Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як не потрапити в статус «з бухти барахти» і заздалегідь спланувати відпустку

  1. Починати треба з мрії.
  2. Тепер потрібно скласти план для підготовки.

Аеропорт ... Стук маленьких коліщат валізки. За вікном проїжджають літаки, рухаючись в сторону злітної смуги. Очима шукаєш свій літак, який же з них? А опинившись на борту під час зльоту, коли в віконці дерева і будинки стають іграшкових розмірів, легко зітхає і вимовляєш «Нарешті-то, відпустку ...» Знайомі відчуття?

Відпустка - це прекрасний час для того, щоб зітхнути вільно. Для кого-то це зміна обстановки, для інших - повна ізоляція, для третіх - струс. І часом буває нелегко його спланувати так, як хочеш. Адже планування - це ціле мистецтво. Хоча, я знаю таких людей, які люблять експромти і абсолютно нічого не планують, розраховуючи на випадок. І в цій статті я розповім про планування відпочинку в принципі і зокрема за кордоном.

Отже, з чого ж почати?

Починати треба з мрії.

Починати треба з мрії

Дозвольте собі політати в хмарах, відірватися від реальності. Чого хоче ваша душа, чим хочете себе здивувати? А тепер більш конкретно. Відповідайте собі на питання:

  • Де я хочу провести відпустку?
  • З ким?
  • Коли?

На питання «Де я хочу провести відпустку», думаю, мало у кого виникнуть труднощі. В принципі, точно так же, як і з питанням «З ким?». А ось з питанням «Коли?» Зазвичай виникають труднощі.

Нікого не здивую, якщо напишу, що самий піковий період відпусток - це літньо-осінній час. А скажіть, чи хочеться вам відпочивати разом з натовпом таких же відпочиваючих, які теж розраховували, що натовпу не буде? Тоді намагайтеся планувати зручне особисто для вас час або вибирайте країни, де можна погріти пузо і в січні.

Багато компаній практикують планування відпустки співробітників на рік і збирають інформацію зазвичай в період новорічних свят. Це дуже хороший час для того, щоб узгодити з керівництвом бажані дати своєї відпустки заздалегідь і планомірно до нього підготуватися.

Зверніть увагу, що бюджет відпустки багато в чому залежить від того, в якій країні ви хочете його провести. Точно також на вибір місця впливає період відпочинку. Наприклад, Ви хочете відправитися на відпочинок в Індію. І якщо поїдете туди в червні, то побачите країну крізь стіну тропічних дощів.

І якщо поїдете туди в червні, то побачите країну крізь стіну тропічних дощів

Тепер потрібно скласти план для підготовки.

Тут я хочу підкреслити, що пишу цю статтю для людей, які хочуть отримати саме те, про що щиро бажають (а не як вийде), і хочуть спланувати відпустку власними силами. Звичайно, ви завжди можете скористатися послугами туристичних фірм, які організують ваш відпочинок за кілька днів, беручи на себе всі формальності, але підготуватися все одно потрібно.

Основну частину відпускного бюджету тягне на себе переліт. І пам'ятайте, що чим раніше ви придбаєте квитки, тим дешевше вони будуть. Насправді дуже багато авіалінії планують рейси за півроку, що дає можливість придбати їх за доступною ціною. Також варто враховувати, якщо ви подаєте документи на візу і є ймовірність, що не отримаєте її - щоб не втрачати грошей на покупку квитків багатьом посольствам досить надати дані про їх резервування.

А далі вже, по стандартним графіком: пошук і бронювання готелю, збір документів на візу і отримання візи (при необхідності), оформлення страховки, і інші моменти підготовки, пов'язані з особливостями країни.

І насправді, щоб нічого не упустити, варто накидати покроковий план . Такий список бажано складати результатами, тобто ніщо потрібно зробити, а що отримати. І дата, яка стоїть навпроти кожного пункту - це не дата, коли ви будете це робити, а дата, коли ви отримаєте кінцевий результат.

Наводжу ось такий приблизний план дій для розміреним підготовки до відпустки на островах 9-23 липня.

  1. Узгодження часу відпустки на літо - 30 січень
  2. Авіаквитки - 10 квітень
  3. Візовий збір - 15 квітень
  4. Передоплата готелю - 20 квітень
  5. Оформлення страховки - 20 квітень
  6. Збір документів на візу - 30 квітня (один з найбільш час витратних пунктів)
  7. Переклад документів на іспанську мову - 2 травня
  8. Подача документів на перевірку в турагентство - 4 травня
  9. Подача документів на візу - 5 травня
  10. Віза - 15 травня
  11. Заява на відпустку
  12. Дізнатися правила перевезення ручної поклажі (летимо без багажу) - 15 червень
  13. Підготуватися згідно з умовами по перевезенню ручній поклажі (придбати пляшечки для ємності по 100 мл, м'яку пилочку для нігтів і т.д.) - 30 червень
  14. Скласти список, що беремо і що потрібно придбати по прильоту - 05 липень
  15. Скласти чемодан - 8 липня
  16. Зважити валізу (не більше ніж 10-ти кг) - 8 липня

Якщо ж відпустка вже на носі, а ваш план складається тільки з 3-х кроків (квитки, готель, чемодан), то не дивуйтеся, що щось може піти не так. Хоча, якщо ви любите виходити з непередбачених обставин, то такий план якраз для вас.

При цьому хочу додати, що саме взимку варто починати планувати відпустку на літо-осінь. Пам'ятайте, такий план дозволяє вам спиратися на ці дії, як на контрольні точки і вчасно орієнтуватися в підготовці, щоб нічого не упустити. Також не варто забувати, що в план потрібно закладати час для форс-мажорів, якщо щось піде не так - у вас буде зазор часу, щоб встигнути вирішити проблему.

І, звичайно, не засмучуйтеся, коли доводиться вносити зміни. План повинен бути гнучким і це нормально, коли він змінюється. Завдання плану - допомогти, а не засмучувати. Головне, щоб він привів вас до бажаного результату. І, повірте, ваш відпочинок буде набагато «смачніше», якщо ви докладете зусиль до його підготовці.

Бажаю вам яскравого відпочинку в будь-який час року і незабутніх вражень!

Очима шукаєш свій літак, який же з них?
» Знайомі відчуття?
Отже, з чого ж почати?
Чого хоче ваша душа, чим хочете себе здивувати?
З ким?
Коли?
А скажіть, чи хочеться вам відпочивати разом з натовпом таких же відпочиваючих, які теж розраховували, що натовпу не буде?

Новости