Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де найкращі пляжі Криту для пляжного відпочинку

  1. Де розташовані найкращі пляжі на Криті
  2. Відпочинок в Ханьї
  3. Пляжі Лівійського моря
  4. Ретімно
  5. Іракліон - адміністративна столиця острова Крит
  6. Східна частина Криту - Лассіті
  7. Найкращі пляжі Криту
  8. Кращі пляжі Криту на ФОТО
  9. Готелі Криту з кращими пляжами

Крит - найбільший грецький острів. Він приваблює туристів неповторним пейзажем - лісовим, гірським, піщаним, морським. На острові м'який і здоровий клімат. Повітря там завжди чистий і свіжий, тому що поблизу немає ніяких промислових підприємств.

Сонце на Криті світить 340 днів у році. Купальний сезон триває з кінця квітня до середини листопада. Зима коротка, що не морозна, з плюсовою температурою від 13 ° C до 16 ° C. Тому більшу кількість днів в році там відпочивають туристи.

Острів Крит омивається трьома морями:

  • на півночі - Критським;
  • на півдні - Лівійським;
  • на заході - Іонічним.

Ці моря абсолютно різні, що помітно навіть неозброєним оком. Чудово те, що кожен турист може знайти на Криті ідеальне місце для свого відпочинку.

Де розташовані найкращі пляжі на Криті

В першу чергу необхідно вибрати курортне місце на острові Крит в відповідно до своїх уподобань під час відпочинку, а гарні пляжі є в будь-якому районі острова - піщані і галькові, багатолюдні і відокремлені. Є навіть дуже маленькі пляжі, на них можна дістатися тільки вплав.

Гарні пляжі є в будь-якому районі острова.

Територіально Крит ділиться на чотири адміністративних одиниць (номи):

  • Ханья (західна частина),
  • Ретімно,
  • Іракліон,
  • Лассіті.

Частини Криту не схожі один на одного. У кожній територіальній одиниці свої особливості.

де розташовані піщані пляжі Греції для відпочинку з дітьми - читайте в нашій статті.

Відпочинок на Адріатиці стає все більш популярний. Подивіться, де розташовуються кращі піщані пляжі Чорногорії, тут .

Відпочинок в Ханьї

Тут розташовані, крім багатокілометрових пляжів, глибокі печери, ущелини, затоки. А все місто оточений горами, що мають вапняний колір. Відпочинок більше припаде до душі цінителям дикої природи.

В Ханьї можна побачити стародавні церкви, фортеці, палаци вельмож, музеї, пам'ятники.

Пляжі Лівійського моря

У селищі Агія Румелі і навколо нього пляжі прославилися чорним піском. На узбережжі Фалассарни пляжі колись давно були морським дном. Море відступило на кілометр і залишилися рівні піски.

У цьому місці часто проходять музичні фестивалі. Дуже активно ведеться нічне життя, що приваблює сюди молодь. На тлі веселого відпочинку можна зануритися в історію острова.

Ретімно

У ретиніт варто їхати любителям культурного життя. Тут зосереджені археологічні території, галереї, Монастир Аркадії, Ідейська печера, Фонтан Рімонді, будинки епохи венеціанців і багато інших визначних пам'яток.

У цій області розташовано багато мальовничих пляжів. Найдовший пляж простягнувся від Георгіуполі до Ретімно на відстані 15 км. У самому місті Ретімно буде весело активної молоді. А поблизу міста розташовуються тихі селища, які підходять для спокійних сімей.

Іракліон - адміністративна столиця острова Крит

У центральній частині Іракліон, знаходяться Кноський палац, палац Гортіна, археологічний музей і т.д.

В області Іракліон туристична інфраструктура розвинена більше, ніж в інших місцях Криту. Уздовж узбережжя Критського моря знаходяться комфортабельні готелі, аквапарки і галасливі курортні центри. Любителі активного відпочинку знайдуть тут всілякі види водного спорту.

Східна частина Криту - Лассіті

Лассіті порадує вас найбільш ранніми фруктами та овочами. Тут розташована пальмовий гай Ваи. Лассіті - сама зелена і мальовнича частина острова.

На території цієї області розташовано багато пляжів, в основному тихих, прихованих від вітру. Берегова лінія сильно порізана, тому утворює багато бухт і заток.

Найкращі пляжі Криту

Назвати найкращий пляж на Криті з твердою впевненістю можна. Для кожного відпочиваючого він свій. Всі вони по-своєму красиві і унікальні, і острів Крит ними славиться.

Кожен пляж на острові Крит по своєму гарний і унікальний.

Більшість туристів віддає перевагу відпочинку на пляжі з м'яким пісочком. Вибір з таких пляжів дуже великий. Перевага їх в тому, що вони завжди чисті, щоранку технічні працівники розчісують пісок граблями.

Але є і такі туристи, яким більше до душі пляжі галькові. Безсумнівно, галька дуже корисна для ніг і спини.

Практично всі пляжі добре впорядковані, обладнані атракціонами.

Кращі пляжі Криту на ФОТО

  1. пляжі Ханьи
    • Елафонісі - відомий серед російських туристів. Пляж практично нічим не обладнаний, але саме цим він і приваблює. Нагадує окремий острівець, не схожий на інші пляжі. Самітність і пісок з рожевим відливом надає йому особливу привабливість. Пляж добре укритий від вітру, тому вважається найбезпечнішим для відпочинку з маленькими дітьми.
    • Лагуна Балос - тут знаходяться кращі піщані пляжі на Криті, та й у всій Греції, з піском ніжно-рожевого кольору за рахунок уламок морських черепашок. У морі вода завжди тепла, дрібне дно. Але потрапити туди можна на кораблі або по грунтовій дорозі.
  2. пляжі Ретімно
    • Agia Galini Beach - пляж, відмінно підходить для занять водними видами спорту.
    • Amnissos Beach - гарний пляж, поруч з яким знаходяться рибні ресторани, де можна скуштувати страви з найсвіжіших морепродуктів.
    • Damnoni Beach - «дикий» пляж, сподобається любителям відокремленості і тиші.
    • Preveli Beach - пляж, що приваблює єдиним в Європі дикорастущим пальмовою лісом.
    • Балі - пляжі, розташовані в красивому затоці. На Балі знаходяться кращі пляжі Криту для відпочинку з дітьми, адже вони розташовані в тихих бухтах з теплою водою і пологим дном.
  3. пляжі Іракліон
    • Golden Beach - гарна назва говорить за себе, воно означає відразу три мілководних пляжу. Дуже добре підходять для відпочинку з маленькими дітьми. Але в розпал сезону пляжі дуже багатолюдні.
    • Matala Beach - пляж довжиною 300 метрів. Славиться серед усіх пляжів в Греції мілководдям і найчистішим піском.
    • Мононафтіс - маленька затишна бухта, закрита від вітру і хвиль. Пляж піщано-гальковий, на ньому є парасолі і шезлонги, а також різного рівня готелі та таверни.
  4. пляжі Лассіті
    • Agios Nikolaos Beach - гальковий пляж, на якому можна знайти все для повноцінного відпочинку.
    • Пляж Ваи - унікальний пальмовий пляж. Знаходиться в заповідній зоні.
    • Ліваро - галькові пляжі, практично нічим не обладнані, що не багатолюдні, поблизу немає навіть таверн і готелів. Якщо відпочиваючі хочуть спокою і тиші, бажають відчути єднання з природою, ліваро - те, що потрібно.

Кращі пляжі Криту на мапі

Готелі Криту з кращими пляжами

На Криті можна знайти готелі різних категорій - від досить скромних номерів до шикарних апартаментів:

  • Alianthos Beach Hotel - готель 3 зірки в рибальському селі Плакьяс. Відрізняється теплою, спокійною, душевною атмосферою.
  • Grecotel Club Marine - готель 4 зірки в селищі Панормо. Підходить для відпочинку з дітьми і навіть немовлятами. Є пляж з пологим входом в море і дитячий аквапарк.
  • Out of Blue Capsis Elite Resort - комплекс готелів 5 зірок в курортному місці Агія Пелагія. Складається з чотирьох готелів: для любителів активного відпочинку, для батьків з дітьми, для цінителів розкішного відпочинку, для бажаючих милуватися красою природи.
  • Aldemar Cretan Village - готель «все включено». Виглядає як окреме містечко. Тут, крім харчування, є майданчики для дітей, дискотеки, клуб для підлітків і активна програма розваг.

Чому люди задаються питанням що привезти з Тунісу ? Чим примітні туніські сувеніри?

Вибери собі готель Криту з піщаним пляжем 5 зірок тут .

Порівняй ціни на готелі Хорватії з піщаними пляжами https://rodtour.ru/rest/beach/oteli-xorvatii-s-peschanymi-plyazhami.html з Грецією.

Пляжі острова Крит отримали вищу оцінку екологічного стану - блакитний прапор Євросоюзу.

У більшості випадків у відпочиваючих відгуки про кращих пляжах Криту позитивні. Острів Крит - чудове місце для відпочинку з дітьми. Тут завжди найчистіше море, цілюще повітря, смачна кухня. Можна вивчити легенди і історію острова, насолоджуючись мальовничими місцями.

Опинившись на Криті, кожен відпочивальник хоче, щоб час зупинився. Дні пролітають непомітно, але незабутньо!

Ви можете знайти додаткову інформацію по темі в розділі Пляжний відпочинок .

Чим примітні туніські сувеніри?

Новости