Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бухта навазі на мапі Греції (острів Закінф): як дістатися до бухти Навайа

  1. Греція, бухта Навайа на мапі
  2. Пам'ятки бухти Навайа в Греції
  3. Як дістатися до бухти з екскурсією і самостійно
  4. Поради та рекомендації досвідчених мандрівників

Однією з найпопулярніших країн для відпочинку російських туристів є незрівнянна Греція. Людей тут приваблює не тільки красива природа, а й можливість доторкнутися до багатовікової історії цієї місцевості. Улюбленими місцями для відпочиваючих є грецькі бухти. Багато з них повністю обладнані і мають всі умови для комфортного відпочинку. Завдяки чудовій природі і високому сервісу вони вже давно увійшли в список улюблених місць для відпочинку російських туристів. Однак про існування деяких бухт, де царює дика природа, багато російськомовних гості країни навіть не здогадуються.

Греція, бухта Навайа на мапі

Бухта Навайа (Греція) розташована в затоці, на острові Закінф і омивається Іонічним морем. Головною і, мабуть, єдиною пам'яткою є старовинний піратський корабель. У літній сезон на березі можна побачити рідкісний вид водних черепах, тюленів. Для створення загального враження від місцевості необхідно відвідати оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на піщаний пляж і блакитні води. Любителі екстриму можуть зробити стрибок з кручі, висота якого сягає 255 метрів.

Любителі екстриму можуть зробити стрибок з кручі, висота якого сягає 255 метрів

Бухта навазі Греція

Де знаходиться пам'ятка (опис)? На карті бухта розташувалася в північно-західній частині острова Закінф, від столиці територію відокремлює близько 40 кілометрів. Таку відстань можна подолати за одну годину, взявши автомобіль напрокат.

Зверніть увагу! Збираючись відвідати бухту незалежно від обраного способу пересування, потрібно знати, що найвигіднішим часом для здійснення подібної екскурсії є ранковий період: з 8 до 14 годин.

Пам'ятки бухти Навайа в Греції

Бухту Навайа (або бухта навазі) з її білосніжно піщаними пляжами називають одним з найкрасивіших місць на планеті. Вона омивається Іонічним морем і знаходиться на острові Закінф. Ця місцевість оточена прямовисними скелями, висота яких, як уже було сказано, становить 255 метрів. Зараз ця територія, цікава багатьом також своєю унікальною формою, що нагадує трикутник. Вона є охоронюваним заповідником світового значення. В кінці 20 століття це місце було названо на честь Святого Георгія, як і монастир, що знаходить в прибережній зоні. Однак після події в 1980 році бухта була перейменована в Навайа, що в перекладі означає корабля.

Поліція Греції довгий час переслідувала пароплав, який перевозив заборонені в той час товари: сигарети і вино. Переслідуваним протягом усього шляху з Туреччини в Італію контрабандистам нічого не залишалося робити крім як кинути судно і сховатися в невідомому напрямку на шлюпках. Через деякий час шторм викинув корабель на берег бухти, і зараз іржаве судно є головною визначною пам'яткою Навайа. Мільйони туристів з усіх куточків землі прагнуть в це місце, щоб своїми очима побачити вікової монумент і відобразити його на фотографії.

острів Закінф

Оглядова точка, з якої відкривається вид на всю бухту навазі острів (Закінф, Греція), знаходиться на висоті 255 метрів. Любителі екстремального відпочинку організують на бухті Новайо (острів Закінф, Греція), так звані банджі-джампінгу - майданчики для здійснення стрибків з великої висоти. Вони починають свою роботу в травні і закінчують у вересні. Також варто звернути увагу на морських мешканців. У водах, що омивають бухту, живуть рідкісні морські черепахи «каретта-каретта». Тільки на берегах Навайа можна побачити, як вони виходять на сушу, оскільки ці стародавні тварини з року в рік вибирають тільки цей піщаний пляж, щоб відкласти яйця. Тут турист може побачити тюленів, що мешкають в середземноморських водах. Ці тварини відрізняються своєю допитливістю і без побоювань можуть виходити на прибережну територію. Любителі солодощів можуть придбати тут дуже смачний мед. Ціна на нього досить низька, а його якість вважається кращим у всій Греції. Починаючи з 2008 року і по даний момент на пляжі регулярно проводяться музичні фестивалі, де любителі класичної музики під шепіт хвиль можуть насолодитися творчістю іменитих діячів мистецтва.

Додаткова інформація! Найближчим населеним пунктом є невелике село волимо, що знаходиться в чотирьох кілометрах від берега. Це місце отримало широку популярність серед туристів завдяки своїм якісним килимовим виробам, яке виробляється вручну місцевими жителями.

Це місце отримало широку популярність серед туристів завдяки своїм якісним килимовим виробам, яке виробляється вручну місцевими жителями

Подорож на поромі

Як дістатися до бухти з екскурсією і самостійно

До бухті Навайа, оточеної прямовисними скелями і омивається морськими водами, можна дістатися кількома способами:

  • Наземним транспортом - багато туристів використовують автомобільний транспорт для туру до бухти. Такий спосіб є менш привабливим через віддаленість паркінгу і була пристосована дороги з гальки до самої оглядового майданчика. Однак безсумнівним гідністю такого засобу пересування є те, що турист, який приїхав самостійно за допомогою наземного транспорту, може пробути на бухті необмежену кількість часу. Варто зауважити, що не можна вбити в навігаторі «Греція бухта з кораблем» і доїхати до місця призначення. Обов'язково потрібно знати географічна назва цієї місцевості.
  • Екскурсійними катерами - цей спосіб є найбільш комфортним і поширеним. Любителі екстремального відпочинку переправляються до бухти на човнах або греблях, проте необхідно розуміти, що даний вид транспорту не гарантує абсолютну безпеку пасажирів.

Через великої висоти круч, які захищають бухту від сильних вітрів, яскраве сонце тут можна застати тільки в обідній час. Саме тому досвідчені туристи радять дістатися до Навайа не пізніше полудня.

Саме тому досвідчені туристи радять дістатися до Навайа не пізніше полудня

Екскурсії на острів Закінф

Поради та рекомендації досвідчених мандрівників

Через низьку температуру води купання в прибережних водах заборонено.

Для деяких туристів, в залежності від вибору готелю, ціна такої екскурсії входить в путівку. Для інших же вартість на дорослий квиток може варіюватися від 15 до 20 € *.

При виборі подорожі за допомогою морського транспорту не слід вибирати великі кораблі з місткістю понад 400 осіб. Ідеальним засобом пересування до бухти є маленькі катери, які можна взяти в оренду як для невеликої компанії з 4-5 чоловік, так і для індивідуального подорожі. Досвідчені мандрівники радить почати екскурсію по бухті з оглядового майданчика, і вже після спуститися до корабля. Багатьох приводить у захват дикий пляж, який омивається бірюзовими водами. Дістатися сюди можна з порту Агіос Ніколас. Тривалість такої подорожі складе 3 години. Вартість може варіюватися в залежності від віку: дитячий квиток на катер обійдеться в 10 € *, дорослий - 15 € *. На екскурсію виділяється 1 годину. Однак купуватися тут не вийде: температура води значно нижче, ніж на інших пляжах цього острова і глибина вище. На зворотному шляху катер зробить кілька невеликих зупинок у блакитних печер, де можна викупатися.

На зворотному шляху катер зробить кілька невеликих зупинок у блакитних печер, де можна викупатися

Прогулянки на теплоходах

Для тих, хто подорожує по острову на машині, слід звернути увагу, що паркінг знаходиться на значній відстані від оглядового майданчика. Також важливо знати, що спуск до пляжу не пристосований для людей з обмеженими можливостями. Використання дитячої коляски також виявиться неможливим.

Додаткова інформація! Для відвідування бухти необхідно вибрати зручну, бажано закрите взуття, оскільки дрібна галька на шляху до оглядового майданчику може значно ускладнити процес ходьби. Слід відразу приготуватися до того, що вже о 11 годині бухта буде повністю заповнена цікавими туристами. Також багато досвідчені мандрівники вже відвідали бухту скаржаться на велику кількість сміттєвих відходів, залишених після відвідувачів бухти. На останках корабля російські туристи також не забули залишити свій слід: на корпусі корабля красуються написи в стилі «тут був я».

Вибираючи між знаменитими курортами, в першу чергу слід визначитися з бажаним видом відпочинку. Для тих, хто любить спокійні подорожі з пізнанням нового і дотиком до багатовікової історії, однозначно слід вибрати Грецію. Для тих, хто збирається провести свою відпустку на острові Закінф, рекомендується відвідування бухти Навайа. Тут не тільки можна насолодитися красою дикої природи, а й доторкнутися до старовинного піратському кораблю. Слід відразу ж вибрати найбільш підходящий спосіб пересування з двох можливих. Це дозволить значно заощадити кошти, наприклад, купивши путівку, в яку вже входить дана екскурсійна програма. Відвідування бухти не рекомендується з колясками, оскільки умови спуску з оглядового майданчика не пристосовані до цього.

* Ціни актуальні на вересень 2018 р

Новости