Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як доїхати до Очамчири

Очамчира - невелике приморське містечко Абхазії, його назва в перекладі з турецької означає «самшітовая гай» Очамчира - невелике приморське містечко Абхазії, його назва в перекладі з турецької означає «самшітовая гай». Очамчирський район колись славився своїми сільськогосподарськими угіддями - чайними, тютюновими та горіховими плантаціями. У 70-80-х роках тут був досить розвинений комплекс туристичних послуг. На сьогоднішній день місцевість досить провінційна, багато будинків тільки почали відновлюватися після військових дій 1991-1992 рр.

Але незважаючи на те, що туристична інфраструктура Очамчири і її передмістя поки далекі від розвиненої, певні переваги перед іншими абхазькими містами тут все ж знайдуться. По-перше, тут дуже тихо - немає галасливих натовпів туристів і потоку екскурсійних автобусів, дискотек і гучної музики, по-друге, природна краса Очамчирського району і разом з тим безпосереднє розміщення на березі приваблюють сюди тих, хто шукає усамітнення у моря і хоче близькості до природи, по-третє, ціни на розміщення тут навіть нижче, ніж в демократичному Сухумі. По-четверте, в Очамчирському районі зосереджена маса цікавих пам'яток Східної Абхазії - відомі далеко за межами республіки християнські храми, руїни древніх фортець, неймовірні печери і водоспади. Також по всьому району зустрічаються виходи на поверхню гейзерів і цілющих грязей. Для туристів в цих місцях обладнані різнорівневі басейни і лавки для масажу водними струменями за принципом душа Шарко.

Чимало цікавих і «смачних» поселень в Очамчирському районі, які можна і потрібно відвідати. Це «медові» села, де найкраще купувати чистий абхазький мед, в тому числі в сотах, «горіхові» села, де можна купити фундук, а також загадковий, зелений і гарне місто Ткуарчал, розташований в гірській улоговині.

Щоб доїхати до Очамчири вам буде зручніше за все спочатку дістатися до столиці Абхазії - міста Сухумі. Відстань від Сухумі до Очамчири - 50-55 км.

Можна прилетіти авіарейсом в Адлер і дістатися до кордону Росії з Абхазією з аеропорту на громадському транспорті або на таксі. Найкраще звичайно попередньо замовити трансфер-зустріч - за допомогою цієї послуги можна відразу доїхати до вашого місця розміщення в Очамчирі. Трансфер пропонують готелі, де ви розміщуєте або спеціалізована транспортна компанія Абхазії - це дуже зручний спосіб дістатися прямо до готелю або гостьового будинку, особливо для туристів приїхали групами, з великим багажем, і для тих, хто подорожує з дітьми.

Також можна прибути в Адлер і на поїзді - вони слідують з багатьох міст Росії і одним з описаних вище способом дістатися з ж / д вокзалу до кордону.

Кордон Росії з Абхазією в тому і в іншому випадку пасажири переходять пішки. Вже на території Абхазії можна скористатися послугами громадського транспорту, який їде до Сухумі чи спробувати довіритися таксисту-приватного підприємця, якщо він і погодиться повезти вас в Очамчира - то досить дорого - ціни від 3500 руб. і вище.

Кордон можна перетинати та перебуваючи в транспорті, для цього вам потрібно купити квитки на прямі потяги до Сухумі з Москви, Санкт Петербурга і Воронежа. Влітку вони курсують частіше. Або як варіант - поїздка на рейсовому автобусі з Росії до Абхазії. Перевірка документів у цьому випадку здійснюється в вагонах поїзда або салоні автобуса - пасажири на кордоні не виходять з цього транспорту.

На жаль, прямого потягу до Очамчири немає - поїзди з Росії до Абхазії доїжджають лише до кінцевої станції в Сухумі. Рейсові автобуси з російських міст, які перетинають кордон також слідують тільки до столиці Абхазії.

Однак, ж / д вокзал і автовокзал в Сухумі знаходяться в одному місці, тому, зійшовши з поїзда або рейсового автобуса, можна спробувати відразу ж виїхати на маршрутці на Очамчира - влітку вони курсують туди 3-4 рази на день. Можна зробити і таким чином - доїхати до ринку від вокзалу на будь-якому виді громадського транспорту і пересісти на маршрутки, які відправляються з ринку і йдуть до Очамчири. Але потрібно встигнути зробити це до 15.00 - пізніше маршруток вже не буде. Приватне таксі також може довезти вас до Очамчири - вартість приблизно 1500 рублів за машину.

Ну і нарешті, ще один відносно зручний варіант поїздки - ваш особистий транспорт. Але крім того відстані, яку вам доведеться подолати до кордону Росії з Абхазією, додайте до свого шляху до Очамчири ще приблизно 160 км. Звертаємо вашу увагу на те, що в пік сезону на кордоні ви можете простояти в автомобільній черзі кілька годин. Варто бути гранично уважними - на трасі в Абхазії вам зустрінеться близько десятка постів ДАІ. Також майте на увазі, що через 10-15 км після Сухумі якість дорожнього покриття кілька погіршиться.

На кордоні пасажири виходять і перетинають її пішки, водій тим часом також проходить перевірку і ставить ТЗ на тимчасовий облік. Потім, уже на боці Абхазії потрібно буде виїхати на федеральну трасу і слідувати прямо, нікуди не звертаючи протягом приблизно 2-х годин до Сухумі. По дорозі ви проїдете Гагру, Гудауті і Новий Афон. У Сухумі, слідуючи по головній дорозі, вам потрібно буде виїхати на Кодорську шосе, яке через 4 км перетвориться в Абжуйское шосе, проїхати ще близько 50 км (дорога знову пряма, без поворотів) до дорожнього покажчика Очамчира, повернути праворуч і проїхати ще 3 км до центру міста.

Якщо ви приходите в Адлер на вокзал або аеропорт і замовили номер в одному з готелів або гостьових будинків Очамчири, радимо скористатися послугою трансфер - зустріч гостей. У цьому випадку вас зустріне і довезе до місця розміщення машина спеціалізованої транспортної компанії, причому ця послуга може бути надана в різних видах.

Наприклад, компанія «Гаруда-експрес» пропонує два типи трансферу на вибір: збірно-груповий і індивідуальний трансфер від аеропорту і ж / д вокзалу Адлера. Послуга збірно-групового трансферу дуже вигідна - ви платите тільки за своє місце в комфортабельному автобусі, так як кілька туристів, які замовили попередньо собі місця, збираються в ньому до певного часу і слідують разом з вами до свого готелю або гостьового будинку.

Послуга індивідуальний трансфер зручніше, але і дорожче - за вами в аеропорт або на ж / д вокзал приїжджає автомобіль до призначеного вами часу і відвозить до місця розміщення. Компанія може запропонувати вам на вибір звичайну легкову машину, машину преміум-класу, сімейний мінівен або навіть великий спринтер.

Зробити онлайн-замовлення будь-якого виду трансферу від компанії «Гаруда-експрес» можна тут: http://www.abhaztaxi.ru/zakazat-transfer-v-abkhaziyu.html

Якщо ви їдете в Очамчира на особистому транспорті, ми розповімо вам, як дістатися до кількох готелів в прибережній смузі міста і його околицях.

Один з найвідоміших відомих пансіонатів Очамчири - пансіонат «Евкаліптова гай» Один з найвідоміших відомих пансіонатів Очамчири - пансіонат «Евкаліптова гай». Він знаходиться в селищі Киндизька сільська адміністрація або Кіндгі, на 25 км на південь від Сухумі. Пансіонат розташований на 5-ти га в мальовничій морської бухті, на території евкаліптової гаї і пропонує своїм гостям цілорічне розміщення в 2-х поверхові котеджі на береговій лінії. На території комплексу є стоянка, їдальня, бар і літнє кафе на березі, національний ресторан, дискотека з караоке, банкетний зал, медпункт, продуктово-господарський магазин, басейн, сауна, масажний кабінет, дитячий і волейбольний майданчики. Пансіонат «Евкаліптова гай» підходить для тихого і спокійного сімейного відпочинку. Адреса об'єкта - Очамчирський район, селище Киндизька сільська адміністрація (Кіндгі). Щоб доїхати до об'єкта, вам потрібно взяти курс на виїзд з Сухумі на Кодорську шосе, і проїхати по ньому близько 30 км, не пропустити справа вивіску село Киндизька сільська адміністрація, повернути праворуч, до моря і ще через 1 км повернути праворуч, тут вам допоможе покажчик « пансіонат «Евкаліптова гай». Неподалік, в евкаліптової гаю ви побачите пар від гейзерного джерела.

Готель «Самшит 555» знаходиться в самій Очамчирі в невеликому парку на в'їзді в місто. Це тихе і затишне місце для сімейного відпочинку на березі моря. Готель працює цілий рік. На його території є стоянка, ресторан національної кухні, магазин, прокат пляжного і спортивного інвентарю, надаються екскурсійні послуги. Адреса готелю - м Очамчира, вул. Б. Шінкуба, д 159. Доїхати до готелю «Самшит 555» можна таким чином - в'їхавши в Очамчира на першому перехресті повернути праворуч до лікарняного скверу, потім головна дорога піде наліво. Практично до берега моря потрібно їхати прямо і перед виїздом на берег знову повернути по головній дорозі направо і проїхати прямо вздовж моря 1,5 км, до вулиці Шінкуба, на якій знаходиться готель - сучасне 3-х поверховий будинок.

Спортивно-готельний комплекс «Перлина» побудований в 2015-му році на березі моря в Очамчирі. Він ідеально підходить для заїзду спортсменів, а також активного та сімейного відпочинку. На території комплексу є стоянка, їдальня, конференц-зал, камера зберігання, тренажерний зал, зал для боротьби та боксу, стіл для настільного тенісу і прокат пляжного інвентарю. Гостям пропонуються персональні тренування і екскурсійні послуги. Курортна інфраструктура навколо комплексу - субтропічні парки, магазини, кафе і ресторани. Також неподалік розташовується спортивний комплекс з майданчиками, обладнаними для гри в футбол, волейбол і баскетбол, центральний стадіон і міні-стадіон. Адреса спортивно-готельного комплексу «Перлина» - м Очамчира, вул. Воронова, д. 25. Щоб знайти об'єкт, вам потрібно, в'їхавши в Очамчира на першому перехресті повернути праворуч до лікарняного скверу, потім дорога піде наліво. Практично до берега моря потрібно їхати прямо і перед виїздом на берег повернути по головній дорозі наліво, проїхати 500 м до адміністрації міста, за нею повернути праворуч, через квартал повернути ліворуч і виїхати на вулицю Воронова, через 300 м праворуч від вас буде будівля готелю « перлина ».

Новости