Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крим - Форос: як розважитися, чим зайняти себе туристу, Що подивитися в Форосі: пам'ятки. Відпочинок в Форосі Фото, відео

  1. Форос
  2. Про селищі Форос. Курорт, одним словом
  3. Що подивитися в Форосі? Чим зайнятися?
  4. Скельская печера
  5. Фороський парк
  6. пляжі Фороса
  7. Де відпочити в Форосі?
Зміст статті:

Форос

Відпочинок в Форосі відрізняється своєю умиротворенням і теплим прийомом. Знаменитий Фороський парк, блакитний берег, тепле море і приголомшливий вид на величні гори - основні визначні пам'ятки Фороса. А тепер докладніше про те, що собою являє цей селище, а також що можна подивитися в Форосі.

Про селищі Форос. Курорт, одним словом

Селище Форос вважається найпівденнішій точної південного берега Криму. Розташований він між Ялтою і Севастополем. Конкретніше, Ялта віддалена від Фороса на 50 км, а Севастополь - на 40 км. Якщо у вас немає особистого авто і ви пересуваєтеся на маршрутному транспорті, то зручніше буде добиратися до Севастополя. В цьому напрямку автобуси ходять частіше. Хоча навряд чи, приїхавши відпочивати в Форос, у вас виникне бажання залишати це казково мальовниче місце. Сам по собі селище Форос в Криму невеликий. Багатоповерхівок тут небагато.

Форос - Фото 01

Більшу частину житлової території селища займає приватний сектор. Житло можна зняти як в приватних будинках або квартирах по оголошенню, так і в місцевих готелях Фороса. Інфраструктура тут досить розвинена.

Є продуктовий і речовий ринок, магазини, ресторанчики і кафе. Також на ринку можна купити домашнє вино і дуже смачний інжир. Здебільшого, сюди приїжджають оздоровитися і поправити своє здоров'я. Ще з давніх-давен в Форос приїжджали люди, хворі на туберкульоз. Тутешня хвоя і ялівець цілюще діє на легені. Чим ще примітний селище і куди тут можна сходити?

Приватний сектор Фороса - Фото 02

Приватний сектор Фороса - Фото 02

Гостьовий будинок 'Гранд Флер' - Фото 03

Що подивитися в Форосі? Чим зайнятися?

Фороська церква

Кожен, хто вперше приїжджає в селище або просто проїжджає повз по Севастопольської трасі не може не звернути уваги на гордо підноситься Церква Вознесіння Христа, більш відому як Фороська церква. Цю церкву видно з усіх куточків селища, та й усієї траси. Золотий купол церкви вночі освітлюють потужні ліхтарі.

Правда, пішки до церкви дістатися нереально. Зате в центрі Фороса можна замовити екскурсію у досвідчених гідів. Вас довезуть комфортабельним транспортом до самої церкви, розкажуть про історію її створення. Зверху відкривається дивовижний вид на весь селище, пляжі Фороса і на прилеглі населені пункти. На висоті дихається неймовірно свіжо і легко.

Фороська церква - Фото 04

Фороська церква - Фото 04

Фороська церква - Фото 05

Скельская печера

Це місце було відкрито для відвідування туристами зовсім недавно. Знаходиться печера неподалік від Фороської церкви. Скельская печера за своєю красою і загадковості нітрохи не поступається знаменитій Мармуровій печері.

Щоб потрапити сюди, можна замовити екскурсію під назвою «Байдарські ворота». В цей тур входить зупинка в Фороської церкви, проїзд через Байдарську долину і відвідування Скельской печери. Тільки беріть з собою зручне взуття і куртку. Печера хоч і невелика, але досить сира і прохолодна.

Скельская печера - Фото 06

Скельская печера - Фото 06

Фороський парк

Обов'язком кожного гостя селища Форос в Криму є відвідування Фороської парку. Це історично цінне і мальовниче місце. Засновником цього парку був купець Олександр Григорович Кузнєцов. Це людина, яка зробила чай доступним для всіх верств населення, значно знизивши його ціну для продажу.

У селищі Форос в Криму Кузнєцов побудував собі затишний будиночок, в якому зараз проводяться екскурсії, а також розбив чудовий сад з екзотичними сортами різних рослин і дерев. Видів рослин налічується на даний момент 200.

Фороський парк - Фото 07

Фороський парк - Фото 07

Але крім рослинності в парку є «Райський куточок» або «Парадиз», куди приїжджають екскурсійні групи з усього півострова. У цьому місці ви побачите каскад з шести озер. У кожному з озер ростуть водяні лілії. Туристи люблять фотографуватися на тлі скульптури у вигляді оленів. А ще тут дуже тихо і спокійно. Аромат ялівцевих дерев, що поширився по всьому парку, має цілющі властивості.

Парк знаходиться на території Кримського санаторію «Форос». Раніше в цьому санаторії відпочивала тільки радянська еліта. Зараз же будь-який бажаючий може зняти кімнату в санаторії «Форос» в Криму. До речі, вхід на територію парку через санаторій абсолютно безкоштовний. Плата здійснюється тільки за екскурсію по парку або Кузнецовськ палацу. У будиночку чайного магната Кузнєцова теж є на що подивитися. Розшиті на тканини панно, величезний обідній стіл на всю кімнату і, звичайно ж, відкривається вид на блакитне море з вікон.

Фороський парк - Фото 08

Фороський парк - Фото 08

Лілії в фороському парку - Фото 09

пляжі Фороса

Пляжі в Форосі, як і на більшій частині Кримського півострова, галькові. Всього пляжів в селищі шість: Зелений, Холодний, Рожевий, дикий пляж «Деревяшка» і біля мису Чехова. В кінці селища, якщо пройти по тунелю в стіні, можна вийти на шостий пляж «Тиха бухта». Це невеликий пляж, огороджений з усіх боків хвилерізами і пагорбами. Завдяки цьому тут практично ніколи не буває великих хвиль і штормів.

Пляж Фороса - Фото 10

Температура води в Форосі залежить від пори року. У сезон на пляжі можна зайнятися водними видами спорту. Дайвери дуже люблять тутешні глибини. На «Тихій бухті» можна взяти напрокат катер, човен, катамаран або водний мотоцикл. Від санаторію «Форос» відчалюють екскурсійні катери і пароплави, які вчиняють морські прогулянки до самого мису Айя. Деякі з них за бажанням туристів навіть заїжджають в Балаклавську бухту. По дорозі ви будете пропливати знамениту «Брежнєвську дачу», де поки ніхто не живе. Політики дуже забобонно ставляться до цього місця з тих пір як Брежнєва зняли з поста, поки він відпочивав в на цій дачі.

Тиха Бухта - Фото 11

Тиха Бухта - Фото 11

Брежнєвська дача - Фото 12

Відомо, що президенти України відзначали тут свої дні народження. Туристів сюди не водять, оскільки дача знаходиться під держконтролем. А ще екскурсовод пароплава покаже вам пляж під дивною назвою «Кам'яна річка». Він отримав свою назву через кам'яної сіли, тобто розсипалася скелі. Відпочивають на цій пляжі тільки сміливці, оскільки один невірний рух вгору по цій «кам'яної річці» може коштувати життя.

Кам'яна річка - Фото 13

Де відпочити в Форосі?

Найбільшим попитом серед гостей Фороса користуються такі місця:

  • Печерний монастир Шулдан;
  • Ресторан «Перлина»;
  • Музей Юліана Семенова;
  • Великий каньйон Криму;
  • Клуб «Дайвінг-Форос».

Печерний монастир Шулдан - Фото 14

Печерний монастир Шулдан - Фото 14

Музей Юліана Семенова - Фото 15

Музей Юліана Семенова - Фото 15

Великий каньйон Криму - Фото 16

Великий каньйон Криму - Фото 16

Дайвінг в Форосі - Фото 17

В результаті всього розказаного можна сміливо сказати, що в Форосі в Криму є на що подивитися, куди сходити і де поплавати. Приїжджайте в Форос - не пошкодуєте!

Чим зайнятися?
Чим ще примітний селище і куди тут можна сходити?
Чим зайнятися?

Новости