Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Храм сонця в Криму

Якщо Вас цікавить шлях пізнання світу, якщо Ви хочете знайти своє призначення на Землі, Вам обов'язково потрібно відвідати Храм Сонця - місце, де Ви зможете знайти відповіді на багато хвилюючі Вас питання. Наша екскурсія надасть Вам цю можливість.

МАРШРУТ ЕКСКУРСІЇ:

Ласпінський перевал, підйом на вершину г.Ільяс-Кая, енергетичне очищення на місці стародавнього монастиря Св.Іллі, перехід до Храму Сонця, медитація на сакральному камені - у вівтарі храму; спуск на мис Сарич; Форос - старовинний парк і відпочинок на пляжі; Фороський храм, Байдарські Ворота.

ОПИС:

  • Тривалість: 8 годин.
  • Протяжність: 100 км в обидва кінці.
  • Тип екскурсії: автобусно-пішохідно-похідна.

Наша подорож пролягає по трасі Севастополь - Ялта, через Балаклавську і Чокракського долини на Південний Берег Криму. Південний берег відкриється Вам на Ласпінський перевалі, тут-перша зупинка (15хв.). Ви підніметеся на Ласпінськую оглядовий майданчик, звідки відкривається чудова панорама на завжди прекрасне море і незвичайної краси гору Ільяс-Кая, немов бастіон возвишающуяся над Ласпинской бухтою і прикриває своєю міццю узбережжі від вітрів і зимову холоднечу.

Від перевалу Ви переїдете до повороту з траси на Ласпі. Звідси від кафе Міф починається підйом на гору Ільяс-Кая. Ухил підйому зовсім незначний, доріжка добре втоптана, навколо - мальовничий кримський ліс, так що подорож до Храму Сонця під силу практично всім. А ось підйом до залишків стародавнього монастиря Св. Іллі, побудованого колись греками на самій вершині Ільяс-Каї, досить складний: стежка йде різко вгору по крутих, практично прямовисних скелях. І хоча за існуючим з давніх часів повір'ям перш, ніж Ви підніметеся до кам'яного квітки Храму Сонця, необхідно побувати біля залишків храму Св. Іллі (тут Ваш організм проходить свого роду «чистку»), все ж відправлятися на самий верх варто тільки людям тренованим.

На вершині Ільяс-Каї - огляд грандіозної панорами: з одного боку - Ласпінська бухта, безкраї простори Чорного моря, непомітно переходить в небо; з іншого - низка живописних гірських вершин і шалений нагромадження скель химерних обрисів ... Таке варто побачити, повірте!

Не менша краса відкриється і при огляді самого Храму Сонця - приголомшливого кам'яного квітки, який ще називають космічним порталом. Кримський Храм Сонця фахівці вважають одним з найпотужніших на Землі Місць Сили. Тут у величезних розмірах сконцентрована чиста і природна енергія Землі. Земна енергія є своєрідним природним «джерелом», потужною силою, здатною розбудити сплячі ділянки мозку. Навіть нетривале перебування людини в такому місці активно впливає на відновлення балансу сил в його організмі. Ощущаещь себе молодше, сильніше, енергійніше.

Передгір'ї Ільяс-Кая - унікальне місце, з ним пов'язано безліч цікавих подій. Під час Другої світової війни тут проводили секретні експерименти і група радянських фахівців, і німецький підрозділ «Аненербе» (спадщина предків). І ті, і інші вважали, що місце розташування Храму Сонця впливає на події по всій планеті, і намагалися шляхом впливу на це місце змінити хід речей на Землі. Вражаюче, але обидві групи зникли безслідно, немов розчинилися в просторі і часі.

Опинившись біля Храму, Ви і самі зможете відчути сакральну силу цього місця: загадавши на головному вівтарному камені храму своє заповітне бажання, цілком можливо, Ви дочекаєтеся в найближчому майбутньому його виконання ....

Спустившись з Ільяс-Каї вниз на трасу, Ви підете автобусом на берег бухти Ласпі, де відпочинете на одному з мальовничих Ласпінський пляжів.

Потім Ви підніметеся автобусом по гірському серпантину на підноситься на висоті 400 метрів над рівнем моря Червону Скелю. Тут знаходиться справжня окраса фороській землі - знаменита Церква Воскресіння Христова. Цей надзвичайно красивий храм вважають ще одним символом Криму - і по праву! Його вигляд з дороги особливо вражає: здається, що храм, вознісся над зеленим килимом лісу, ширяє в хмарах над безкрайніми просторами моря. Важко придумати пейзаж, точніше відповідає назві цієї дивовижної церкви. Побудована вона у візантійському храмовому стилі - особлива техніка кладки каменю, яскраве забарвлення стін, безліч куполів - як в російських дерев'яних храмах .... Храм Воскресіння Христового своїй появі зобов'язаний власнику фороського маєтку - чаепромишленнік А.Кузнєцова: церква зведена на його гроші в ознаменування чудесного події - порятунку російського государя і всієї його родини під час аварії потягу, на якому царська сім'я поверталася з Криму додому.

Відвідавши цей дивовижний храм, Ви підете далі наверх - до Байдарській перевалу. Тут, на верхній його майданчику, знаходиться ще одна пам'ятна пам'ятка - Байдарські Ворота. Цей кам'яний портик з рестораном і джерелом побудували в 1848 році, він служив важливим опорним пунктом на тодішній дорозі Ялта-Севастополь. З вершини портика відкривається чудова панорама на розкинулося внизу узбережжі. Особливу красу цього місця зазначила ще імператриця Катерина II. Стоячи тут зі своїми попутниками за великим подорожі, що вживаються государинею в Тавриду, - численними послами та іншими державними діячами європейських країн, Катерина II, оглядаючи відкривається їй чудову картину, вигукнула: «Крим - найяскравіша перлина в короні Російської імперії!».

З Байдарського перевалу автобус перевезе Вас в Байдарську долину. Тут, зробивши зупинку в селі Орлиному, Ви зможете покуштувати чудові фірмові Байдарські чебуреки в невеликому затишному придорожньому кафе, ну і, звичайно, помилуватися красою мальовничих панорам долини.

Кінцева точка маршруту - площа Нахімова в Севастополі.

вартість:

Примітка !!! Вхідні квитки на об'єкти оплачуються додатково. Ціни дивіться тут: llt-sebastopol.com/article/stoimost-obektov

Новости