Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єгипетський місто Шарм-ель-Шейх

  1. Короткий опис Шарм-ель-Шейха
  2. Прибуття та проживання в Шарм-ель-Шейху
  3. Прибуття в Шарм-ель-Шейх
  4. Проживання в Шарм-ель-Шейху
  5. Дайверські курси, екскурсії та круїзи в Шарм-ель-Шейху
  6. Дайв-центри Шарм-ель-Шейха
  7. Круїзи в Шарм-ель-Шейху
  8. Їжа, напої та нічне життя в Шарм-ель-Шейху
  9. Рифи між Шарм-ель-Шейхом і Наама-Бей
  10. Вирушаючи з Шарм-ель-Шейха

Адміністративно Шарм-ель-Шейх включає в себе кілька різних зон - і через його постійного розвитку щороку додаються ще кілька. Ви часто будете чути, що Шарм-ель-Шейх називають просто Шарм, але якщо ви перебуваєте поза цим курорту (в Дахабі або Каїрі), цей термін відноситься до всього курорту, включаючи Наама-Бей. У той же час, якщо ви перебуваєте в його межах (в Наама-Бей або, скажімо, Рас-Насрані), терміном Шарм називається тільки зона центральної частини Шарм-ель-Мая.

У той же час, якщо ви перебуваєте в його межах (в Наама-Бей або, скажімо, Рас-Насрані), терміном Шарм називається тільки зона центральної частини Шарм-ель-Мая

Зміст статті

Короткий опис Шарм-ель-Шейха

У центральній частині Шарм-ель-Шейха, Шарм-ель-Мая, знаходиться велика ринкова зона, порт і пристань для яхт. Розміститися тут може бути дешевше, ніж в Наама-Бей, 7 кілометрів вгору по узбережжю, де знаходиться більшість кращих готелів і зосереджена нічне життя. У Наама чудовий просторий піщаний пляж і першокласні зручності та послуги як на середземноморському курорті, в той час як Шарм-ель-Шейх зберігає обстановку балади, що нагадує Суец або Каїр, яка справляє сильне враження на туристів при їх першому виході з готелю.

У той час як пляжний костюм є звичайним в Наама, туристам в Шарм-ель-Шейху краще одягатися більш скромно при виході на пляж, щоб уникнути небажаної уваги. Через трагічних обставин Шарм-ель-Шейх і бухта Наама-Бей потрапили на перші шпальти газет 24 липня 2005 року, коли звичайне курортне спокій було порушено серіями терористичних актів, які призвели загибель близько 80 осіб, близько 200 були поранені. Заходи безпеки на курорті були посилені після тієї атаки, але мандрівники завжди повинні залишатися пильними.

На південний схід від затоки Шарм-ель-Мая уздовж узбережжя розтяглася ланцюжок готелів і вілл. Ця ділянка, що тягнеться від місця дайвінгу Рас Ум Сід на північ до Тауер (Вежа), ще одного місця для дайверів, відомий як Рас Ум Сід. Поряд з наймоднішими готелями, що підносяться на березі, більш дешеві, уподобані британськими туроператорами, тісняться позаду. Це досить незахищена від вітру зона, з поганими пляжами, і приїжджим доводиться користуватися приміськими автобусами, щоб насолодитися більш сприятливими умовами для відпочинку в Наама-Бей.

Схил над Шарм-ель-Мая є процвітаючою житловою зоною, званої Хадаба; просуваючись далі на північ, приблизно на півдорозі між Шарм-ель-Мая і Наама-Бей, ви потрапляєте в іншу щільно заселену територію, Хей-ель-Нур, де знаходиться головна автобусна станція, лікарня і добре оснащений супермаркет. Готельне будівництво не закінчується в Наама-Бей, і туристичні містечка, деякі досягають розміру в мільйон квадратних метрів, тягнуться тепер уздовж узбережжя вгору до Рас-Насрані і навіть за межі зони, що охороняється Набк.

Це коли щось прекрасне і ізольоване місце Шарк-Бей, в 8 кілометрах на північ від Наама-Бей, тепер оточене курортами - воно, проте, до цих пір може пишатися відмінним пляжем і видом на острів Тиран. Дайверам більше не дозволяється досліджувати рифи поблизу Наама-Бей і Шарм-ель-Шейха самостійно, все занурення повинні відбуватися в супроводі інструктора, що насправді означає необхідність приєднуватися до екскурсій, організованим операторами по дайвінгу.

Прибуття та проживання в Шарм-ель-Шейху

Прекрасний курортне місто, розташований на плоскогір'ї, з портовими причалами та іншими спорудами, Шарм-Ель-Шейх був частково добудований ізраїльтянами після захоплення цього регіону під час війни 1967 року. Головною метою ізраїльтян було зняття блокади Єгиптом Тиранского протоки, що дає Ізраїлю вихід в Червоне море.

Туризм виник пізніше - хоча він був важливою статтею, що допомагає фінансувати ізраїльську окупацію і розвиток поселень, які Єгипет успадкував між 1979 і 1982 роками. З тих пір інфраструктура Шарм-ель-Шейха розвивалася уривками, не надто збільшуючи привабливість. Незважаючи на кілька розкішних і активну рекламу, Шарм-ель-Шейх по суті є спальним районом для єгипетських робітників, службовців в сусідньому Наама-Бей.

Крім туристів, ошуканих барвистими буклетами, єдиними іноземцями тут є дайвери - залучені близькістю Рас Ум Сід і інших рифів - і кілька людей з рюкзаками, які приїхали, щоб скористатися дешевим житлом і близькістю Шарм-ель-Шейха до Наама-Бей. У Шармі є пляж, але його маленький затоку можна порівняти з пляжем в Наама. Убога і стара зона центральної частини міста також применшує «розкішну» готельну претензійність.

Однак на захист можна сказати, що Шарм-ель-Мая - найдешевше місце в цьому районі для покупки їжі, а також тут знаходяться кілька хороших ресторанів, барів з закусками і сувенірних магазинів. У Шармі є прекрасний атракціон для дітей в Dolphinella, навпроти готелю Cliff Top Hotel в Хадаба (щодня 10.30-18.00), де протягом дня проходять вистави з дельфінами (15 доларів). До того ж щодня між 15 і 16 годинами ви можете поплавати з дельфінами; це коштує цілих 90 доларів, але цю суму можна розділити з групою до 6 осіб.

  • Прибуття в Шарм-ель-Шейх

У той час як банк знаходиться в Iberotel Palace, інші послуги сконцентровані на скелястому мисі Хадаба, де пасаж з магазинами включає в себе три банки (щодня 8: 00-14: 00 та 18: 00-20: 00), де обмінюють банківські чеки туристів, пошту (щодня, крім п'ятниці, 8: 00-15: 00) і аптеку (щодня 9: 00-15: 00 та 18: 00-23: 00). Поліція і туристська поліція працюють цілодобово в будівлі поблизу, за мечеттю. Далі в глибині знаходиться телефонна станція, де продаються міжнародні телефонні картки для громадських телефонів. Ізольований і майже даремний туристичний офіс (щодня, крім п'ятниці, 9: 00-15: 00) розташований в двох кілометрах на північний схід від банків.

  • Проживання в Шарм-ель-Шейху

Більшість місць для проживання або розкішні і дороги, або скромні і відносно дешевий. Перші дають можливість туристам не надавати значення повсюдного відсутності в Шармі шарму, а другі виступають як запасний варіант, якщо Pigeon House в Наама або Sharks Bay Camp в Шарк-Бей заповнені. В іншому випадку обдуваемая вітром зона на скелястому мисі, в стороні від пляжу, це найкраще місце, щоб пошукати житло за середньою ціною. Ви можете розбити кемпінг в Рас-Мухаммеда, якщо у вас є свій власний транспорт. Якщо ви замовляєте туристичну поїздку в Англії , Вам краще всього вибрати готель в Наама-Бей.

1). Готель Amar Sinai Village - Еклектичний, гарний готель з безліччю арок і склепінь, спроектований самим власником. Більше 85 номерів з кондиціонером і супутниковим ТБ. Також створена «традиційна» єгипетська село і ферма з тваринами на задньому дворі. Місцезнаходження: область скелястого мису;

2). Готель Beach Albatros - Будівництво пляжу торкнулося ділянку задньої частини рифу, що призвело до його загибелі. У цього готелю тепер найкращий пляж в цій частині міста, а з басейну відкривається прекрасний вид на гори і Рас-Мухаммед. Місцезнаходження: на кругом схилі, що підноситься над Шарм-ель-Шейхом, на пляж треба спускатися вниз по дуже довгих сходах або підйомника;

3). Готель Hilton Sharm Waterfall Resort - Останнє приєднання Hilton до Шарму складається з 401 номери з кондиціонером, а також всі задоволення, включаючи вражаючий водоспад і невеликий фунікулер до пляжу. Місцезнаходження: на березі Рас Ум Сід;

4). Готель Iberotel Club Fanara - Добре оформлений готель з системою «все включено», розташований на одному з декількох непоганих пляжів в цій зоні, особливо підходить для плавання з трубкою і маскою (снорклинга). Номери з кондиціонером, супутниковим ТБ, терасами, басейнами і останніми досягненнями в курортному бізнесі. Місцезнаходження: на березі в Рас Ум Сід, поруч з маяком;

5). Готель Iberotel Palace - Більше 240 розкішних номерів з усіма зручностями. Велика секція пляжу, безліч ресторанів, все спортивне обладнання, включаючи оренду велосипедів, а також банк. Місцезнаходження: Шарм ель-Мая;

6). Готель Ritz-Carlton - Рекламований як перший Ritz в Африці, в кожному з величезних номерів з кондиціонером є доступ в інтернет через ТБ, а також салон краси і салон спа. Пляж з прямим виходом до рифу (добре для дайверів і любителів плавання з маскою і трубкою, але погано для купальщиків) і два басейни з «рікою» і водоспадом. Місцезнаходження: біля берега в Рас Ум Сід;

7). Готель Rock - Номери з кондиціонером, ТБ і ванною. Бар On the rocks, плавальний басейн і приміський автобус. Місцезнаходження: область скелястого мису;

8). Готель Tropicana Tivoli - Номери з кондиціонером і невеликими кухнями, розташовані навколо великого басейну. Також курсує автобус до такого ж готелю в Наама-Бей і пляжу в Рас Ум Сід. Сніданок включений у вартість. Місцезнаходження: область скелястого мису;

9). Хостел Youth - Номери з кондиціонером і ваннами. Є баскетбольна і футбольний майданчики. Може бути або заповнений молодими єгиптянам, або бути практично порожнім. Особи, які не є членами хостелу, також допускаються (додатково 2 євро). Сніданок включений у вартість. Місцезнаходження: область скелястого мису.

Місцезнаходження: область скелястого мису

Дайверські курси, екскурсії та круїзи в Шарм-ель-Шейху

Багато дайв-центри твердо закріплені за готелями, але більшість з них раді прийняти і не постояльців на курси і для щоденного човнового дайвінгу. Перш ніж що-небудь підписувати, запитаєте, де ви будете тренуватися. Вода в Шарм-ель-Мая менш приємна, ніж в Наама-Бей через близькість пристані. Вам краще пошукати там або в дайв-центрах в районі Рас Ум Сід. Вартість більшості дайверских поїздок і курсів відповідає вартості пропонованих послуг дайв-центрами в Наама.

  • Дайв-центри Шарм-ель-Шейха

Все дайв-центри Шарм-ель-Шейха відкриті щодня (більшість з 8.30-18.00). Дайверські суду відчалюють (близько 9:00) від пристані в Шарм-ель-Мая. Більшість головних дайв-центрів Шарма і Наама Бей - члени Sharm Diving Union, який організовує регулярні чистки моря. Дайв-центри, розташовані в Наама-Бей і Шарк-Бей.

1). Дайв-центр Colona Dive Club - Обслуговує в основному клієнтів зі Скандинавії. Допускається розміщення на яхті. Місцезнаходження: Amar Sina, Хадаба;

2). Дайв-центр New Waves - Можливі п'ятиденні туристичні круїзи і проживання на яхті. Місцезнаходження: Tropicana Tivoli;

3). Дайв-центр Rasta Divers - Досить ексклюзивний, обслуговує головним чином приватні групи. Допускається розміщення на яхті. Місцезнаходження: Рас Ум Сід.

  • Круїзи в Шарм-ель-Шейху

Деякі з вищенаведених дайв-центрів пропонують багатоденні круїзи, однак в якості альтернативи ви можете прямо замовити обслуговування у одного з операторів або судів, зазначених нижче. Вони всі мають офіси в Хадаба і відчалюють від пристані в Шарм-ель-Мая.

1). Blue Bubbies - Проживання на судах різних типів; від 95-120 євро на людину в день;

2). King Snefro Boats - Чотири яхти і шістнадцятирічний досвід в Червоному морі, спеціалізується в водах від Абу Нухас до протоки Тиран. Вартість 90-105 євро на людину в день, включаючи весь трансфер і повний пансіон. Діти до 7 років безкоштовно;

3). Sea Queen I, II і III - Під керівництвом Каріма Файєда, проживання на комфортабельних яхтах.

Sea Queen I, II і III - Під керівництвом Каріма Файєда, проживання на комфортабельних яхтах

Їжа, напої та нічне життя в Шарм-ель-Шейху

Крім їжі та напоїв в готелях, Шарм-ель-Мая пропонує вам широкий вибір ресторанів, кафе і кіосків, де можна купити фуль і таамійя. Особливо гарні дари моря; ресторан Al Taib, розташований в садах на пагорбі, вгору до Хадаба від Шарм-ель-Мая, пропонує чудову рибу, креветки і кальмари за невисокою ціною. Вони також відпускають обіди додому і доставляють додому. Два хороших ресторану, де подають морепродукти, розташовані в головній торговій зоні - це Sinai Star і більш камерний Safsafa, обидва популярні серед туристичних груп, вартість меню 30-60 фунтів.

Навпаки Sinai Star в Gazelle Fish пропонують за помірними цінами кальмарів за 20 фунтів або лобстера за 70 фунтів. Поруч з Iberotel Palace розташований пляжний ресторан Terrazzina, популярний серед місцевих жителів завдяки своїй розслаблюючій атмосфері. В El-Fanar, розташованому в дивовижному місці у маяка в Рас Ум Сід, готують чудові італійські страви, і ви можете помилуватися просторим морським видом на Рас-Мухаммед.

У сусідньому модному ресторані Accapulco Joe's, відкривається такий же вид. Найдешевша закуска - це коржі з квасолі з яйцем, або таамійя, які продаються в головній торговій зоні. У Yara, поруч з пекарнею Al Shaikh, продаються сендвічі і є хороший вибір типових єгипетських десертів, таких як рисовий пудинг і умм али (різновид хлібного пудингу). Є також пара піцерій; Pizza 5, біля підніжжя скелястого мису, можлива доставка.

Для пікніків кращий супермаркет в Шарм-ель-Мая - це Шарм Експрес. Фрукти і овочі дешевше купувати в крамницях на головному ринку. Нічне життя почасти обмежена шоу в Рас Ум Сіде Alf Leila Wa Leila - несмачне східне шоу з танцем живота і «світлозвуковим поданням». Після англомовної версії (понеділок 21:30; 15 доларів або 30 доларів з вечерею) починається дискотека, яка триває до раннього ранку.

Після англомовної версії (понеділок 21:30; 15 доларів або 30 доларів з вечерею) починається дискотека, яка триває до раннього ранку

Рифи між Шарм-ель-Шейхом і Наама-Бей

Приголомшливе безліч місць для дайвінгу неподалік від Шарма і Наама є головною приманкою обох курортів і пропонує безмежні можливості для човнового або берегового дайвінгу. Найдоступніша місце - Рас Ум Сід. Ця область практично вся покрита кораловими рифами, без будь-яких природних піщаних пляжів - весь пісок привозиться на замовлення готелів для створення своїх власних пляжів. Через нескінченного будівництва неминуче збільшувалася кількість будівельного сміття, з яким дайвери тепер часто стикаються під водою.

Від Рас Ум Сіда прокладена дорога, що тягнеться уздовж заміських готельних комплексів і готелів, призводить до Вежі (Тауер), відмінному місця для дайвінгу, «колонізувати» готелями Tower і Sharm Club. Пляжне кафе Tower - гарне місце для знайомств з людьми, але справжнім спокусою є величезна коралова скеля, розташована на невеликій відстані від берега, яка йде на 60 метрів в глибину.

До Вежі легко дістатися на таксі як з Шарма, так і з Наама, але тепер стало неможливо дістатися до більшості рифів між Рас Ум Сід і Тауер з берега, так як готелі вздовж цієї прибережної смуги перешкоджають громадському доступу до моря. Занурюючись в ці рифи з човна, відразу за Рас Ум Сід, ви можете побачити корали Фіаско, Райське місце, Черепаховий затоку, Рожеву стіну і Амфорас.

У черепахові затоці тепла, пронизана сонячними променями вода, в якій дуже приємно плавати, навіть якщо ви зустрінете набагато менше зелених черепах (Chelonia myades), ніж хотіли б. Назва Амфорас походить від вантажу, що складається з глиняних глечиків, який був на борту турецького судна, яке затонуло на рифі; добре, що вони залишилися запечатані, оскільки в глечиках перебувала ртуть. Занурюватися на дно до затонулого судна досить безпечно навіть для початківців.

Занурюватися на дно до затонулого судна досить безпечно навіть для початківців

Вирушаючи з Шарм-ель-Шейха

Шарм-ель-Шейх - головний транспортний центр Синайського півострова , Де перетинаються автобусні рейси до Каїра; зону Суецького каналу і в більшість основних пунктів на півострові, морське сполучення з Хургада і рейси внутрішніх і міжнародних, авіаліній. Всі автобуси з Шарм-ель-Шейха відправляються від автобусної станції Хей зль-Нур розташованої на півдорозі між Наама-Бей і Шарм-ель-Шейхом.

Нічні автобуси прямого сполучення Superjet, обладнані кондиціонером, відправляються в Каїр о 23:00 (65 фунтів), рекомендується купувати квиток заздалегідь, безпосередньо на автобусній станції, щоб точно отримати місце. Автобус Superjet робить кілька зупинок і рухається тихіше, ніж автобуси East Delta, що прямують в Каїр (8 щодня; 55 фунтів; також вечірні автобуси о 22:00, 23:00 і 00:00; 65 фунтів); для яких необхідно зарезервувати місця заздалегідь безпосередньо на автобусній станції.

Автобус до монастиря Святої Катерини (28 фунтів) відправляється щодня о 8:30, хоча варто виїжджати ще раніше. Приїхавши на цьому автобусі, ви не встигнете в цей же день оглянути монастир, оскільки він закривається в полудень. Щоденний дев'ятигодинної рейсовий автобус до Таби (26,50 фунта) зупиняється в Дахабі , Куди також можна дістатися щоденними автобусами прямого сполучення в 8: 30,9: 00, 12: 30,14: 30 і 17:00 (11 фунтів).

Щоденні автобуси, що йдуть в Нувейба (9: 00,14: 30 і 17:00; 21,50 фунтів), можуть бути переповнені. Автобуси також щодня відправляються в міста на каналі: Суец (7:00, 9:00 (з кондиціонером), 10: 00,13: 30,16: 30,18: 00 і 19.00; 30 фунтів), Ісмаїлію (5, щодня; 35 фунтів), а також в Луксор (18:00; 100 фунтів) і Олександрію (9:00; 85 фунтів).

Якщо ви не змогли сісти на автобус, то можете скористатися сервісним таксі, тарифи договірні. Зазвичай пропоновані пункти призначення - Суец , Дехаб і монастир Святої Катерини , Хоча, в принципі, вибираєте ви, все залежить від того, скільки ви заплетене. Чим більше група, тим менше платить кожна людина. Квитки на двогодинне плавання на катамарані від Шарма до Хургади , З перетином Суецької затоки (понеділок, вівторок, четвер і субота о 18:00; 250 єгипетських фунтів) можна придбати в Mena Tours (10: 00-22: 00, п'ятниця 13: 00-22: 00) в Marriot hotel в Наама -Бей.

Ви також можете купити квитки в порту за годину до відплиття. Офіс Egypt Air в Шарм-ель-Шейху (щодня 9: 00-14: 00 та 18: 00-21: 00) продає квитки на регулярні рейси, що вилітають з аеропорту Шарм-ель-Шейх, 10 кілометрів на північ від Наама, в Каир (4 ежедневной Луксор (вторник 7:00 и четверг 17:35). В туристический сезон иногда бывают рейсы в Хургаду и Александрию. Для рейсов в Европу проверьте у представителей британских туроператоров, таких как Explorers и Goldenjoy.

Новости