Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бухта Халонг: світ дивовижних островів

  1. Типи круїзів по бухті
  2. Маршрути круїзів по бухті Халонг
  3. Круїзні компанії і ціни на круїзи по бухті Халонг

Бухта Халонг - найдивовижніша визначна пам'ятка В'єтнаму. У всьому світі не знайти другий такий бухти! Саме тому вона занесена в список об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Бухта Халонг

Разом з річкою Амазонка (Південна Америка), водоспадами Ігуазу (Аргентина / Бразилія), підземною річкою (о. Палаван, Філіппіни), горою Стіл (Південна Африка), островом Джеджу (Корея) і Комодо (Індонезія), бухта Халонг визнана одним з семи природних чудес світу в 2011 р

Палаван, Філіппіни), горою Стіл (Південна Африка), островом Джеджу (Корея) і Комодо (Індонезія), бухта Халонг визнана одним з семи природних чудес світу в 2011 р

Сьогодні я розповім вам які існують типи круїзів, їх маршрути і як дістатися в бухту. А перед цим розповім вам красиву легенду про бухті.

Давним-давно, коли в'єтнамський народ боровся з китайськими загарбниками, до них на допомогу прийшло сімейство драконів, які стали випльовувати дорогоцінні камені, що перетворювалися на острови, які несподівано виникли перед йдуть в море китайським судами і розбили їх на друзки. Після перемоги дракони вирішили залишитися в цих місцях. Глава сімейства оселилася в бухті, яку з тих пір називають Халонг, що в перекладі з в'єтнамського означає «там, де дракон спустився в море».

За іншою легендою острів Халонг був створений великим драконом. Він завжди жив в горах, коли ж він вийшов, то продовбав хвостом долини і улоговини різноманітної форми. Після його занурення в море місця, викопані його хвостом, заповнилися водою, і залишилися тільки маленькі острівці землі.

На площі в 1500 кв. км розкинулося близько 3000 островів. Найбільший з них - острів Кат Ба і Туан Чау, на яких вже побудовано безліч готелів і Резорт, і це не межа. Практично всі острови не мають пляжів (на відміну від островів в Ель Нідо ), Частково через це в бухті настільки популярні круїзи.

Кризові в бухті настільки багато, що їх навіть складно порахувати. Бухта Халонг - це в'єтнамська Мекка. Сюди приїжджає величезна кількість туристів з усього світу, тому круїзний бізнес тут не згасне ніколи.

Типи круїзів по бухті

Величезна кількість турагентств в Ханої пропонують круїзи кожен день. Існує 3 типи круїзів:

  • одноденний
  • Дводенний (1 ніч на кораблі)
  • Триденний (2 ночі на кораблі або 1 ніч на кораблі і 1 на суші)

Найбільш популярний - дводенний тур. Тільки уявіть собі: прокинутися на кораблі в оточенні моря і островів. Це того варто! Ми перевірили!

У всіх круїзів практично однакова програма. Не залежно який тип круїзу ви виберете вас заберуть вранці з готелю в Ханої і привезуть назад, таким чином не потрібно переживати про транспорт і своє дозвілля. У мене спочатку була думка провести кілька днів на острові Кат Ба, забронювавши там готель з видом на бухту, але приїхавши в Ханой ми не змогли встояти від спокуси круїзу, де тебе візьмуть за ручку і відвезуть по найкрасивіших куточків бухти, все покажуть і розкажуть . Та ще й погодують, так що не треба буде ламати голову в пошуках кафе. Я хоч і любитель самостійного відпочинку, але все-таки іноді хочеться відпочити від планування і щоб за тебе все вирішили У всіх круїзів практично однакова програма

Я хоч і любитель самостійного відпочинку, але все-таки іноді хочеться відпочити від планування і щоб за тебе все вирішили

З одноденним туром все гранично просто: вже є намічений маршрут, по якому вас покатають по бухті. Тут не варто розраховувати на якісь «вах» -Умови. Корабель буде дуже простенький і сервіс буде відповідний. Я десь бачила, що хлопці радили брати саме цей варіант, тому що більш одного дня там робити нічого. Хоча по факту, в одноденному турі ти проведеш близько 3х максимум і з натяжкою 4-х годин в бухті.

Хоча по факту, в одноденному турі ти проведеш близько 3х максимум і з натяжкою 4-х годин в бухті

Найоптимальніший варіант на мою думку це 2 дні і 1 ніч. В цьому випадку у вас буде близько 24 годин в бухті. Останній, третій варіант, де ви проведете 3 дня в бухті Халонг менш популярний, але при цьому буде можливість подивитися максимальну кількість островів в бухті.

Маршрути круїзів по бухті Халонг

Існує 2 основні маршрути по бухті Халонг: в західній і східній (з відвідуванням острова Ті Топ) частини бухти. При виборі круїзу обов'язково дивіться карту, так ви зможете показати менеджеру свої зацікавленість і вам зможуть запропонувати цікавий круїз, як було в нашому випадку (про це в наступній статті). Ось приклади маршрутів:

Маршрут на 2 ночі і 1 день без острова Ті ТопМаршрут на 2 ночі і 1 день без острова Ті Топ

Маршрут на 2 ночі і 1 день з ночівлею біля оМаршрут на 2 ночі і 1 день з ночівлею біля о.Ті Топ

Острів Тітоп (або Титов) знаходиться в дуже мальовничому місці бухти. На самому острові є оглядовий майданчик звідки відкривається непередаваний вид на красу бухти. Кожне фото, зроблене з оглядового, заслуговує бути листівкою! На острові є ще й пляж, на якому можна відпочити і позасмагати в жарку погоду.

А ось приклад маршруту одного з круїзів на 3 дні і 2 ночі:

А ось приклад маршруту одного з круїзів на 3 дні і 2 ночі:

У триденному варіанті передбачена зупинка на острові Кат Ба з відвідуванням національного парку. Вас провезуть через весь острів до північного порту Кат Ба, де буде чекати ваш корабель. На цьому ж острові при бажанні можна залишитися на ніч, замість ночівлі на кораблі.

Круїзні компанії і ціни на круїзи по бухті Халонг

Я вже говорила, що круїзних компаній дуже багато. У кожної кілька кораблів різного класу і рівня.

Вибираючи круїз дуже важливо знати який рівень сервісу ви хочете. Нам дуже пощастило з менеджером турфірми, яка запропонувала нам відразу кілька варіантів круїзів і по кожному розповіла про рівень сервісу. Виявляється, не скрізь у вартість включена вода і напої. Про це краще уточнити заздалегідь, тому що на кораблі ціни відповідні і маленька пляшка води може коштувати пару доларів. У вартість нашого круїзу була включена вода, але по факту нам видали 2 пляшечки по 0,5. Добре, що ми взяли ще з собою.

Від вартості круїзу залежить ще і рівень їжі: чи не на кожному кораблі вам запропонують шведський стіл на сніданок або подаватимуть морепродукти на вечерю. А тепер трохи про ціни.

Корабель Gray Line Cruise

Вартість на одноденну екскурсію в середньому становить 20 дол за людини. У вартість буде включено трансфер з Ханоя, обід на кораблі і вхідні квитки на острови бухти. Нижче я приведу список 6 основних компаній і вартості на круїзи на 2 і 3 дні.

Halong Budget Tours - 2д / 1н -> 40 дол; 3д / 2н -> 60 дол

Aloha 3 * - 2д / 1н -> 64 дол; 3д / 2н -> 89 дол

Halong Golden Sun Cruises 3,5 * - 2д / 1н -> 130 дол; 3д / 2н -> 170 дол

Корабель Oasis Bay Cruise

Dugong Halong Sail 3 * - 2д / 1н - 72 дол; 3д / 2н - 89 дол

Golden Bay Cruises 3 * - 2д / 1н - 75 дол; 3д / 2н - 89 дол

Seasun Cruise 3,5 * - 2д / 1н - 69 дол; 3д / 2н - 99 дол

Вартості триденних круїзів вказані з однієї вночі на кораблі, а другий на острові. Цей варіант вважається більш дешевим, ніж провести 2 ночі на кораблі.

Корабель A Class CruiseКорабель Golden Phoenix Cruise

Ціни на сайтах круїзних компаній вище. Краще знайти офіс турфірми і на місці домовлятися про ціну, працівники досить охоче роблять знижки. Бронювати круїз краще за 2-3 дні до бажаної дати відправлення. Охочих відправитися в круїз дуже багато і місця на кораблі закінчуються досить швидко.

Корабель Bbaya Cruise (є кілька типів човнів)Корабель Bbaya Cruise (є кілька типів човнів)

Ось ще ціни, які ми побачили на пірсі острова Туан Чау. Можливо інформація буде корисна якщо ви захочете відправитися туди самостійно.

Про нашому досвіді поїздки по бухті Халонг читайте тут .

Буду рада відповісти на ваші запитання Буду рада відповісти на ваші запитання

Новости