Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коктебель (Крим): відпочинок в Коктебелі 2019 без посередників

  1. Відпочинок в Коктебелі 2019
  2. Історія селища
  3. Чим зайнятися в Коктебелі?
  4. Як доїхати в Коктебель?

Вибирайте відпочинок в Коктебелі 2019 без посередників. Курорт Коктебель (Крим) - все на одному сайті. Є ціни, відгуки, фотографії та телефони для бронювання. Вибирайте каталог:

Відпочинок в Коктебелі 2019

Вибирайте відпочинок в Коктебелі 2019 без посередників

Цей кримське селище ще в минулому столітті завоював звання курорту для творчих людей - тут любили гостювати Гумільов, Цвєтаєва, Булгаков та інші представники богеми. Сьогодні в Коктебелі регулярно проводяться різні фестивалі, куди з'їжджаються барди, поети і художники. Мальовнича природа, краса гірських вершин і цілюще повітря приваблюють туристів з усіх куточків нашої країни - сьогодні селище є одним з найпопулярніших напрямків відпочинку в Криму .

Відпочинок в Коктебелі

У цьому сучасному селищі в літній період життя б'є ключем. Тут досить добре розвинена інфраструктура, є готелі, магазини, парки розваг - але при цьому, ціни цілком доступні. Відпочивати в Коктебель їдуть люди різного віку: молодь, сімейні пари, пенсіонери. Кожен знайде собі відпочинок до душі, будь то спокійні прогулянки вздовж гірських хребтів або екстремальні розваги.

Коктебель: відпочинок на пляжі

З середини травня і до вересня тут триває курортний сезон - туристи приїжджають сюди насолодитися видами синіх гір і викупатися в теплому морі. Більшість пляжів галькові, але відпочиваючих це не бентежить. Саме на пляжах п. Коктебель відкриваються самі приголомшливі види - містечко оточене високими гірськими хребтами, серед яких варто згаслий вулкан Карадаг. Літо тут спекотне, вже в кінці травня стовпчик термометра піднімається до 30 градусів. Взимку життя в Коктебелі не зупиняється - люди їдуть в санаторії підлікуватися і подихати чистим повітрям. Зимовий період хороший для спокійних піших прогулянок та екскурсій, коли в селищі вже не так багатолюдно і не варто пекельна спека.

На центральних пляжах сел. Коктебель завжди буває аншлаг, тому займати місце під сонцем слід заздалегідь. Для бажаючих усамітнитися теж знайдеться місце - можна відправитися на пляж Тихої бухти або в заповідник Карадаг. У Коктебелі є і нудистський пляж. Сюди цілеспрямовано приїжджають з усієї Росії, щоб випробувати новий, незвичайний досвід.

Природа тут відрізняється особливою красою - художники і фотографи приїжджають на узбережжі в пошуках музи і натхнення. Тут варто унікальна гора, яка нагадує профіль письменника М. Волошина і скеля під назвою «Золоті ворота». А які гарні заходи сонця можна спостерігати тут теплими літніми вечорами! Мало кого ця краса залишає байдужим - туристи, що побували на відпочинку в Коктебелі, завжди мріють повернутися сюди ще раз.



Історія селища

Коктебель - селище міського типу, розташований на сході Кримського узбережжя. Етимологія назви досить цікава: у перекладі з тюркського «кок» означає блакитний колір, «тебе» - вершину гори, а «ель» - край. Цілком це звучить як «край блакитних вершин». Назва повністю виправдовує себе - смт. Коктебель оточений з одного боку гірським масивом Кара-Даг, а з іншого відділений степовими горами, засіяними виноградниками. Варто сказати, що містечко відоме своїм ароматним коньяком, який проводиться з місцевого винограду. Унікальне розташування робить це місце ідеальним для польотів на дельтаплані і параплані - сьогодні Коктебель вважається центром планеризму на півострові.

Точна дата заснування міста невідома. Серед істориків побутує думки, що в давнину тут було організовано поселення Афинеон, однак при розкопках доказів цієї теорії знайдено не було. У свій час узбережжі населяли венеціанці, які згодом поступилися місто Генуї. У 19 столітті поселення почали відновлювати, і з часом воно перетворилося на популярний курорт. В кінці століття поміщик Е. Юнге заснував дачне селище Коктебель, куди почали з'їжджатися представники творчої еліти. Деякі з них внесли свою лепту в розвиток нудизму на місцевих пляжах. За часів радянської влади було вирішено скасувати наявне назву і зарахувати селище до Алуштинському району. Тільки в 1992 році місту було повернуто його історичну назву.



Чим зайнятися в Коктебелі?

будинок М.Волошина

Одна із знакових пам'яток Коктебеля - будинок М. Волошина. Сьогодні сюди щороку з'їжджаються шанувальники творчості письменника, молоді дарування і прості туристи, щоб побачити красу інтер'єрів срібного століття наживо. Вдова письменника постаралася зберегти будинок в тому вигляді, в якому він існував з самого початку. Будинок існує як музей, і кожен бажаючий може пройтися по бібліотеці письменника, побачити старі архіви і заглянути в майстерню.

заповідник Карадаг

заповідник Карадаг

Інша визначна пам'ятка, заради якої варто відвідати селище - заповідник Карадаг. Місце з унікальною флорою і фауною завжди приваблювало велику кількість туристів. Люди, які приїжджають сюди, їдуть відпочили і наповненими енергією - довга прогулянка по горах не втомлює, а навпаки, додає сил. Можливо, справа в природному енергетиці, адже Карадаг є згаслий вулкан, наполовину схований під водою. Для збереження дивовижної природи Карадагу був створений заповідник. У цьому місці можна відчути справжнє злиття з природою, насолодитися краєвидами, які відкриваються з вершини гори і викупатися в чистому морі.

Мис Хамелеон, гора Клементьєва, Золоті ворота - ось лише мала частина природних пам'яток з тих, що варто подивитися в Коктебелі. Крім того, тут знаходиться один з наймасштабніших аквапарків Криму, стилізований під піратський острів скарбів. Діти будуть в захваті від прогулянки по цьому парку - від різноманітності атракціонів просто захоплює дух! Для дорослих обладнані екстремальні гірки, на яких можна влаштувати справжній рафтинг. Після такого відпочинку можна заглянути в бар або кафе, яких в окрузі більш ніж достатньо. І звичайно, кожен поважаючий себе турист повинен відвезти додому пляшечку фірмового коктебельского коньяку з місцевого заводу.



Як доїхати в Коктебель?

Дістатися в Коктебель можна трьома шляхами: на поїзді, на літаку або на своєму автомобілі.

Тим, хто планує добиратися на поїзді, потрібно купувати Єдиний квиток з пересадкою на поромній переправі. Найближчий до місця призначення аеропорт знаходиться в Сімферополі, звідки можна дістатися до Коктебеля на автобусі або таксі.

Поїздка на своєму автомобілі передбачає переправу через паром до Керчі, а звідти дорога до Коктебеля (130 км) пролітає непомітно.



Коктебель (Крим) на карті





Як доїхати в Коктебель?
Чим зайнятися в Коктебелі?
Як доїхати в Коктебель?

Новости