Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Комбриг: НА ЯХТІ по покинутій бухти Середземного МОРЯ. ЧАСТИНА 1/3.

14 відеокліпів   20 фотографій з 53, збільшується натисканням до розмірів приблизно 600х450 px і закриваються простим натисканням на них

14 відеокліпів
14 відеокліпів

20 фотографій з 53, збільшується натисканням до розмірів приблизно 600х450 px і закриваються простим натисканням на них. Вузлові географічні точки маршрутів вказані на головній сторінці рубрики (див. "Відвідування"). Натиснувши на картинку "Відео з походу", Ви перейдете до відеокліпів, знятим в даному поході. Символ "плівка" під деякими фотографіями означає наявність відповідного відеоматеріалу в розділі "Відео". Всі фотографії Copyright 200 4 Леонід Александров (Комбриг).

1 | 2 | 3

Частина перша: ПОЧАТОК

Всі фотографії збільшуються натисканням Всі фотографії збільшуються натисканням

Яхта, взята в Туреччині напрокат, османські прапори, султанські вітрила, спека, і бухти, бухти, бухти. Тільки ось з яничарів ами злі ми з кривими позолоченими ятаганаміне перетнулися, тому як доброго то безлюдні ...

Тільки ось з яничарів ами злі ми з кривими позолоченими ятаганаміне перетнулися, тому як доброго то безлюдні

Фото зліва назвати можна лише так: "Під османським прапором". Просто два Бельмондо по-турецьки, як не крути. Прилад GPS (сателітна навігація) здорово допомагає, коли ми лавіруємо серед островів, а також при частих підходах до узбережжя і "парковках" в бухтах: показує в потрібний момент гуртки на дисплеї і висвічує слово "Obstruction" - стало бути, підводний сюрприз. GPS використовується нами також і як іграшка, наприклад, щоб визначити, скільки кілометрів до вулиці Леопольдштрассе в Мюнхені або прорахувати маршрут з острова Гаваї до Гонолулу (праворуч).

GPS використовується нами також і як іграшка, наприклад, щоб визначити, скільки кілометрів до вулиці Леопольдштрассе в Мюнхені або прорахувати маршрут з острова Гаваї до Гонолулу (праворуч)


Гавань Гёчек, звідки починається наша подорож - відомий центр вітрильного спорту. По приїзду ми приймаємо яхту від її власника Хасана (за списком, в якому більше сотні пунктів). Враховано все, включаючи олівцеву гумку, фільтри для кави, білизняні прищіпки та підставки для яєць. На фото зліва видно острова, між якими ми пройдемо в море. Йти ми будемо без вітрил, на моторі, до виходу у відкрите море зустрічаємо тільки одну яхту по шляху. Виглядає добре, прямо японський пейзаж якийсь ...


Бухта ця була першою на "яхтовий" шляху Комбрига. Під час ниряльной оргії особливою активністю Комбриг не відзначався. Виліз з води і витріщався, та все поскулівал, мовляв, бокс підводний для відео треба було купити. Правда, вже через тиждень він цю бухту і не згадував. Тому як краси наступних бухт йшли "по наростаючій". Деякі з тих бухт, що комбриг найбільше сподобалися, Ви ще побачите.

Деякі з тих бухт, що комбриг найбільше сподобалися, Ви ще побачите


На третій день Комбриг вже самостійно керує яхтою, навіть примудряється провести її крізь "шийку" між двома островами (праворуч). Правда, використовуючи не вітряну силу, а кінську. На виході у відкрите море на надувний човен несподівано нападає невеликий крокодил-желтопузик. Крокодил цей був досвідченим: яхту він атакувати не наважився, боявся вдавитися. Вибрав жертву поменше, але прорахувався. На додаток до вітрила запускаємо мотор і даємо газ, агресора надувний човен просто таранить (фото зліва).


Розпорядок дня нашого походу під османським прапором: встаємо годин в 8, купаємося, снідаємо, виходимо з бухти в море, "Кептн" виробляє пару необхідних йому тренувальних маневрів під вітрилом, потім назад до узбережжя, шукаємо бухту для обіду (зліва Комбриг в ролі кухаря ), далі в спокійному темпі в парі кілометрів уздовж узбережжя, відшукуємо бухту на ночівлю, "паркуемся" (близько 20 хвилин), вечеряємо або біля багаття на березі (див. на фото нижче) або на борту, спимо на яхті. Бухта Піратська (фото праворуч) заслуговує своє прізвисько недарма ...

Бухта Піратська (фото праворуч) заслуговує своє прізвисько недарма

О 2 годині ночі починаються пригоди. У непроглядній темряві в бухту входить моторний човен без розпізнавальних вогнів, а також без світла на борту, і швартується біля печери недалеко від нас. "Кептн" повідомляє, що це рибалки, але при цьому хвилюється (чому без світла?). Розглядаємо таємничу човен в прилад нічного бачення: дві фігури відправляються в печеру і довго перетягують з неї щось важке на борт човна. Вночі з човна періодично доноситься неймовірно розкотистим відрижка типу "катюша". Вранці човен з ревом йде в море. "Кептн" передбачає контрабанду, печера вранці обстежується: на землі тільки порожні пластикові мішки.

Романтичність Піратської Бухти в першу чергу обумовлена ​​тим, що вона "закрита" - яхту, що стоїть в ній, з моря не видно. Не видно, втім, і всієї бухти, тому що вхід в неї досить вузький (зліва). Витративши декілька хвилин, Комбриг залазить на скелю над яхтою, звідки добре видно непрошених гостей, що заходять з моря. Ехолот показує глибину 11 метрів, дно ж проглядається абсолютно чітко (праворуч).

Ехолот показує глибину 11 метрів, дно ж проглядається абсолютно чітко (праворуч)

Майже всі бухти, куди ми заходимо, не мають назв (принаймні на мапі). Бухту піратську (зліва) вся команда в кінці маршруту одноголосно визнає найкрасивішої, найромантичнішого і самої пригодницької. Не випадково ми привели тут відразу кілька знімків цього місця. На надувному човні Комбриг робить невелике турне уздовж скелястого узбережжя. Дивують колірні переходи: зелень на місцями рудих скелях, у воді плавний перехід від зеленого до синього (праворуч).

Продовження на наступній сторінці ...

Google

Google

Ому без світла?

Новости