Льорет-де-Мара можна звернутися по телефону + 34 972 361 821 з 8:00 до 15:00.

Щоб ваш відпочинок на будь-якому з пляжів був спокійним і безтурботним, варто пам'ятати про заходи безпеки: не залишати без нагляду дорогі речі, наносити сонцезахисний крем і обов'язково одягати головний убір в спеку, дотримуватися правил поведінки на воді.

Центр послуг для життя і бізнесу «Іспанія по-російськи» - це Ваш гід в світі індивідуального туризму. Організація турів, маршрутів, поїздок, квитки на різні події, екскурсії з кращими гідами, організація свят. Послуги для вимогливих клієнтів.

+7 495 236 98 99 або +34 93 272 64 90 , [email protected]

Чим знаменитий кожен пляж Льорет і які можливості має?
Що може бути краще спортивного тренування прямо на березі моря ?

Новости