Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обов'язково до відвідування - бухта Тиха. Сахалін

  1. Бухта Тиха. Сахалін
  2. Бухта тиха: Сахалін, водоспади
  3. Бухта Тиха. Сахалін. Як дістатися?

статті

08 Грудень 2014

На Сахаліні тижнями може йти проливний дощ, але з відновленням яскравою і сонячної погоди хочеться провести вихідні в красивому куточку острова. На особливу увагу заслуговує бухта Тиха. Сахалін відомий своїми казково красивими місцями, але це місце особливе. Розташувалася вона в східній частині узбережжя острова. А назва бухті дав відомий мореплавець І.Ф. Крузенштерн. Незважаючи на те, що вона не позначена на більшості сучасних карт, це місце полюбили багато сахалінци і туристи. Чим же приваблива бухта?

Бухта Тиха. Сахалін

З географічної точки зору, це просто дивовижна частина острова, недоступна холодним вітрам, що дмуть з північно-східного напрямку. Відстань від Південно-Сахалінська - 130 кілометрів. Тут можна спокійно порибалити і прекрасно відпочити, оскільки місце дуже мальовниче і тихе.

Західна частина бухти надійно прикривається відрогами красивого південного хребта - Жданко. Територія прикрашена морським шипшиною, аралії, термопсисом, що розкинулися уздовж морського узбережжя. Пісок видніється лише у кромки води. Інша частина суші покрита величезними каменями і чорно-коричневими скелями. Місцями можна побачити залишки вулканічних порід, що стирчать з пісковика в вигляді різних куль.

Тут же затишно розташувалася красива скеля-острів - Помітний. Його стійку основу прикрашає широка і плоска вершина. Місце облюбували всюдисущі чайки, які надривними криками дають зрозуміти - це їх місце.

Бухта тиха: Сахалін, водоспади

Для руху вперед по периметру морської кромки, необхідно пробратися в вузьку скельну щілину, а потім ще трохи пробиратися по водній гладі. Зверху нависає грот і іноді з нього ллється справжній водоспад. У поєднанні з хвилями, які постійно підмивають підставу скелі, складається враження, що рух проходить по кам'яним ногам гігантських розмірів.

Вікові скелі під напором часу все дають тріщин. На зрізі повсюдно бовваніють ділянки із застиглим кварцом.

З бухти «Тиха» відкривається вид на південні Курили. У ясну погоду з цього місця можна побачити навіть північ Японії.

Минувши слизькі лабіринти відверто похмурого грота, з надією вдивляєшся в лагуну, що розкинулася попереду і сусідню з нею бухту. З цього місця відкривається прекрасний вид на невелику скелю, видали нагадує скам'янілого мамонта.

У південному і північному напрямку від мису, наскільки можна побачити неозброєним оком, розкинулися берегові дуги і не дуже високі сопки. З близької відстані вони здаються зеленими, але з віддаленням колір змінюється, перетворюючись в блідо-блакитний. Якщо рухатися в північному напрямку, в бік Цапко, то через кілька хвилин погляду відкриваються фантастично красиві водоспади.

Бухта Тиха. Сахалін. Як дістатися?

Маршрут анітрохи не складний. З Південно-Сахалінська необхідно виїхати в північному напрямку і рухатися в цьому напрямку до знака з написом - с.Тихий (розташований він після проїзду селища узмор'ям). Рухатися слід виключно в північному напрямку (не потрібно повертати на п. Іллінська). Після того як з'явиться знак з відповідним написом, повертаємо направо. Проїхавши ще чверть кілометра, можна побачити залізничний переїзд. Рухаємося строго по дорозі до розвилки, на якій повертаємо наліво. Далі дорожнє полотно пройде через невеликий рибний стан, а попереду розкинеться бухта Тиха.

Бухта Тиха, Сахалінська область - чудовий оазис для повноцінного відпочинку від сірих буднів і офісної нудоти. Відвідати це місце можна в будь-яку погоду. Бухта дрібна і дуже спокійна, повністю виправдовує свою назву.

Схожі статті

Владивосток - далекосхідний перлина Росії. Місто розташоване на узбережжі двох заток - Амурського і Уссурійського, які є частиною Японської ...

Величезна кількість людей, коли їдуть в те чи інше місто з якихось справах, стикаються з проблемою, де б їм смачненько поїсти, оскільки в ...

Багато людей іноді бажають незвично провести, однак не у всіх є можливість часто ходити по ресторанах. Спеціально для таких людей ми представляємо ...

Багато людей, коли приїжджають в якесь місто, часто витрачають багато часу на пошук закладу, де можна було б недорого пообідати. Це стосується і тих ...

У місті Арсеньєв Приморського краю сталася неймовірна акція, жителі вирішили засипати яму на дорозі справжніми грошима. Для проведення таких ...

Як дістатися?
Чим же приваблива бухта?
Як дістатися?

Новости