Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Каліпсо | Шарм ель шейх

Шарм-ель-Шейх по праву вважається одним з найкрасивіших єгипетських курортів, і його краса - особлива. Різноманітність дивовижних квітів, смарагдова зелень галявин, дерева і пальми, обтяжені звисаючими фініками, просторі пляжі з м'яким теплим піском, бірюзове море і блакитні озерця басейнів - все це знаходиться в своєрідному контрасті і одночасно в дивній гармонії з різнокольоровими каньйонами, казковими скелями і жовтим піском .

Шарм-ель-Шейх - в перекладі "царська (шейхскій) затока" розташований на південному краю Синайського півострова. Шарм-ель-Шейх має репутацію найпрестижнішого з морських курортів Єгипту, це, мабуть, самий європеїзований курорт Єгипту з найменшою часткою місцевого арабського колориту. Хоча б тому, що спочатку тут не було ніякого населеного пункту і курорт виник на безлюдному березі.
Як і на інших курортах Червоного моря, в Шарм-ель-Шейху туристичний сезон не переривається ніколи: загоряти і купатися тут можна цілий рік, причому навіть в зимові місяці температура води не опускається нижче 20-22 градусів, а повітря - нижче 23-25 градусів тепла, іноді буває досить прохолодний вітер, але днем ​​світить яскраве сонце і численні відвідувачі пляжів загоряють і купаються. Влітку (червень-серпень) стовпчик термометра доходить до +40 ° C, проте низька вологість повітря (близько 4%) дещо пом'якшує спеку по комфорту. Дощі в Шарм-еш-Шейху надзвичайно рідкісні, повітря сухе і тепле в будь-який час року.
Особливо високо Шарм-ель-Шейх цінують любителі підводного плавання. Підводний світ Шарм Ель Шейха насилу піддається опису. Чудовий, барвистий, чарівний - любителі дайвінгу з усього світу спеціально відправляються до Шарм Ель Шейху. Прозора, немов скло, вода, багатющий підводний світ здивує вас різноманітністю форм і кольорів. Поблизу знаходиться національний парк Рас-Мухаммад, якому немає рівних в Північній півкулі по кількості і якості коралів і морської флори і фауни.
Для тих, кого не приваблює підводне плавання, в Шарм-ель-Шейху чимало інших розваг: тенісні корти і джакузі, тренажерні зали і міні-гольф клуби, скакові коні і віндсерфінг, парашути, водні мотоцикли, новий Аквапарк в Хадаба і багато, багато інше. Любителям екскурсій тут теж не буде нудно: "Візитна картка" Єгипту - піраміди, розташовані на околиці Каїра, на кромці пустельного плато Гіза, навислого над зеленою долиною Нілу. Тут, в Гізі, і коштують три великі піраміди - Хеопса, Хефрена і Мікеріна. Біля підніжжя плато Гіза розташовані похоронні храми і Великий Сфінкс. У 80 кілометрах від міста всесвітньо відома гора Мойсея, туристи незмінно направляються на екскурсію в монастир Святої Катерини, Національний заповідник Набк, Старе місто зі східним базаром Old Market, коралові рифи острова Тиран, так само з Шарм Ель Шейха є унікальна можливість відвідати Ізраїль. У молоді особливо популярні захоплюючі дух джип-сафарі по пустелі.
Шарм-ель-Шейх складається з бухт, заток з прекрасними піщаними і кораловими пляжами.

Центральна бухта Шарм-ель-Шейха називається Наама Бей - це найстаріша і упорядкована частина Шарм Ель Шейха, суцільна низка готелів у дві-три лінії, найзручніші для купання пляжі - піщані, зі зручним входом в море, але без коралових рифів поблизу, які давно були розчищені. Уздовж усього пляжу затоки Наама простягнулася пішохідна вулиця довжиною 3 км - так званий «променад», із затишними ресторанами, кафе, і магазинами, нічне життя знамените своїми дискотеками. Для туристів віддають перевагу високий рівень сервісу і близькість до центру активного життя, я рекомендую готель STELLA DI MARE BEACH HOTEL & SPA 5 * De Luxe , HYATT REGENCY SHARM EL SHEIKH 5 * De Luxe , Також респектабельний готель TROPITEL NAAMA BAY HOTEL 5 * , HELNAN MARINA SHARM HOTEL 4 * , Рекомендований мною готель для відпочинку веселої компанії з ненав'язливим сервісом KAHRAMANA NAAMA BAY 3 + *

Бухта Рас-Ум-Сід - це район коралової височини. Море тут надзвичайно цікаво для нирців за рахунок краси підводного світу і великої кількості морських мешканців. Берег переважно обривистий, крутий вхід в море і велика глибина. У готелів Iberotel Club Fanara , Reef Oasis Beach Resort і CLUB FARAANA REEF 4 * (Басейн з морською водою) є захід у море по піску. Найбільш рекомендований мною готель, для відпочинку Vip туристів, з чудовим SPA-салоном - THE RITZ CARLTON SHARM EL SHEIKH 5 * , Також можу порекомендувати приємні готелі з хорошим сервісом і активної анімацією, які підійдуть для сімейного відпочинку і для молоді: DREAMS BEACH RESORT SHARM EL SHEIKH 5 * , DREAMS VACATION RESORT SHARM EL SHEIKH 5 * , Більш економічні готелі, відмінні варіанти для молодіжного відпочинку SHORES ALOHA RESORT 4 * , SHORES AMPHORAS 5 *

Бухта Шаркс Бей (Sharks Bay) знаходиться в 5 км від аеропорту, 15 км від центру Наама Бей. У назві цього місця - "акули бухта" звучить якась загроза, але в дійсності це лише назва і нічого більше. Підводний світ бухти вражає своєю різноманітністю і нагадує казковий пейзаж ніж, ніж реальне життя. Море тут злегка стосується кам'янистих пляжів, а сама бухта захищена від зовнішнього світу скелястими дюнами. На самому березі є висококласні готелі: BARON RESORT SHARM EL SHEIKH 5 * De Luxe , SAVOY SHARM EL SHEIKH 5 * , Для туристів які люблять дуже великі території, підійде комплекс готелів DOMINA з розвиненою інфраструктурою, готель SEA MAGIC RESORT & SPA 5 * можна порекомендувати туристам з дітьми і сімейним парам, є піщаний вхід в море, гори. Готелі MELIA SHARM RESORT & SPA 5 * , Concorde Sport Area 5 * і Concorde Front Area 5 * прекрасно підійдуть для відпочинку сімейним парам і моложежі.

Бухта Набк знаходиться приблизно в 10 км від аеропорту Шарм-ель-Шейх, в 15 км від центру Наама-Бей і 25 км від Старого міста. Тут планується створити другий Наама-Бей з променадом. Відмінною рисою узбережжя Набк є пологий піщаний берег, тут же, недалеко в море, ростуть дивовижні корали, живуть незвичайні, дуже красиві рибки. До

Новости