Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

бухта Балос

  1. Як дістатися до бухти Балос
  2. Інфраструктура і можливості

Вдосталь погулявши під палючим сонцем по піратської фортеці і вивчивши острів Грамвуса , Ми повернулися на корабель щоб відправитися на другу частину нашої подорожі - бухту Балос.

Бухта Балос вважається найяскравішою і такою, що запам'ятовується пам'яткою Криту. Одна з причин цього - в цьому місці провели частину свого медового місяця принц Чарльз і принцеса Діана. І до сих пір знімки бухти можна зустріти практично у всіх туристичних журналах або рекламних проспектах. Її особливість - це унікальне розташування. Бухта закрита з трьох сторін скелями, тому в цьому місці море завжди спокійне навіть під час невеликих штормів.

Бухта закрита з трьох сторін скелями, тому в цьому місці море завжди спокійне навіть під час невеликих штормів

Вид з бухти Балос на острів Грамвуса

Але головна особливість - це природа. Ступивши на берег, відразу видно вулканічне походження острова. Хвилі застиглої лави створюють непередаваний «позаземної» пейзаж.

Застигла вулканічна порода

Але основне - це вода. Бухта знаходиться в місці злиття трьох морів. І кажуть, що якщо постаратися, то можна розрізнити до двадцяти відтінків води. Дуже незвичайні і невеликі озера, які утворилися на перешийку. Їх глибина - від сили пів метра. І це одне з найпопулярніших місць для фотографій.

І це одне з найпопулярніших місць для фотографій

Вода в морі також кристально чиста. Багато хто любить пірнати з маскою в цих місцях. Правда, дивитися під водою тут майже нічого. Все-таки, це не Червоне Море. Але невелика глибина бухти дозволяє спокійно плескатися у воді навіть маленьким дітям. Правда, варто бути обережними на слизьких каменях.

пляж Балос

І як же можна було забути про знаменитий рожевий пісок, що утворився за рахунок кольору відмерлих дрібних черепашок, які за сотні років перемололи морем і утворили таке незвичайне природне явище!

Панорама бухти Балос

Як дістатися до бухти Балос

Бухта Балос знаходиться на північно-західній частині острова поруч з островом Імері Грамвуса.

Основний спосіб щоб дістатися до бухти - це паром, що йде з порту Кіссамос. Квиток на пором включає в себе відвідування острова Грамвуса, і подальшу зупинку на пляжі Балос. Основні особливості даного варіанту я вже описав в попередній статті про острів Грамвуса .

Пором в бухті Балос

Але так як на відміну від Грамвуса, в бухту Балос можна потрапити з боку острова по землі. Для цього потрібно проїхати по грунтовій дорозі по півострову до своєрідної парковки. І потім спуститися пішки. Але в цьому варіанті є кілька моментів:

  • Жодна страховка на орендовані автомобілі не покриває пошкодження днища і коліс. Багато компаній прямо прописують заборона їзди по грунтових дорогах.
  • Дорога дуже вузька, і при щільному русі, вам буде дуже важко розійтися з зустрічною машиною або розвернутися. При цьому дорога йде прямо вздовж обриву, що істотно збільшує ступінь ризику.
  • Спускатися з гори потрібно буде за звичайною гірській стежці. Так що якщо раптом вирішите скористатися цим варіантом - подбайте про гарного взуття.

Інфраструктура і можливості

Що було незвично для нас після прибуття на пляж Балос, так це наявність безкоштовних лежаків і парасольок. Їх звичайно ж, не вистачало на всіх. А частина була вже зайнята прибулими наземним шляхом. Але вони були. Так що майте це на увазі, і якщо хочете позасмагати, то займайте місце в перших рядах при виході з порома.

З цивілізації, на схилі гори є дуже маленьке то-ли кафе то-ли міні магазинчик. Більше нічого. зате є геокешерскій тайник .

зате є   геокешерскій тайник

Ця поїздка була найбільше запам'яталась з усіх екскурсій по Криту навіть незважаючи на те, що ніби як не дуже сильне сонце досить пристойно мене підсмажити.

Новости