Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Балаклавська бухта (Україна)

Балаклавська бухта - це популярна ландшафтна пам'ятка Криму

Балаклавська бухта - це популярна ландшафтна пам'ятка Криму. Раніше тут проживали турки греки, таври, римляни. Кожен етнос залишив свій відбиток на бухті, яка відома як «Бухта символів».

Часто це місце порівнюється з гаванню в знаменитій «Одіссеєю» Гомера. У східній частині можна побачити руїни Генуезький фортеці. Чи не огляд на те, що бухта трохи вигнута, але тим самим привертає увагу мандрівників. Вчені стверджують, що Балаклавська бухта утворилася поле розкладання земної поверхні, тому її глибина перевищує 1500 метрів. Довгий час Балаклава була закритим містом, недоступним для відвідувачів.

Прямуючи в Балаклаву, туристи повинні пам'ятати, що тут переважає спокійна і тиха атмосфера, просякнута сонцем, морем і свіжими квітами. Також необхідно взяти з собою продукти і речі, щоб комфортно провести свій відпочинок без зайвої метушні. Якщо ви відвідаєте Балаклаву, то LifeGid радить відвідати вам і ще одне диво Криму - це Карадаг - місце яке не описати словами.

Балаклаву знає кожен житель Європи, оскільки в ній відображаються назви вулиць, станцій, бульварів у Франції, Туреччині, Англії Австралії. Саме тут зароджувалися і поширювалися перші легенди і міфи греків, римлян. Вважається, що ця пам'ятка насичена чимось фантастичним. До слова, назва бухти з турецького переводиться як рибне місце. Ця назва повністю виправдовує себе. оскільки тут водиться різноманітна риба, створені дайвінг клуби, відкрито безліч ресторанів. Тут же знімалися знамениті фільми: «Сафо», «Людина-амфібія».

Варті уваги старі дворянські особняки, що належать російським аристократам Юсуповим - Наришкіним.

У стародавні часи, а саме в 7 столітті до нашої ери на території Балаклавської бухти розміщувалися таврійські поселення, потім тут облаштувалися римляни, які і заклали перші аспекти сучасної цивілізації.

Але крім бухт, в Криму є унікальні печери, які заманять будь-якого туриста своєю красою, такі як: Печера Оптимістична і Печера Мармурова .

Як вже було сказано, Балаклавська бухта описується в багатьох літературні твори, а також в нарисах відомих людей, наприклад в оповіданнях В. Жуковського поминається: «там хвиль ніколи не великих немалих немає, там рівниною гладкою лоно морське сяє».

Жуковського поминається: «там хвиль ніколи не великих немалих немає, там рівниною гладкою лоно морське сяє»

За останні 50 років Балаклавська бухта стає центром уваги не тільки серед місцевих жителів, а й туристів з інших країн. Всіма її аспектами можуть милуватися в будь-який час. Можна сміливо стверджувати, що відпочинок в Балаклавській бухті стане незабутнім своїми виноградними долинами, легкими бризками моря і глибокою історією наших предків.

Можна сміливо стверджувати, що відпочинок в Балаклавській бухті стане незабутнім своїми виноградними долинами, легкими бризками моря і глибокою історією наших предків

Новости