Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорт Форос в Криму

Курортне селище Форос розташований в західній частині Південного берега Криму, в 35 км від Ялти, в 3 км від мису Сарич, біля підніжжя Ай-Петринської гряди

Курортне селище Форос розташований в західній частині Південного берега Криму, в 35 км від Ялти, в 3 км від мису Сарич, біля підніжжя Ай-Петринської гряди. Форос - це найпівденніша точка Криму. Курорт Форос відомий як одне з найбільш екологічно чистих і теплих місць Південного берега Криму. Форос і його околиці надзвичайно мальовничі. Є відомості, що Форос відноситься до найдавніших поселень південного берега Криму, заснованим греками в V столітті до нашої ери.

Доїхати до Фороса поїздом без пересадок неможливо, найближчі залізничні вокзали знаходяться в Сімферополі (120 км) і Севастополі (40 км). Звідти до селища потрібно добиратися автобусом або маршрутним таксі.

Звідти до селища потрібно добиратися автобусом або маршрутним таксі

У районі Фороса (в 2,5 км) розташовано кілька державних дач, на одній з яких (так званий об'єкт «Зоря», Державна дача № 11) під час спроби державного перевороту в серпні 1991 перебував президент СРСР Михайло Горбачов. Після розпаду СРСР цей об'єкт перейшов під юрисдикцію України (зараз, на щастя, під юрисдикцію Російської Федерації). Над селищем Форос, на старому автомобільному шосе Ялта - Севастополь, знаходиться Фороська церква, відновлена ​​в 90-х роках XX - початку XXI століття, з оглядового майданчика якої відкривається вид на морське узбережжя.

Над селищем Форос, на старому автомобільному шосе Ялта - Севастополь, знаходиться Фороська церква, відновлена ​​в 90-х роках XX - початку XXI століття, з оглядового майданчика якої відкривається вид на морське узбережжя

Пляжі тут складаються переважно з великої гальки, на них часто зустрічаються великі валуни, та й входити в море слід обережно, щоб не поранитися об каміння. Зате про них так красиво розбиваються хвилі, за чим і спостерігає якийсь Льоша - чавунна скульптура сидячого прямо на пляжі чоловіки. Вхід на них переважно вільний, хоча частина санаторіїв намагається стягувати плату з тих, хто не проживає в них.

Вхід на них переважно вільний, хоча частина санаторіїв намагається стягувати плату з тих, хто не проживає в них

Втім, дрібна галька міський пляж, у якого завжди чиста вода (з підводною течією), Центральний (він же Зелений), нудистський пляж (біля підніжжя мису Миколи, часто іменується деревинки) і чудові віддалені пляжі (Рожевий, в Тихій бухті) не дають з -за цього почати турбуватися. Скрізь в Форосі чисте море, скрізь прибирають територію, та й відпочиваючі поводяться свідоміше і культурніше і менше смітять. Гірками, скутерами, катанням на бананах, дайвінгом, водними прогулянками пляжі Фороса так само не обділені.

Гірками, скутерами, катанням на бананах, дайвінгом, водними прогулянками пляжі Фороса так само не обділені

Околиці Фороса дуже мальовничі. Відпочиваючи в Форосі можна зробити кілька прогулянок в сторону селища Санаторне (Меллас), де привертає увагу хребет Ай-Юрі або Дракон, відвідати мис Сарич (найпівденнішу точку Криму), піднятися від Байдарського перевалу на Байдаро-Кастропольська стіну (західну частину Ай-Петринської яйли) і спуститися вниз по Чортової Летніце (перевал Шайтан-Мердвен).

Відпочиваючи в Форосі можна зробити кілька прогулянок в сторону селища Санаторне (Меллас), де привертає увагу хребет Ай-Юрі або Дракон, відвідати мис Сарич (найпівденнішу точку Криму), піднятися від Байдарського перевалу на Байдаро-Кастропольська стіну (західну частину Ай-Петринської яйли) і спуститися вниз по Чортової Летніце (перевал Шайтан-Мердвен)

Вечорами в Форосі настає саме час відправлятися на дискотеки (молодь, зверніть увагу на «Галактику» і «Президент»), на прогулянку по набережній, до дачі Тесселі, Кузнецовськ палацу або в Фороський парк. Цей розкішний лісопарк з альтанками, фонтанами і доріжками був організований ще в 19 столітті і з тих пір справно радує туристів і місцевих жителів.

Цей розкішний лісопарк з альтанками, фонтанами і доріжками був організований ще в 19 столітті і з тих пір справно радує туристів і місцевих жителів

Санаторій Форос - першокласна здравниця, розташована в найпівденнішій точці Криму. Неповторний ландшафт, багатюща флора, чисте цілюще повітря і ласкаве море створюють унікальну кліматичну зону. Це чарівне місце: Форос, як би спеціально створене природою для лікування і відпочинку, заслужено входить в курортний комплекс Велика Ялта. Форос і санаторій Форос - одне з найбільш екологічно чистих місць Чорноморського узбережжя Криму, де дивним чином поєднуються творіння субтропічній природи і людини.

Форос і санаторій Форос - одне з найбільш екологічно чистих місць Чорноморського узбережжя Криму, де дивним чином поєднуються творіння субтропічній природи і людини

Відпочиваючі в санаторії Форос розміщуються в одно- і двомісних комфортабельних номерах 14-ти поверхового сучасного будинку з цілодобовою подачею найчистішої артезіанської води, супутниковим телебаченням. До Ваших послуг критий басейн з морською водою, найкраща на кримському узбережжі сауна, величезний спортивний, гімнастичний та атлетичний зали, тенісні корти, теренкури. Відпочинок в Форосі доповнить ефективна лікувальна база, що включає навіть грязелікування лікувальними грязями Сакського озера та багато іншого.

Див. також:

Ялта

Ялта - в минулому невелике селище, який вже в XIX столітті став популярним курортом Російської держави Ялта - в минулому невелике селище, який вже в XIX столітті став популярним курортом Російської держави. Головною визначною пам'яткою Ялти, звичайно, є Ластівчине гніздо, звідки відкривається дивовижний краєвид на Південний берег Криму. Крім пляжного відпочинку в Ялті можна без зусиль знайти і безліч інших занять. Тут маса різних кафе і ресторанів, нічних клубів, різноманітних музеїв і виставок, є атракціони, зоопарк, дельфінарій. Тому відпочинок в Ялті до душі буде всім, і дітям і дорослим.

Алупка

Курорт Алупка вважається частиною Великої Ялти Курорт Алупка вважається частиною Великої Ялти. Це містечко невеликих розмірів, який розташувався в південній стороні Кримського узбережжя. За всю історію існування цей дивовижний курорт змінив кілька назв. Називався спочатку «Алубіка», а пізніше - містечком «Люпіко». Тутешні місця природа дуже щедро обдарувала своїми унікальними красотами. Алупка розтягнута вздовж моря на 4 км. Найзнаменитіші пляжі Алупки - це Воронцовські купальні і Дитячий пляж в східній частині міста, новий пляж Лазурний Берег, галькові пляжі Чорний Горб і Жаба в західній частині Алупки.

Алушта

Десятки кілометрів південного берега, мальовничі пейзажі, чисті доглянуті пляжі - все це Велика Алушта Десятки кілометрів південного берега, мальовничі пейзажі, чисті доглянуті пляжі - все це Велика Алушта. Обов'язкова програма відпочинку в цьому районі Криму - екскурсії до історичних пам'ятників і культурних пам'яток, дегустації кримського вина, поїздки в гори і, звичайно ж, насолода сонцем і ласкавим морем на мелкогалечних пляжах. Купальний сезон тут триває з червня по жовтень. Вважається, що саме тут найчистіше море і найчистіше повітря на всьому південному березі Криму.

Балаклава

Балаклава - невелике курортне містечко на півострові Крим, знаходиться на околиці Севастополя Балаклава - невелике курортне містечко на півострові Крим, знаходиться на околиці Севастополя. Балаклава - дуже древнє місто. За найскромнішими підрахунками йому не менше 2500 років. Окраса міста - Балаклавська бухта, розташована між високих скелястих гір. Вузькими звивистими протокою в 1,5 км вона з'єднується з морем. Пляжі в Балаклаві дрібно і крупногалечний. Кращі з них - Мармурова, Срібний і Золотий. У Балаклаві і її околицях у 2004 році знімався фільм "Водій для Віри".

Гурзуф

Гурзуф входить до складу Великої Ялти і гордо несе звання Перлина Криму, історичної пам'ятки, зберіг колорит середньовіччя і сучасності Гурзуф входить до складу Великої Ялти і гордо несе звання "Перлина Криму", історичної пам'ятки, зберіг колорит середньовіччя і сучасності. Старі будинки і вузькі вулички нижній частині селища злилися воєдино з сучасними будинками і котеджами. Мармурова набережна, скелі Адалари і гора Аю-Даг стали фірмовими символами курорту. На території Гурзуфа розташований знаменитий табір "Артек". У розпорядженні хлопців - палац Суук-Су з великим залом, бібліотекою та музеєм космонавтики імені Юрія Гагаріна.

Євпаторія

Євпаторія отримала широку популярність як першокласний кліматичний і бальнеологічний курорт, дитяча здравниця Євпаторія отримала широку популярність як першокласний кліматичний і бальнеологічний курорт, дитяча здравниця. Поєднання курортних багатств тут воістину унікально: жарке сонце і тепле море, прекрасні піщані пляжі, лікувальні грязі і ропа Мойнакського озера, термальні джерела мінеральних вод. Місто, в якому проживає трохи більше 100 тисяч чоловік. Археологічні розкопки підтверджують, що в найдавніші часи на місці нинішньої Євпаторії було поселення грецьких колоністів.

Керч

Керч є найдавніше місто півострова Крим Керч є найдавніше місто півострова Крим. Адже в 2015 році місту виповнилося 2615 років. За багато років існування у цього місця накопичилася багата історія. Це місто легенд і фактів, місто - Герой. Місто двох морів - Чорного і Азовського. Керч лежить на берегах саме Азовського моря, до кордону з Чорним морем (мис Такіль) від міста близько 20 км. За багатовікову історію поселення на території міста з'явилася велика кількість пам'яток різних історичних періодів.

Коктебель

Курорт Коктебель розташований на сході півострова Крим, на березі Чорного моря Курорт Коктебель розташований на сході півострова Крим, на березі Чорного моря. Це популярний курорт з прекрасними пляжами і незвичайними ландшафтами, центр повітроплавного та підводного туризму , А також відомий центр виноробства . У Коктебелі знаходиться найбільший аквапарк Криму, площа якого перевищує 4 га. Зовсім поруч - знамениті Тиха бухта і мис Хамелеон. Тут проходили зйомки фільмів «Червоні вітрила», «Пірати ХХ століття», «Людина з бульвару Капуцинів».

Новий Світ

Новий Світ - це унікальний куточок Криму з особливими пейзажами, зі своїм мікрокліматом Новий Світ - це унікальний куточок Криму з особливими пейзажами, зі своїм мікрокліматом. У 19 столітті симпатичне курортне селище Новий Світ був відомий всюди як Парадиз. І ця назва підходило йому більш ніж: адже Новий Світ - справжній рай на землі, в чому давно вже переконалися багато відпочиваючих, незмінно вибирають цей курорт місцем проведення своєї відпустки. Курорт надійно захищений високими горами від всіх північних холодів, клімат дуже м'який, відпочивати можна протягом всього року.

Саки

Місто Саки є одним з найстаріших курортів Криму, де протягом багатьох століть зцілювали людей від найтяжчих недуг Місто Саки є одним з найстаріших курортів Криму, де протягом багатьох століть зцілювали людей від найтяжчих недуг. Природна територія Саки оголошена курортом державного значення. Як правило, відпочинок в Саках поєднується з лікуванням, оскільки тут дуже багато здравниць і санаторіїв. Відома на весь світ лікувальна грязь Сакського озера застосовується в лікуванні захворювань опорно-рухового апарату, урологічних та гінекологічних захворювань, захворювань нервової та серцево-судинної систем.

Севастополь

Севастополь - це легендарне місто-герой Севастополь - це легендарне місто-герой. Розташований він на чорноморському узбережжі півострова Крим. Місто засноване за указом імператриці Катерини II в 1783 році. Це величезний незамерзаючий морський торговельний порт Росії, промисловий і культурно-історичний центр Криму. У Севастополі знаходяться головні бази Чорноморського флоту Російської Федерації. Відпочивати в Севастополі можна в будь-який час року.

Судак

Судак вже давно облюбували люди середнього достатку і студенти: ціни тут традиційно нижче ялтинських Судак вже давно облюбували люди середнього достатку і студенти: ціни тут традиційно нижче ялтинських. Сюди приїжджають багато цікавих людей на археологічні розкопки, в різні геологічні експедиції, а також малювати, писати вірші і знімати фільми. Район примітний своєрідними пейзажами, великою кількістю пам'яток і визначних пам'яток. У Судаку знаходяться унікальні заповідні місця - Карадаг, Новий Світ, знаменита Судакська генуезька фортеця.

Феодосія

Феодосія розташована в південно-східній частині півострова Крим і включає в себе населені пункти Берегове, Приморський, Коктебель, Курортне, Щебетовка, Орджонікідзе Феодосія розташована в південно-східній частині півострова Крим і включає в себе населені пункти Берегове, Приморський, Коктебель, Курортне, Щебетовка, Орджонікідзе. Місто є своєрідним кордоном між гірським і степовим Кримом. Середня довжина пляжів в Феодосії становить 15 км, а ширина прибережної зони досягає 35 метрів. Є варіанти на будь-який смак - галькові, піщані і піщано-галькові. Практично на всіх великих пляжах обладнані роздягальні та туалети, передбачені розваги для відпочиваючих і прокат пляжного інвентарю.

Новости