Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як швидко і дешево дістатися з Берліна в Брюссель

  1. всі способи
  2. літаком
  3. Як добиратися на автобусі
  4. потягом
  5. Як добиратися на автомобілі
  6. Підведемо підсумок

У столиці Бельгії багато красивих пам'яток. У цьому місті можна спостерігати змішання архітектурних стилів, а щорічні виставки, фестивалі, концерти не дозволять скучити. Якщо ви вирішили здійснити захоплюючу подорож з Німеччини в Бельгію, дізнайтеся більше про те, як дістатися з Берліна в Брюссель.

Якщо ви вирішили здійснити захоплюючу подорож з Німеччини в Бельгію, дізнайтеся більше про те, як дістатися з Берліна в Брюссель

всі способи

Найшвидший і зручний спосіб - літак. Між містами є пряме авіасполучення, а квитки можна купити за доступною ціною. Потяги в цьому напрямку ходять лише з пересадками. Курсують між столицею Німеччини і головним містом Бельгії автобуси. Є прямі рейси і з пересадками. Автолюбителі можуть подолати відстань в 764 км на автомобілі, подорож по якісним європейським дорогам буде абсолютно безпечним.

Спосіб Вартість, євро Час в дорозі Літак від 16,99 1 ч. 30 хв. Автобус від 29,99 близько 12 години Поїзд від 109,9 6 ч. 35 хв з пересадкою Автомобіль
● власний
● орендований
близько 120 - бензин
від 45 євро за добу + бензин близько 7 години 30 хвилин

літаком

З аеропорту Берлін-Шенефельд до Брюсселя літають літаки бюджетного перевізника Ryanair. Рейс відправляється з Берліна о 06.20, в Брюсселі приземляється о 07.50, тобто переліт займе всього 1 ч. 30 хв.

Літають літаки цього перевізника практично кожен день. Чим раніше ви вирішите купити квиток, тим більше шансів буде знайти дешевий. Стартує ціна від 16,99 євро, плюс доплата за додаткові послуги (багаж, вибір місця).

Стартує ціна від 16,99 євро, плюс доплата за додаткові послуги (багаж, вибір місця)

Якщо купувати авіаквиток за день до вильоту, то він вам може обійтися в 243,77 євро. На цінову політику впливає і день тижня. Переглянути розклад, зареєструватися і придбати авіаквиток можна.

З повітряного вокзалу Тегель за маршрутом Берлін-Брюссель літають літаки перевізника Brussels Airlines. Рейси на Брюссель відправляються кожен день: перший - в 06.55, останній - 20.30. Переліт також займе близько півтори години. Вартість авіаквитка буде залежати, перш за все від тарифу.

Найнижчий Check & Go - ціна стартує від 35,63 євро. Однак не кожен день і не в будь-який час можна полетіти за найнижчою ціною.

Бувають дні, коли діє тільки найдорожчий тариф Flex & Fast, в такому випадку ціна на авіаквиток зростає до 300 євро, однак для пасажира стають доступними деякі переваги, наприклад, можливість обміняти квиток.

Вибрати дату перельоту, підібрати тариф і придбати квиток можна на офіційному.

У Берліні функціонує два аеропорти: Берлін-Шенефельд (Berlin-Schönefeld - SXF) і Берлін-Тегель (Berlin-Tegel - TXL). Обидва повітряних вокзалу можна використовувати для польоту в Брюссель.

У 5 хвилинах ходьби від аеропорту Шенефельд знаходиться ж / д станція, тому добиратися до вокзалу з Берліна найзручніше на електричці S-Bahn. Електропоїзди відправляються не тільки від головного вокзалу, а й від інших вокзалів, і також від Александрплац.

Безпосередньо до зупинки Flughafen Schönefeld можна доїхати на такому залізничному транспорті: S9, S45, RE7, RB714, RB19, RB22. Також до аеропорту можна дістатися на автобусах: 163, 164, 171, 734, 735, 736, 741, 742, X7, SXF 2, нічні - N7, N60. Звичайно, можна замовити таксі.

Дістатися до повітряного вокзалу Тегель з Берліна можна тільки на автобусі або на таксі. Найзручніший спосіб - автобус-експрес TXL, який відправляється від Александрплатц. Також з Берліна в аеропорт Тегель ходить автобус-експрес X9 і автобуси № 128 і 109. На них можна сісти на різних зупинках електричок: «Юнгфертхейде», «Зоологічний парк» - і метро: «Площа Франца Неймана», «Площа Курта Шумахера» , «Площа Якоба Кайзера».

У Брюсселі літаки приземляються в міжнародному аеропорту (L'aéroport de Bruxelles-National), який розташований в місті Завентеме, що в 12 км від бельгійської столиці.

Дістатися до Брюсселя можна, перш за все, на ліцензованому таксі синьо-жовтого кольору, які очікують пасажирів біля виходу із залів прильоту. Така поїздка вам обійдеться в 45 євро. До станції метро Roodebeek можна доїхати на комфортабельному автобусі De Lijn.

По маршруту аеропорт - установи Євросоюзу в Брюсселі ходять автобуси MIVB / STIB. Квиток коштуватиме 10 євро.

Також в будівлі головного терміналу (рівень 1) знаходиться залізнична станція, від якої йдуть потяги до залізничних вокзалів Брюсселя: Brussels Nord, Brussels Midi, Brussels Central.

Як добиратися на автобусі

Добиратися до Брюсселя з Берліна можна на комфортабельному автобусі компанії FlixBus. В день по цьому напряму ходить дуже багато рейсів, але тільки два з них прямі. Перший відправляється в 10.00 (по неділях 11.00) з Берліна, а прибуває до Брюсселя о 21.35, другий виїжджає з німецької столиці о 21.00, а прибуває до столиці Бельгії в 09.00 наступного дня. В дорозі ви проведете близько 12 годин.

Мінімальна вартість квитка на рейс без пересадок становить 35,99 євро на ранковий (по неділях 39,99 євро), вечірній - 29,99 євро.

З Берліна прямі рейси на Брюссель відправляються від центрального автовокзалу (ZOB) З Берліна прямі рейси на Брюссель відправляються від центрального автовокзалу (ZOB). Дістатися до вокзалу можна такими видами міського транспорту:

  • S-Bahn: станція Messe-Nord / ICC (S41, S42, S46);
  • U-Bahn: станція Kaiserdamm (U2);
  • автобуси: X34, X49, 104, 139, 149, 218, 349, N4, M49.

У Брюсселі прямі автобуси з Берліна компанії FlixBus прибувають на залізничний вокзал Північний (Brussel Nord). Розташовується він в районі Схарбек за адресою: Rue du Progrès 76, 1030 Bruxelles. У різні райони Брюсселя від зупинки «Gare du Nord» ходять трамваї № 25 і 55.

Протягом дня можна скористатися рейсами з пересадками в Ганновері, Мюнстері, Гамбурзі. Час у дорозі від 12.30 до 15 годин при вартості 35-45 євро.

На офіційному можна подивитися повний розклад і ціни на конкретну дату, а також придбати проїзний документ.

потягом

Залізничний транспорт Німеччини вважається одним з найбільш комфортабельних в Європі, однак і вартість проїзних документів значно вище, ніж на інші види транспорту.

Між Берліном і Брюсселем немає прямого залізничного сполучення. Дістатися поїздом з німецької столиці в бельгійську можна тільки з пересадками.

По даному напрямку курсує потяг InterCityExpress (ICE). Відходять поїзди від Центрального залізничного вокзалу Берліна (Berlin Hbf), якщо в назві варто приставка «tief» - ​​поїзд відправляється з нижнього ярусу. До вокзалу можна дістатися кількома видами міського транспорту:

  • S-Bahn: S5, S7, S9, S75;
  • метро: U55;
  • автобус: M41, M85, TXL, 120, 123, 147, 240, 245, N20, N40.

Найзручніший спосіб дістатися до Брюсселя з Берліна - з однією пересадкою в Кельні. Всього в дорозі ви проведете 6 ч. 35 хв.

Перший поїзд відправляється о 04.30, в 09.09 ви ​​приїдете на ж / д вокзал Кельна, де зробите пересадку на ICE, наступний до Брюсселя. Час стикування становить 34 хвилини. В 11.26 поїзд приїде в Брюссель.

26 поїзд приїде в Брюссель

Наступні поїзди відправляються на нашу маршруту в 6.51, 10.51, 12.51, 14.51. Також є нічний поїзд з пересадкою в Кельні, який відправляється від головного ж / д вокзалу Berlin Hbf о 23.52 і прибуває в Брюссель через 9 годині 35 хвилин.

У Брюсселі потяги приходять на залізничний вокзал Brussel Nord.

Від вокзалу Північний дістатися в різні райони Брюсселя можна на трамваї (№25 і 55). Трамвайна зупинка «Gare du Nord» знаходиться недалеко від будівлі вокзалу. Також можна замовити трансфер, наприклад, через сервіс.

Розклад поїздів і вартість проїзного документа можна переглянути на, на інтернет-ресурсі можна купити квиток.

Вартість залізничного проїзного квитка по заданому напрямку (з однією пересадкою) стартує від 109,9 євро. Якщо замовити квиток за тиждень до подорожі, він обійдеться в суму від 79,90.

Як добиратися на автомобілі

Відстань від Берліна до Брюсселя становить 765 км. Маршрут по А2, який пролягає через Нідерланди, вважається найшвидшим, в дорозі ви проведете трохи більше 7 годин.

  • У Німеччині ви будете проїжджати через Потсдам, Ганновер, Білефельд, Дортмунд і Кельн.
  • На ділянці дороги А40 ви перетнете кордон з Нідерландами і продовжите рух по А67.
  • На А76 відбудеться перетин кордону з Бельгією, далі шлях лежатиме по Е314, потім Е40, N23, R20 і Rue de Laeken / Lakensestraat в сторону Bisschopsstraat / Rue de l'Evêque (Brussel).

В середньому на дорогу знадобиться близько 61 літрів бензину.

У Німеччині дороги безкоштовні. Деякої підготовки вимагає проїзд по екологічній зоні: перш за все вам потрібно буде придбати спеціальну наклейку (зробити це можна, наприклад, на заправці), а також варто врахувати той факт, що в 2019 вступили в силу доповнення, де прописано, на яких ділянках екологічних доріг заборонено використовувати дизельне паливо.

Вартість бензину в Німеччині: АІ-95 - 1,48 євро, АІ-98 - 1,58 євро, дизельне паливо - 1,29 євро за 1 літр.

На німецьких дорогах діють такі швидкісні режими: на автобанах швидкість не обмежена (рекомендована - 130 км / ч, мінімальна - 50 км / ч), в населеному пункті - 50 км / год, за містом - 100 км / ч.

Висококласні дороги в Нідерландах також безкоштовні, стягується плата тільки за проїзд по деяким мостам і тунелях (від 3 до 5 євро).

Паливо в цій країні має таку вартість: АІ-95 - 1,79 євро, АІ-98 - 1,86 євро, дизельне - 1,47 євро.

Швидкісний режим не сильно відрізняється від того, що діє на німецьких дорогах: на швидкісних трасах - 110-130 км / ч, на території населених пунктів - 50 км / год, за містом - 80-90 км / год.

На дорогах Бельгії також плата за проїзд не передбачена, оплаті підлягає тільки проїзд через тунель Liefkenshoek, який має протяжність 1,37 км і є частиною кільцевої дороги R2 навколо Антверпена.

Ціни на бензин: АІ-95 - 1,53 євро, АІ-98 - 1,62 євро, дизельне паливо - 1,53 євро. Обмеження швидкості:

  • в місті - 50 км / год;
  • поза населеним пунктом - 90 км / год;
  • автодорога - 120 км / ч.

Ціни на автопрокат в німецькій столиці починаються від 45 євро на добу. Підібрати машину можна, наприклад, на сервісі.

У вартість входить необмежений пробіг, місцеві податки, дорожній збір і повна страховка. За водієм залишаються витрати на паливо, парковку, використання платних трас та ін.

Підведемо підсумок

До Брюсселя з Берліна можна добиратися на різних видах транспорту: кожен мандрівник може вибрати той спосіб, який йому зручний за часом і по фінансових витратах.

Центральний вокзал в Берліні: Відео

Новости