Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Іспанії: Коста-Брава дешевше Криму!

Відпочинок в Іспанії Відпочинок в Іспанії   Північне іспанське узбережжя Коста-Брава з білосніжним пісочком і прозорим Середземним морем вже давно стало дуже популярним місцем відпочинку у європейців

Північне іспанське узбережжя Коста-Брава з білосніжним пісочком і прозорим Середземним морем вже давно стало дуже популярним місцем відпочинку у європейців.

Воно й не дивно, адже тут не тільки чудові пляжі в оточенні густих хвойних дерев, недорогі ресторанчики зі смачною кухнею, а й колоритні села, і дивовижні міста.

Однак якщо ви захочете подорожувати з турфірмою, то найдешевший варіант в некурортного час (травень-вересень) вам обійдеться від 700 євро за тиждень.

Тому варто ще за кілька місяців до майбутнього відпочинку почати планувати його самим. Чому за кілька місяців? Розумні європейці саме за такий час викуповують найкращі і найдешевші варіанти.

Будиночок біля моря - як шукати і замовляти

Який бюджетний відпочинок можна знайти на Коста-Браві? Кращий варіант - апартаменти на одну-дві родини біля моря. Часто такі «квартири» з декількома спальнями, великим холом і кухнею розташовані в акуратних котеджики і мають загальний басейн (який миється щоранку).

Наприклад, в травні можна знайти відмінний варіант на вересень - великі апартаменти з басейном і терасою на дві сім'ї за 260 євро в тиждень. Тобто на людину в день припадає менше 10 євро. І це в 150 метрах від моря!

Готелі на Коста-Браві за вигідними цінами бронюйте на hotels.tochka.net

Такого в нашому Криму вдень з вогнем не знайдеш. Звичайно, про бажаний липневому відпустці потрібно подумати як можна раніше, на початку весни. Тоді можна пошукати і недорогі вілли з 3-4 спальнями, гаражем і басейном. На відстані до 1 км від моря така вілла може коштувати від 400 євро в тиждень, в залежності від містечка і рівня комфорту. Дуже зручно для великих компаній.

Дуже зручно для великих компаній

Краще шукати апартаменти на німецьких сайтах, оскільки саме ця нація дуже полюбила відпочинок в Іспанії і має великий асортимент недорогого житла в оренду.

Вибираючи житло, ретельно вивчайте всю інформацію, оскільки може виявитися, що ліжко ви повинні привезти з собою або брати в оренду за додаткову плату. Або приїхати ви повинні не пізніше визначеного часу, особливо у вихідний, тому в разі чого треба додатково домовлятися з місцевим офісом, інакше заплатите штраф.

Зазвичай потрібно заплатити завдаток, а за місяць до приїзду з вашої картки знімають решту суми. І тільки після цього повідомляють точну адресу житла, висилаючи також карту і схему проїзду. Як правило, всі фотографії та інформація про житло на сайті є справжніми і ніяких «лохотронів» поки ми не зустрічали. Тим більше в Європі з цим суворо. Персонал місцевого офісу люб'язний і готовий допомогти у вирішенні будь-яких питань, тому без професійної допомоги, навіть без турфірми, ви не залишитеся.

Персонал місцевого офісу люб'язний і готовий допомогти у вирішенні будь-яких питань, тому без професійної допомоги, навіть без турфірми, ви не залишитеся

Щодо географії узбережжя, то в принципі кожне містечко чи село мають свій шарм. Хіба що є більш розкручені курорти, які залучають багатьох наших північних братів, тому сервіс там відповідно трохи гірше.

Наприклад, такими є Тосса де Мар і Ллорет-де-Мар - городки з дивовижної краси береговою лінією і стародавніми руїнами. Особисто мені найбільше сподобався не дуже заселений кам'яний Палс, затишний Л'Естартіт і Розес, відомий своїм рестораном Ель Були. Паламос виявився трохи забрудненим портом, Тороелла де Монтгрі - гарне містечко, але трохи в стороні від моря.

Як добиратися до Коста-Брави

Добиратися до Коста-Брави можна лоу-костами. Але врахуйте, що так з відпустки випадає цілий день на дорогу, тому летіти треба з пересадкою (з України немає жодної бюджетної прямої авіалінії в Іспанію). Зате дешево.

Наприклад, долетівши з Києва в Мемінгена, ви можете пересісти на літак Мемінгена-Жирона вже через кілька годин і будете на місці близько 20.30 (і витратите 130 євро на людину, включаючи зворотний шлях через Любек або Краків).

Але не забувайте, що потрібно ще дістатися до узбережжя. Вечірні або нічні варіанти на автобус або поїзд ви навряд чи знайдете. Тому найкращий варіант - оренда машини. Радує те, що тут зовсім недорого і нескладно знайти автомобіль без застави (наприклад, в компанії Goldcar.es). Це суттєва перевага, адже запорука в Європі коливається в середньому між 400-1200 євро.

Авіаквитки в Барселону купуйте на tickets.tochka.net

net

Звичайно, страховку краще оформити, щоб не виникло прикрих неприємностей. Разом зі страховкою оренда автомобіля обійдеться в 200 євро в тиждень.

Що їсти і за скільки

Завдяки тому, що в апартаментах є кухня, життя на Коста-Браві значно полегшується. Зазвичай поруч є кілька хороших супермаркетів і базарчик, не потрібно навіть їхати в місто. Ціни майже такі ж, як в Україні, хоча багато продуктів значно дешевше.

Тут дуже смачний хліб - неймовірно свіжий, хрусткий і легкий, після нього ніколи не виникає відчуття тяжкості в шлунку. Хліб варто 70-1,20 євро. Велика і гарна картопля - від 80 центів за кг. Італійська паста, рис, йогурти, ягоди, фрукти та ароматні сири в 1,5-2 рази дешевше тих же у нас.

Наприклад, соковита і дуже солодка полуниця тут навіть у вересні коштувала 1,5 євро за кг, великі ароматні персики - від 0,70 центів за кг. В середньому щодня ми витрачали близько 20 євро на чотирьох на продукти в день (яйця, бекон, хліб, сир, щось на десерт і вино або сік). Виходило 35 євро на тиждень з людини.

Якщо харчуватися в ресторані, виходить від 7-8 євро за повноцінний обід на людину, в залежності від рівня закладу. Найдешевше, що було, - смажена картопля і відбивна з салатом і кава з морозивом.

Взагалі тиждень на іспанському узбережжі обходився в 100 євро на людину на проживання та харчування, якщо готувати самим. Ще 100 євро можна додати на всілякі дрібнички, 130 євро - дорога в обидва боки і 50 євро - на оренду машини (гроші на бензин потрібно вважати в залежності від інтенсивності подорожей).

Тому цілком реально, не відмовляючи собі в задоволеннях, витратити на два тижні відпочинку на іспанському узбережжі всього 530 євро на людину (це менше тижневого пропозиції турфірми). Якщо ж ви плануєте тільки лежати на пляжі і відмовитися від подорожей, то вам вдасться заощадити набагато більше.

Читайте також про те, куди варто поїхати на травневі свята .

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!

Чому за кілька місяців?

Новости