Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хайнань в червні - Відпочинок і погода

  1. Погода на Хайнань в червні
  2. Чим зайнятися на Хайнань в червні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок на Хайнань в червні?

За останнє десятиліття наші співвітчизники вже «розсмакували» китайський острів Хайнань. І не дивно, що в масовий сезон відпусток, що припадає якраз на літню пору, багато хто з них подумують про те, щоб поїхати туди в черговий раз. Відпочинок там і справді чудовий, але от погода якось підводить. У цій статті на Тур-Календарі ми спробуємо з'ясувати, наскільки виправдано придбання туру на Хайнань в червні.
За останнє десятиліття наші співвітчизники вже «розсмакували» китайський острів Хайнань

У червні на Хайнань приходить вологий мусон, що дає старт сезону дощів, в результаті цього погода стає дуже нестабільною


Погода на Хайнань в червні

Червень на острові дуже чітко відповідає опису літнього сезону в тропіках. Жарко, волого і дуже душно. У зв'язку з цим ентузіазм туристів дещо пригасає, і половина номерних фондів готелів простоює. Втім, у цього сезону є і свої прихильники. Адже кожна людина має індивідуальну терморегуляцію. Хтось ловить кайф від палючої спеки, а кому-то і при +27 ° C нестерпно. Ми не будемо схиляти вас ні до яких висновків, просто обрисуємо ситуацію, а там вже самі вирішуйте, чи вигідно це чи ні. Слід зауважити, що ніяких особливих змін в температурному режимі з травня місяця не сталося: діапазон коливання стовпчика термометра, що в Саньє, що в Хайкоу, як і раніше становить +25 .. + 32 ° C. А ось обсяг опадів, що випадають істотно додався. Якщо пізньою весною південні курорти рідко тривожилися дощами, то тепер вони стали більш частими «гостями». Причому, раптовими. В середньому синоптики фіксують тут близько 186 мм, рівномірно розподіляються на 14 днів. В основному зливи йдуть після 18.00. Якраз тоді, коли спека починає потроху відступати (сонце сідає в районі 19.20). Іноді вони розтягуються до самого ранку, іноді до полудня. В цьому плані передбачити настрій природи не представляється можливим. У будь-якому випадку парасольку, а ще краще - дощовик, будуть необхідні. Тільки третина місяця видається бездоганно сонячної і ясною, весь інший час - хмарність (періодично розходяться) і похмурість.
температура вдень Червень на острові дуже чітко відповідає опису літнього сезону в тропіках

+ 32 °

температура вночі температура вночі

+ 25 °

Температура води Температура води

+ 30 °



Але навіть якщо небо затягнуте щільною сірою пеленою, спокушатися не варто. Ультрафіолет дуже агресивний, і його випромінювання запросто долає будь-які перешкоди. Згоріти можна за дві секунди, так що ми не рекомендуємо відмовлятися від використання кремів для засмаги, а так само носіння капелюхи / бейсболки. З узбережжя дмуть приємні бризи, але особливого полегшення вони не приносять. Ситуацію посилює високий вміст вологою суспензії в атмосфері, що витісняє певний відсоток кисню в повітрі. «Сердечникам» і людям, які мають збої в роботі щитовидної залози, в кращому випадку доведеться не солодко. Так само хотілося б пару слів сказати про ті шторми. Включивши місцеве телебачення, ви будете не раз спостерігати випуски прогнозу погоди, що попереджають про виникнення ризику приходу на Хайнань ураганів. Але в червні, як правило, все обходиться їх незначними відгомонами - рвучкими вітрами, зливами, грозами. Ніяких лих або серйозних руйнувань в даний період метеорологами зареєстровано не було. Так званий «коридор» тайфунів пролягає на півночі і сході. Вони заявляють про себе слідом за проникненням екваторіальних повітряних мас в північні регіони. Але знову ж таки повторимося, що стихія б'є НЕ цілеспрямовано по цих місцях, просто вони роблять в її зоні впливу. Столиця і близькі до неї населені пункти відчувають значно більшу кількість опадів - 216 мм або 17 «мокрих» днів.

Чим зайнятися на Хайнань в червні?

Що вже кривити душею, результат літніх канікул на Хайнані цілком і повністю залежить від того, як поведе себе матінка природа. У червні, вона як ніколи, непередбачувана, і прорахувати її «кроки» не в силах навіть самі точні прилади метеоцентри. Так що якщо Ви впевнено прийняли рішення проводити свою відпустку саме тут, будьте готові до того, що кілька днів, ймовірно, доведеться провести в готелі, щоб перечекати негоду. А взагалі в червні, як і завжди, актуально пляжне проведення часу, яке прийнято чергувати з відвідуванням визначних пам'яток, знайомством з культурою і традиціями, шопінгом і гастрономічними відкриттями.

Пляжний відпочинок

У червні якщо і відправляються за пляжним відпочинком, то виключно на південні курорти. Температура води практично така ж, як і температура повітря - близько +29 .. + 30 ° C. Спокійним море практично ніколи не буває, найчастіше великі хвилі. У період потужного прибою зайти в воду буде важко. Втім, це ще небезпечно. До речі, є бухти, в різних частинах яких в один і той же час різна висота хвиль.

У затоці Ялунвань частенько штормить, в Дадунхай освоюють серфінг, Саньявань відрізняється завидною чистотою.

Розваги та екскурсії

Екскурсійна програма на острові дуже насичена. Але виїжджати слід рано вранці, так як вже до 9.00 повітря прогрівається до +26 ° C. Від спеки можна сховатися в численних парках, які рясніють рідкісними видами тварин і рослин (парк тропічних птахів, парк «Край Світу», зоопарк у озера Дуншаньху і ін.). Дуже хороший в цю погоду рафтинг на річці Ваньцюаньхе. До ваших послуг - гольф-клуби, ресторани і бари.

Полудень рекомендуємо присвятити походам по магазинах або музеям.

Свята та фестивалі

Відмінний шанс ближче познайомитися з культурою тієї чи іншої країни видається під час відзначаються свят її корінними жителями. Деякі з них мають багатовікову історію, а деякі зародилися лише в останні десятиліття. 1 червня Хайнань, як частина самої населеної країни в світі, влаштовує масу заходів з нагоди Міжнародного дня дітей. Серед них - розважальні програми, концерти, конкурси, спортивні змагання, тематичні виставки та багато іншого. П'ятий день П'ятого місяця за місячним календарем дає старт початку старовинним Фестивалю драконівських човнів, має назву Дуань-у цзе (в 2013 р з 7 по 23 червня, в 2014 р - з 2 червня, в 2015 р - з 20 червня). Його традиція проведення вже давно перевалила за 2000 років, і в цьому його унікальність.

Головні дійства розгортаються в місті Цюнхай. На воду спускаються вузькі тонкі човни з кормою, прикрашеної вистругав з дерева страхітливою головою дракона, і починаються змагання веслярів. Перемогти хоче кожна команда, але вважається, що головне не перемога, а участь. Для туристів це неодмінно барвисте видовище, але для китайців в цю подію закладений патріотичний зміст: вони шанують пам'ять поета Цюй Юаня, вважаючи за краще втопитися, ніж зрадити свою батьківщину. На третю неділю червня припадає День батька. У цей день сім'ї збираються разом і організовують приємне дозвілля. Діти (як маленькі, так і дорослі) підносять своїм татам подарунки.

Які ціни на відпочинок на Хайнань в червні?

Вартість червневих турів виразно радує око. Дуже багато з'являється СПО, що дозволяють заощадити до 30-50% від первісної вартості путівки.

Червень на Хайнані не здатний запропонувати своїм гостям стабільність. Сезон дощів в самому розпалі, але при цьому стихійні лиха обходять цей тропічний куточок Китаю стороною. Тур-Календар сподівається, що наша стаття виявилася для Вас вкрай корисною.



Чим зайнятися на Хайнань в червні?
Які ціни на відпочинок на Хайнань в червні?

Новости